Odklop – kakšne izkušnje?
Za letos razmišljam, da bi z ženo, ko bosta mulca s starima staršena na počitnicah, šla za kakšnih 4-7 dni tudi sama nekam, kjer pa bi mi dosti pretehtala cena. Šla bi v sredini avgusta…
Malo spremljam spletno stran Odklop – kakšne imate kaj izkušnje z rezervacijo preko te strani? Ali se dejansko vse ureja preko interneta in nekam nakazuje denar – je malo straha, da nebi bilo kaj narobe?
Trenutno gredo cene na osebo proti 400 € (recimo skromnejši hotel Grčija), kar se mi ne zdi tako super ugodno še posebej, ker bodo verjetno čez mesec še dražje…
Sem dejansko pripravljen rezervirati le 1-2 dneva pred odhodom in se pustiti presenetiti. ALi je bolje vendar prej rezervirati kot da se zanesem, da bo 100 % kaj pametnega na voljo dan pred odhodom (in zaradi tega tudi cenejše)?
Thx…
Kakšno dodatno pomoč pa bi ti potrebovala?
Vprašanje ni mišljeno sarkastično, ampak res mi ni jasno. Kakšno dodatno pomoč?
Meni se zdi fajn vplačat aranžma, oni mi pošljejo vavčer in to je to.
Kadarkoli pa mi kaj ni bilo jasno, sem napisala mail ali jih poklicala po telefonu in so mi vedno prijazno odgovorili in svrtovali.
Odklop ni agencija, ampak samo posrednik aranžmajev drugih tujih (in slovenskih) agencij. Tako da ne vem kakšne pomoči od odklopa ne moreš pričakovati. Obrneš se na agencijo, s katero greš na dopust.
No pa še odgovor za avtorja: ja, počakaj na last minute. Lahko tudi samo 2 dni prej rezerviraš, ampak v tem primeru te vaucher čaka na letališču. Po pošti ga dobiš samo v primeru, da je do odhoda več kot 1 teden.
Je pa odklop popolnoma zanesljiv, brez skrbi.
Lep dopust ti želim.
Preko odklopa sem rezerviral hotel na Madeiri in letalo do tja. Ponudba ugodna, vse po dogovoru, predvsem pa skrajšajo iskanje raznih variant, kar ni majhno opravilo, saj je ponudbe tako veliko, da je težko izbrati seme od plevela.
Pa še nekaj vtisov:
http://p.pavlin.si/category/portugalska/madeira/
Dalia, še vedno pravzaprav ne vem, kaj hočeš povedati.
Preden sem odkrila Odklop, sem šla preko “navadnih” agencij, pa nisem imela vtisa, da je kaj drugače, kot pri Odklopu, kar se odnosa tiče. Korektni so bili oboji.
Meni je fajn, da mi ni treba nikamor hodit, vse urediš preko maila.
Torej, kakšno pomoč in dodatne usluge nudi agencija, pri kateri si zaposlena?
Prek Odklopa nisem nikoli kupovala celotnega aranžmaja, kar nekajkrat pa letalske karte. Bili so korektni, vljudni in predvsem neverjetno ažurni, kar pomeni, da sem povpraševanje poslala po e-mailu, dobila odgovor čez 5 minut in imela vse urejeno nekaj minut kasneje. Pa je bil to lahko ponedeljek zjutraj ali četrtek popoldne.
Dodatne asistence pa itak ne potrebujem na potovanjih.
Glede na to, da so oni res samo posredniki, to pač ni način turizma, ki bi odgovarjal tistim, ki že na Brniku potrebujejo predstavnika agencije, da spravijo prtljago na pravo letalo. Takšni potujte še naprej s Kompasom, pa bo vse ok.
