Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek oddaja dr. RUGLA

oddaja dr. RUGLA

Trobentica poišči njegov ime in priimek na netu pa boš vidla kdo je.

Miloš povej, a si profesor psihologije na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Veš ob tvojih odgovorih se počutin, kod da bi bila v predavalnici.
Pedagogiki imajo “ponavadi” željo, da bi vsaki stavek analizirali, vsako tujko razložili oz. poenostavili tako, da lahko vsi razumejo.
No malo sem radovedna, pa kaj. Lepo te je brat, kot da prebiraš kakšno strokovno literaturo. Ha,ha, ha.
LP

Rečeno – storjeno.

Sem mislila, da je g. Rugelj osamljeni jezdec, ki ga uradna stroka niti ne mara preveč, ali pa da ga vsaj ne podpira preveč. Le imidž?

No, če boš res dovolj firbčna, boš našla mojo spletno stran. 🙂 LP, Miloš.

To lahko sprejmem. Ja, že od začetka sem se odločil, da nastopim s polnim imenom in priimkom. Če že kdaj drugim pamet solim, da morajo stati za svojimi besedami in dejanji, se moram tudi sam tega držati, kaj praviš ? LP, MIloš.

Pravzaprav je od tisti časov (1974) minilo že kar dosti let. Njegovi največji nasprotniki so že upokojeni, mrtvi ali pa ob večji del svoje moči. Problem je v tem, da dr. Rugelj nekako potrebuje konflikt, ker mu daje ustvarjalno energijo, zato ga včasih (tako imam občutek) ustvari po nepotrebnem. Dejstvo je tudi, da je zelo veliko let preživel v izolaciji brez dialoga s kolegi, kar tudi sam omenja kot hendikep. Dejstvo je, da ima avtoritativen, direktiven pristop, kar ne skriva, človeku vzame obrambe, vendar mu zato tudi nudi zahteven program. In sebe, svoj čas, čeprav na račun svojega privatnega življenja. Tako se je pač odločil. Je unikum. Takega ni in ga po mojem tudi ne bo več. Zato ga vidim kot tragičnega junaka. Celo življenje je preživel kot partizan, sam proti vsem. Trmast, nepripravljen na kompromise. S takšnim človekom, ki ima vedno prav, je težko delati. Zato je tudi, tako mislim, prišlo tudi do tistega spora v psihiatriji. Hudo mi je, ker bo njegov program zelo verjetno z njegovo smrtjo zamrl. Nihče se ne bo zaprl v njegovo klet in tri leta (po njegovih besedah) študiral njegove popise in zbornike. Je pravi plemenski poglavar (tako se opiše sam), plemenom pa v današnji civilizaciji bije zadnja ura… LP, Miloš.

Hmm…saj ne vem, če gre za izogibanje odgovornosti zaradi napisanih besed. Čeprav Trobentica včasih blekne tudi kakšno, ki ji pade prva na pamet, pa je drugače s polnim imenom in priimkov niti slučajno ne bi. Ime in priimek pri meni delujeta kot avtocenzura. 🙂

Se mi zdi, da ne bi bilo tako zanimivo tle gor viset, če bi vsi pisali s polnim imenom in priimkom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close