Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika oddaja epilog glejte zdaj o dodatkih

oddaja epilog glejte zdaj o dodatkih

kako je to vse brezveze..sam biznic..ni pa nič pametnejšega noter, kot je v jabolkih, zelju, solati itd…metanje denarja skozi okno..

Pa ješ jabolka, zelje, brokoli, solato…surovo, nepredelano, v ogromnih kolicinah?
Ker samo v tem primeru je brez veze.

Od nekdaj so na svetu obstajali lahkoverni in na veke bodo. Od nekdaj so iznajdljivi lupili lahkoverne in ne veke jih bodo. Ljudje ki se v šoli niso učili, ampak samo vedrili, bodo zaradi svojega ekstremnega neznanja vedno kupovali “čudeže”. V tej ali oni obliki.

Napaka. Na vsa tale “superživila” prisegajo ravno mlajši, moderni in izobraženi.
Toliko o zdravi pameti, ki očitno nima zveze s stopnjo izobrazbe :))

zdaj bo pa Savina malo manj služila z MSM-jem, ki baje ni to, kar obljublja…znano je, da uvaža poceni robo iz kitajske in obljublja čudeže..le kdo ji nasede..

jaz ja…drugače me sploh ta tema ne bi zanimala..in že od nekdaj ne nasedam..

Nisem gledala oddaje, le napovednik. Ampak kakorkoli, ni ga cloveka, ki bi me preprical, da je koloidno srebro le nateg. Zanj vem, da dejansko deluje in to zelo. Preiskusila veckrat in vedno mi je pomagal.
Za druge stvari pa ne morem reci nicesar, ker jih ne uporabljam.
Tako, da le ni vse nateg. Ampak le farmacevtski lobi dela na polno.

Nisem gledala oddaje, le napovednik. Ampak kakorkoli, ni ga cloveka, ki bi me preprical, da je koloidno srebro le nateg. Zanj vem, da dejansko deluje in to zelo. Preiskusila veckrat in vedno mi je pomagal.
Tako, da le ni vse nateg. Ampak le farmacevtski lobi dela na polno.[/quote]

Za placebo učinek si že slišala?
In najbolj mi je smešno, ko vneti zagovorniki prehranskih dopolnil očitajo zdravnikom in farmaciji, da jim gre samo za zaslužek in da nas “farbajo”, nakladajo o zaroti farmacevtskega lobija, ne vidijo pa tega istega interesa pri prodaji prehranskih dopolnil. Pa ne mi rečt, da tisti, ki goji goji jagode ali chia semena to dela za dobrobit potrošnika, ne pa za lasten žep? In 30 milijovo evrov na leto je dovolj velik kolač, da se je vredno potruditi tudi z nizkimi udarci do bolnih, da si priboriš delček.

Za koloidno srebro je bilo povedano predvsem to, da se nabira v telesu, kar pa definitivno ni ok. Aja pa še to, da ne vedo, če poleg bakterij mogoče ne uničuje tudi zdrave celice.

In najbolj mi je smešno, ko vneti zagovorniki prehranskih dopolnil očitajo zdravnikom in farmaciji, da jim gre samo za zaslužek in da nas “farbajo”, nakladajo o zaroti farmacevtskega lobija, ne vidijo pa tega istega interesa pri prodaji prehranskih dopolnil. Pa ne mi rečt, da tisti, ki goji goji jagode ali chia semena to dela za dobrobit potrošnika, ne pa za lasten žep? In 30 milijovo evrov na leto je dovolj velik kolač, da se je vredno potruditi tudi z nizkimi udarci do bolnih, da si priboriš delček.[/quote]
ena in druga stran tolčeta za svoje interese… tudi dohtarji že žal izkušeno nekateri vidijo cvenke pred bolnikovim zdravjem…tako pa tudi trgovci s superživili… povsod je tako potrebna neka zdrava meja in poslušanje samega sebe…
z goji jagodami ni nič narobe – so enako kot borovnice itd… lahko si jih posadimo na lastnem vrtu in jih imamo doma sveže za uživati ali pa jih posušimo… to je zdrava kmečka logika – in tako uživaš zdavo, vzameš od tega kar o živilu veš,d a prinaša pozitivno in to za zelo zmerno ceno in na najbolj učinkovit način -saj tako sadeš sam pridelaš in veš kaj ješ…
to je zdrava meja in srednja pot…
je brez smisla se zdaj kar počež obtoževati da vse kar uvrščajo pod super živila je nateg – ker ni tako… samo zdravo mejo za človekovo zdravje in tudi denarnico je pri tem treba najti, pa zraven skrbeti tudi za gibanje in drugače splošno dobro počutje in je ok…