Tudi mene zanima, kaj je pri tvoji agenciji drugače? A pri odklopu ne dobiš voučerja?! Če ga pa dobiš že prej (domov) ali pa na letališču je pa povsem brez pomena. Sem potovala direktno preko agencije, ki je organizirala in preko odklopa (nne samo enkrat), pa je bilo vse ok – vedno, nobene razlike nisem opazila.
hahahha, sem se nasmejala :))) ja kaj pa misliš, da oni preprodajajo druga kot Kompas in podobne organizatorje? Če greš iz Brnika, nimaš druge možnosti kot Kompas, Palma, Intelekta, Oasis, Gulet, Sunholidays… mogoče sem še koga izpustila, ampak v glavnem je to to. A mislite, da ima Odklop svoj avion, ki vas pelje, kamor si zmislite? :)))))
Ne, še nikoli nisem šla z Odklopom z brniškega letališča, vedno iz Muenchna, Salzburga, Dunaja, Graza. Torej je bil organizator iz Nemčije ali Avstrije.
Ampak zakaj ne odgovoriš na vprašanje? Kakšna je torej razlika v odnosu do stranke med Odklopom in slovenskimi tradicionalnimi organizatorji, ki si jih naštela zgoraj?
Ker zdaj se mi pa že res zdi, da nimaš niti enega argumenta, s katerim bi jaz imela kaj početi.
hahahha, sem se nasmejala :))) ja kaj pa misliš, da oni preprodajajo druga kot Kompas in podobne organizatorje? Če greš iz Brnika, nimaš druge možnosti kot Kompas, Palma, Intelekta, Oasis, Gulet, Sunholidays… mogoče sem še koga izpustila, ampak v glavnem je to to. A mislite, da ima Odklop svoj avion, ki vas pelje, kamor si zmislite? :)))))[/quote]
Glede na to, da si tako pametna, prosim še odgovori na zgornje vprašanje.
Drugače pa res ne vidim razlike – odklop ti proda ponudbo od druge agencije, torej ni odklop kriv, če organizacija pri agenciji ne štima – npr. odklop ti proda ponudbo od Kompasa, od letališča naprej kontaktiraš s Kompasovim predstavnikom, enako kot da bi šel preko Kompasa. Če pa imajo na Odklopu zbrano ponudbo najugodnejših potovanj, pa samo super za nas – kupce.
hahahha, sem se nasmejala :))) ja kaj pa misliš, da oni preprodajajo druga kot Kompas in podobne organizatorje? Če greš iz Brnika, nimaš druge možnosti kot Kompas, Palma, Intelekta, Oasis, Gulet, Sunholidays… mogoče sem še koga izpustila, ampak v glavnem je to to. A mislite, da ima Odklop svoj avion, ki vas pelje, kamor si zmislite? :)))))[/quote]
Meni so prodali letalske karte z Dunaja, Munchna in Celovca. Nikoli z Brnika.
Ampak to ni bistvo. Lahko bi mi tudi prodali let z Brnika, pa to ne bi imelo nobene veze s Kompasovim turističnim aranžmajem, kjer je v aranžma vključen tudi predstavnik agencije, ki poskrbi, da vse gladko teče. V mojem primeru te avion pač nekam pelje, potem si pa on your own.
Pa še to, ko si že lih pametna. Z Brnika imaš seveda možnost potovat brez Kompasa in ostalih agencij. Komot kupiš karto direkt pri letalski družbi in se izogneš agenciji. Letalo, ki leti z Brnika, namreč ni Kompasovo letalo, ampak je običajno Adrijino letalo, včasih tudi JAT, Czech ali kaj podobnega.
Odklop je na črni listi med partnerji, ker delajo “dumping” s cenami. V turizmu velja vse splošno pravilo, da imamo za identične stvari vsi iste cene, to so cene, ki jih razpišejo organizatorji, oni pa se dobesedno grebejo za buking in znižujejo cene. Seveda za potrošnika to ni moteče, so pa največji kreteni za vse ostale, ki jih poznamo in vemo, zakaj tako delajo. Verjemite, ni fajn filing, če si pošten in se držiš dogovorjenih cen, potem pa za določene stranke za brezveze zgubljaš cajt, pošiljaš ponudbe, folk pa gre potem samo zbukirati na Odklop to isto stvar, ker so oni znižali ceno za 4€. Ko eni bedni cigani, ki ne cenijo svojega dela in poklica, pa se prodajajo pod ceno, samo da prodajo…
Pač jaz sem šla pred leti z njimi na Tenerife iz Graza in mi niso ničesar razložili, kako in kaj… je pa res, da nisem drezala in spraševala, ker sem vedela, da se bom nekako znašla. Vem pa, da je fajn, če ti nekdo na kratko pove osnove, ki jih moraš vedeti in niso samoumevne.
