Odklop – kakšne izkušnje?
Se spomniš kartelnega dogovora elektro podjetij? Saj oni tudi vsi prodajajo isto, elektriko. Ampak jaz sem šla od enega distributerja k drugemu in s tem prihranila cca.240,00 eur na leto.
Česa ne razumem jaz in česa ne razumeš ti?
Zamisli se malo nad svojimi stališči.
Hvalabogu, da nimaš moči odločanja.
Dalia2011,
ne bi te želela imeti za sodelovko , in ne delam nadur ter nimam tako zelo slabe plače. Ne sodi vseh po sebi in svojih izkušnjah. V turizmu delam neprekinjeno in zato vem kaj se dogaja.
Nekoč so posredniške agencije pač lahko živele od provizije, ki so jo prejele od prodanih produktov organizatorjev ( in če je bilo kaj narobe s produktom na destinaciji, dobro veš, da je vedno kriv organizator ). Danes je stvar malce drugačna in bo pač treba začet razmišljat in delat, ne samo živet od pristavljenega lončka. To se sicer ne dogaja samo v turizmu ampak tudi v drugih branžah.
hmmm,,,,lej res ne vem,,,v turizmu sem napredovala do najvišje meje napredovanja, desna roka šefa,…ti si pač najverjetneje že ves čas na bookingu,… jaz sem prišla do odločitve, da je edino kar še nisem poizkusila imeti svoje podjetje, kjer bom uresničila svojo vizijo, cilje… ti si se pač odločila, da boš še naprej delala na bookingu,… prav…:)
zate bi lahko veljalo : zjutraj jezna sama nase, popoldan na ves svet … hahahhah
Ja, ker zaenkrat še na bukingu nabiram izkušnje, najbrž nisi pomislila, da sem morda stara komaj 27 in šele dobri 2 leti delam na bukingu, zdaj 3.poletje, če sem natančna. Malo težko bi v tako kratkem času “prilezla” do direktorjeve desne roke. Če je tebi to uspelo tako hitro, pa si najbrž morala ponuditi direktorju še kaj druga kot dobre ideje in znanje…sorry.
Meni je moj mentor na faksu (ko sem pisala diplomo) svetoval, da najprej delam ene 5 let buking in res dobim čim več izkušenj iz prakse, preden silim kam višje. Dovolj je takih, ki imajo samo en kup diplom in nobenega praktičnega znanja, zato pa je stanje takšno kot je, ker nekje na vrhu odločajo ljudje, ki so samo visiko šolani, nimajo pa blage veze, kako zadeve laufajo v praksi.
Prav šokirana sem bila, ko so me na zagovoru diplome vprašali, koliko sploh dobi agencija provizije. Ko sem povedala, da povprečno le 10%, so bili čist iz sebe, eden je rekel, da smo res artisti, da preživimo. Niti takih osnovnih stvari ne vejo, pa predavajo med drugim tudi bodočim bukerjem.
ma neeeeeeeeee…..prvič sm starejša od tebe in drugič ne vem o kakšnih uslugah ti govoriš,…nikoli v življenju nisem kamorkoli prilezla zato, ker bi koga podkupila ali pa se dala dol s kom. Jaoooo Dalia2011 ti se boš morala res še marsikaj naučit. To da si mlada sem predvidevala že prej iz vsebine tvojih komentarjev, ker tako se obnaša samo nekdo, ki misli, da je s svojo diplomo in nekaj prakse na bookingu boga za jajca prijel… ne bom več komentirala stvari na forumu, ker mislim, da nima smisla… uživej pa same lepe stranke ti želim!
jaz pa mislim,da naj vsak potuje kakor želi
preko odklopa smo potovali velikokrat , nikoli nobenega problema ,res si prepuščen bolj sam sebi,ampak,če ne želiš vodenja je to čisto vredu izbira ,če pa res do česa pride imaš vedno kontakt predstavnika .
Torej če niste pristaš črednega turizma,će znate sami položit kovčke na tekoči trak,ne potrebujete nasmehov vodičev,potem je to vsekakor cenejša in bolj sproščena verzija dopusta
lep pozdrav
Dalia2011
Sem prebrala skozi cel forum in ti povem da bo še slabše. Vedno bolj se uveljavljajo teji boni, 50-90% manj. Pa megabon. Zdej pa glej. Ponudnik more ponudbo znižat za 50% vsaj pa še pišejo ti če upaš znizat za 60% da bo bolj zanimivo za stranke pa pol še njim dat 20-25% proviijo. Večinoma je 25%. Ostane 0! Kaj boš na to rekla 🙂 Namen bonov je reklama.. v bistvu pa ljudje sam čakajo kdaj bo kej znižano pa isto velja za pice. Ne briga jih kje si pa kolk maš od tega važno da jejo. Tak je nov inovativen trend. Ki pride vsem kdaj prav 🙂 Nimaš kaj…
Dalia, s takšnim stažem delovne kariere si še mladič, ki je ravnokar prilezel v prvo puberteto. Po dveh letih dela na omejenem področju si upaš pametovati o celotni branži in celo o ostalih, o delovanju trga, o konkurenci in njenih karakteristikah, o konkurentih, o dumpingu…??!! WTF?? Kaj pa si po izobrazbi – uni. dipl. branjevka?? Pa ne želim žaliti, samo tvoji komentarji so ena sama čenča, ki temelji na ogromnem neznanju, prevelikem egu in nesramnosti.Lahko boš srečna, če boš s takšnim odnosom do dela, konkurence in strank na bookingu dočakala tri leta in ne pet. Upam, da boš z nabiranjem izkušenj kaj bolj dozorela – pa čim dlje jih nabiraj (ene 15 let bi mogoče zadostovalo).
Forum je zaprt za komentiranje.