Oddaljenost LCD TV
Prebrala sem vse napisano od LCD tv pa še vedno ne vem kolikšna mora biti oddaljenost gledanja.
Recimo da kupim tistega večjega (108 diagonala).
Pri nas je razdalja 2,5 m do 3m. Lahko kupimo takega?
Aja pa še to, kakšnega se kupi da bo dober tudi čez 2 ali 3 leta, ko bo vse digitalno (ali nekaj takega – novega)?
TV bi rabili samo za gledanje TV. Sem pa starejša generacija zato mi je kakršenkoli nasvet dobrodošel.
Hvala vam
Karolina zdravo!
Tudi jaz sem mislim da dva dni nazaj spraševala isto o razdalji pa so mi punce lepo odgovorile. Tako da poglej na stran 5 pa boš našla moje vprašanje lcd in razdalja. Mi imamo 3 m razdaljo pa smo se odločili da bomo kupili lcd tv 42″, se pravi diagonala 107, in seveda full HD. Mislim da je boljše da če že kupujemo novo tv potem je boljše kupit nekaj kar je in. Za full HD sem pa tud jst vprašala pa mislim da nekje na strani 4. Poglej pa boš našla.
No upam da sem ti kaj pomagala”!
Pa dober nakup ti želim!
Če bote gledali samo TV, potem po moje nima smisla kupovat fullHD. Preden bodo pri nas programi oddajali v tej kvaliteti, bo tebi aparat že mrknil. Pač, moje mnenje. Razlika v ceni je pač velika. Če pa ti ni škoda tistih €, pol pa kar v akcijo.
Tale pretvornik je trenutno en nateg, saj so ti TV-ji občutno dražji.Če imaš digitalno TV pa sploh ne boš rabila tega pretvornika, temveč boš že pri ponudniku digitalne TV morala dobiti primernega.Ljudje vse preveč kupujemo nekaj kar sploh še ne rabimo, če pa že, pa le zelo zelo redko.Recimo kot je full HD, kjer več kot povprečen gledalec sploh ne bi opazil razlike med HD ready in full HD.Le dober filing je, če kupiš TV z vso to kramo noter a ne?Potrošniška družba pač….
Forum je zaprt za komentiranje.