Jaz sem naštela slovenske organizatorje, seveda pa vsi ponujamo tudi tuje organizatorje, to so počitnice, ko letite s tujega letališča (običajno Avstrija ali Muc). Pač odvisno, kaj kdo hoče. Ampak dejstvo je, da imamo vsi isto ponudbo (razen enih levih agencij, ki nimajo nobenih pogodb s tujimi org. in nimajo rez. sistemov).
Jah, Dalia, konkurenca se močno prileže.
To, da je Odklop ko eni bedni cigani, je pa žaljivo.
Jaz vedno izbiram najcenejše variante, pa se zato prav nič bedno ne počutim. Bedno bi se počutila, če bi za isto stvar plačala več, pa četudi samo 4 eur.
In ni prav, da imajo vse agencije enako ceno za isto stvar, ker večje agencije dobijo bistveno ugodnejše cene, kot manjše.
Itak bojo po moje klasične agencije obstale na trgu samo do takrat, ko bo večina ljudi postala funkcionalno in računalniško pismena.
To v praksi ni res! Vsako leto pregledam ogromno ponudb za Grčijo, Egipt, Tunizijo… Razlike za isti hotel, isti termin, isto kategorijo sobe so različne za do 110 evrov na osebo. Da ne govorim o pavšalih za otroke, tu so še večje razlike med hoteli – in to med slovenskimi agencijami, ki so jih ti naštela, ne preko posrednikov.
Tukaj si pa tako mimo brcnila, da bolj nisi mogla. Če ne delaš v turizmu in ne veš, kako zadeve laufajo, ne govori neumnosti. To NI RES, vsi imajo identične cene!! Turizem ni kot Big Bang, ki dobi na maso popust od proizvajalca, ampak imamo vsi identične pogoje. Ravno zato, ker je ideja, da bi imeli res VSI enotne cene za identično ponubo, kar je edino prav. Tako kot bencin in cigareti povsod isto stanejo, tako je v turizmu. Ceno določi organizator, posrednik se je te cene DOLŽAN držati, sicer mu lahko organizator odpove pogodbo. Odklop smo že večkrat zatožili in vem, da jim pogodbe večkrat vidijo na nitiki.
Pa da vam razkrije skrivnost… v turizmu imamo smešno majhne provizije, povprečno 10% od prodanega aranžmaja. Če primerjamo, da en TV v Merkurju preplačaš dvakrat ali še več (zato pa ga lahko potem znižajo z 50% in še vedno imajo profit), mi dejansko delamo za drobiž. Potem pa se najdejo taki “cigani” kot je Odklop, ki še znižujejo cene (s tem prisilijo ostale, da prav tako ponujajo par € nižje cene, če hočejo kaj prodati) in posledično vsi delamo za manj denarja… pa že itak delamo za dobiž!
Če bi tukaj tole bral kdorkoli, ki dela v agenciji, bi se krepko strinjal z mano, ker smo vsi nastrojeni proti takim, posledično pa folk potem sploh ne zna ceniti našega dela. Smešno mi je tudi, da so eni za počitnice na Hrvaškem pripravljeni plačati normalno ceno, ko iščejo počitnice z avionom, pa čakajo na neke ultra last minute smešno poceni ponudbe… seveda jim potem tudi te niso po godu, ker ni več ostalo nič pametnega. A ko greste kupiti TV ali AVTO, vam nič ni predrago. Če gre za kvalitetno znamko, vam je vsaka cena sprejemljiva, ker je normalno, da kvaliteta pač stane. Samo v turizmu tega noben ne dojame.
Forum je zaprt za komentiranje.