Oddaja stanonvanja brez najemnine (znancu). Kako, da bo vse po zakonu?
Znancu bi radi oddali stanovanje – plačeval bi le stroške brez najemnine. Vanj se bo prijavil začasno, jaz pa bo ostala tam verjetno prijavljena za stalno. Zanima me, kaj moram storiti, da bo po zakonu vse tako kot mora biti, ker je jasno, da je država v k**** in bodo verjetno preverjali vse po čez in si res ne bi rada delala še dodatnih stroškov. Je sploh potrebna najemna pogodba glede na to, da se ne plačuje najemnina? Je najmena pogodba potrebna? Se lahko potem vpiše 1EUR? Bo to sploh šlo čez pri tako rigorozni državi kot je zadnje čase postala Slovenija? Je v Sloveniji sploh še možno oddati stanovnaje brez najemnine znancu??? Kako je zdaj s temi zakoni?
Hvala.
Znancu lahko dovoliš bivanje v tvojem stanovanju – napišeš mu soglasje za prijavo bivališča in to je to. Če se bo prijavil za stalno, potem pazi, da bo prijavil svoje, ločeno gospodinjstvo, sicer bosta vidva imela skupno gospodinjstvo. Lahko tudi skleneš z njim najemno pogodbo za brezplačni najem, a davčna ti bo po vsej verjetnosti vseeno obračinala davek od oddajanja – letos bodo zaradi nepremičninskega davka še posebej pasji.
Kakšnih problemov??? Z znancem 101{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne bo problemov! HALO! Ne rabi najemne pogodbe kar se mene tiče itak bo poravnal samo stroške! Kako je z zakonom pa ne vem se mi pa gre, da je vse skladno z njim in zato sprašujem![/quote]
Nisi razumela. Ona je mislila, da bi ti prijavila oddajanje za 1€, samo zato, da bi oddajanje prijavila in ne bi imela težav z DAVČNO. V resnici bi pa pobirala normalno najemnino.
Jaz mislim, da ne potrebuješ nobene pogodbe in ničesar nikamor ne prijavljaš. Če ne plačuje, pač ne plačuje, kaj bi potem prijavljala? Če boš karkoli prijavila, te bodo zafrknili, verjemi mi.
kot lastnica stanovanja mu na en papir napišeš, da dovoljuješ, da oseba ta in ta stanuje v tvojem stanovanju na naslovu tem in tem do takrat in takrat (v slučaju, da ne želiš, da je to za zmeraj)
s tem papirjem potem on lahko prijavi začasno bivališče
zgoraj je že nekdo odgovoril in je res tako – ne potrebuješ nobene pogodbe
Forum je zaprt za komentiranje.