Ljudje po svetu smo različnih ras, različnih konstrukcij, različne telesne sposobnosti, imamo različno toleranco do nekaterih snovi… To je normalna posledica tega, da živimo na različnih delih sveta, na različnih podnebjih, na različnih nadmorskih višinah in naša telesa, njihovo delovanje ter potrebe se je tem dejavnikom prilagodila. Prav zato mislim, da ima vsak del sveta ustrezna superživila, ki so prilagojena potrebam ljudi na določenem območju. Zakaj mislim, da nam bo neka rastlina, ki odgovarja nekemu prebivalstvu, ki živi na npr. 2500m nadmorske višine, odgovarjala tudi nam? Ne rečem, da nikakor ne more ustrezati, žal mi je, da tako na veliko nasedamo tem mističnim produktom nekih eksotičnih pokrajin ter se sploh ne vprašamo kaj lahko najdemo v našem domačem okolju…. Ne samo, da so naše zdravilne rastline pomagale preživeti našim prednikom, z uporabo lokalnih rastlin lahko veliko bolj sledimo poti/transportu/skladiščenju le-teh ter hkrati pomagamo lokalnim pridelovalcem in zeliščarjem… Osebno bolj zaupam zgodbam o zdravilnih učinkih, ki so zapisane v našem ustnem izročilu, kot pa nekim nepreverjenim virom iz nekega oddaljenega koščka sveta. Borovnice, brusnice, česen, čebula, med, hren, zelje, oves, oreh, orehovo olje, koprive, kamilica, šipek, žajbelj, regrat, rožmarin, šentjanževka + 100 drugih… Ali nam ta pojmovanja in imena ne zvenijo dovolj ekstravagantno in moderno in jih zato spregledamo? Tudi naša narava zdravi in tudi pri nas za vsako bolezen rožca raste!

zanimiv video o vitaminih: https://www.youtube.com/watch?v=29v6rNFjlLI

In najbolj mi je smešno, ko vneti zagovorniki prehranskih dopolnil očitajo zdravnikom in farmaciji, da jim gre samo za zaslužek in da nas “farbajo”, nakladajo o zaroti farmacevtskega lobija, ne vidijo pa tega istega interesa pri prodaji prehranskih dopolnil. Pa ne mi rečt, da tisti, ki goji goji jagode ali chia semena to dela za dobrobit potrošnika, ne pa za lasten žep? In 30 milijovo evrov na leto je dovolj velik kolač, da se je vredno potruditi tudi z nizkimi udarci do bolnih, da si priboriš delček.[/quote]

Nisem vedela, da tudi pri psu deluje placebo? Narec nas veterinar je bil sokiran, ko je videl rane nasega psa, ki bi se morale celiti vsaj mesec dlje kot so se.
Ja, tudi moj nekajmesecni otrok ocitno ni imun na placebo. Ritka, ki ji ni pomagalo nobeno mazilo je bila drugo jutro “kot nova”.
Pa se bi lahko nastevala. Ampak zakaj? Pravzaprav mi je vseeno ali verjames ali ne. Nic nimam od tega. Glavno, da sama vem.

Ne ne unicuje nobenih celic!! Halo! Res pa je, da unicuje tako slabe kot dobre bakterije. Dobre bakterije nadomestis brez tezav. Linuxforte in dolocene doma pripravljene zadeve. Slabe pa so unicene.

Ne ne unicuje nobenih celic!! Halo! Res pa je, da unicuje tako slabe kot dobre bakterije. Dobre bakterije nadomestis brez tezav. Linuxforte in dolocene doma pripravljene zadeve. Slabe pa so unicene.[/quote]

In se to – koloidno srebro se najpozneje izloci iz telesa v 9-ih urah. Zato ga je potrebno jemati na cca 6 ur, da je vedno prisoten. tako kot pri vecini antibiotikov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close