oddaja dr. RUGLA
Ruglja je vedno zabavno in kar se nekaterih stvari tiče tudi pametno brat in poslušat, čeprav je res da ima tudi on svoje ekstreme:) Kar se pa njegovih pacijentov tiče( tisti par na tv)mislim da sta se malo preveč uživela v rugljev sistem in bi morala malček tudi s svojo glavo razmišljat, po drugi strani pa jima to očitno ni pomagalo:)
Meni še malo ni bilo smešno. Zakoncema vsa čast za pogum, sploh pri voditeljici, ki je vse hotela obrniti na seks. Dr. Ruglju vsa čast za program, ki ga je sestavil, nekateri ga res potrebujejo. Dejansko v Sloveniji ne poznam psihiatra, ki bi toliko živel za svoje paciente kot on. To ima tudi stranske učinke (pozna se pri njegovem privatnem življenju), pa vendar. Ne bi bilo prav, da bi dr. Ruglja ocenjevali pavšalno zaradi njegovih nekaj udarnih izjav, s katerimi, tudi kot sam pravi, samo provocira, vendar v osnovi samo pozornost vleče k sebi oz. svojemu programu zdravljenja. In tu je tudi bilo začutiti njegovo tragiko: po njegovi smrti bo verjetno sledila smrt njegovega programa in mislim, da je to izguba, da Slovenija svojega Ruglja potrebuje. LP, Miloš Židanik.
Meni pa nekaj ni jasno. Rugelj uči druge o medsebojnih odnosih med žensko i moškim, v družini, ……
On sam pa zgleda zelo slabo skrbi za odnose v svoji družini, saj je že četrtič poročen. Ne vem koliko časa lahko preživi s svojo družino, če dela od 8h do 2h (18h na dan). To mi je malo mem da nekdo druge uči o družini saj pa je tako rekoč nima (zelo podobno mislim o duhovnikih, ki prav tako nimajo pojma o odnosih med moškim in ženskami).
Zaenkrat tolk.
Oj,
dragi moški se opravičujem, da vdiram v vaš forum:))
kaj se tiče dr.Ruglja…slovenci enostavno potrebujemo nekoga, ki pove, da je belo belo in črno črno…brez raznih olepšav…
tisti, ki se malo zamislite ob besedah dr.Ruglja, ga zagotovo zelo dobro razumete kaj želi povedati…pač na svoj direktni način…tisti, ki ga pa imate za bedaka, pa vam žal ni pomoči:)), samo moje skromno mnenje…
oddaje žal ne morem komentirati, ker je nisem gledala…bi se pa zagotovo strinjala z dr.Rugljem:))
ženske in moški…potrebno se bo zamisliti nad našimi partnerskimi odnosi in pogledati resnici v oči, potem pa rešiti, kar se rešiti da…
lp
To je tvegana trditev. Ravno takrat, ko mislimo, da je vse v redu, da nekaj ne potrebuje naše pozornosti in nege, gre lahko kaj narobe. Sploh, če je to trditev “jaz imam vse pošlihtano” izzvala nevtralna misel “potrebno bo razmisliti o naših medosebnih odnosih”. Odkod potreba, da si se sploh oglasila? Torej te je nekaj v tej trditvi nagovorilo in zanikanje je ena temeljnih obramb: če nekaj ne vidim, torej to ne obstaja. LP, Miloš.
Dovoli eno pojasnilo: imbecili so ljudje z duševno manjrazvitostjo srednje stopnje (IQ 35-49), ki v odrasli dobi ne presežejo umske ravni otroka 3-7 let. Lahko domnevam, da veš, da dr. Rugelj ne more spadati v to kategorijo in privzamem, da je to namerna žalitev. Od kod ta potreba?
Druga stvar: ne govorim brez glave. Si prebrala kakšno njegovo knjigo? Poznaš njegov program zdravljenja? Potem o človeku zelo težko sodiš. Povsem napak pa ga je soditi na podlagi nekaterih izjav, ki so jih časniki z veseljem povzeli, da so si dvigovali naklado.
Tretja stvar: seveda v mojem partnerstvu nimam vse pošlihtano in se trudim, da bi bilo. To pomeni, da se s tem aktivno ukvarjam. Če se ne, se dva človeka odtujita. To je moje mnenje, s katerim se Ti ni treba strinjati. Pokaže pozneje čas kakšno težo ima moje in kakšno Tvoje prepričanje. LP, Miloš.
Zate je to kar sem napisala žaljitev Ruglja. S tem, da on žali vse, ki so drugačni od njega, pa ni nič narobe. Človek s kobajagi neko izobrazbo bi pa že moral imeti malo soli v glavi, kaj je prav in kaj ni oz. kaj se spodobi in kje so meje dobrega okusa. Vsaka čast tistim, ki se mu pustijo žalit in oprat svoje možgane. Že mogoče, da ljudem pomaga, vendar pa se jaz z njegovo prakso ne strinjam. Očitno vsi tisti, ki ga zagovarjate, ne dopuščate, da imajo lahko drugi drugačno mnenje o njem. Kako bi pa bilo na tem svetu, če bi se vsi z vsem strinjali (dolgčas)! Takšno je moje mnenje in ga ne mislim spremenit, pa če si dopusujeva še sto let.
…zdaj ne vem točno…ali je ta forum dobil moderatorja…ali si je en izmislil eno ime in en priimek…ali se en iz meni neznanih razlogov javlja na anonimni forum s polnim pravim imenom in priimkov…in če je tako, zakaj iz meni še bolj neznanih razlogov oglašuje na forumu da “Miloš Žitnik nima doma vse pošlihtano”
pha,…nič novga tuki…
…pa saj se vsi spoštujemo…tud če se glih v vsem ne strinjamo…ne glede na to, da ne piševo Ti z veliko začetnico…
Obstaja razlika med žalitvami. Nekdo drugega užali zato, da ga od sebe odrine. Rugelj pa človeka užali in ob njem ostane, svoj odnos do njega skupaj z njim predela. Ne trdim, da je njegov način edini zveličaven, ne zdi se mi pa prav, da bi se mu ljudje posmehovali in ga zaničevali, sploh tisti, ki njegovega resničnega dela ne poznajo in ga, kot sem že zapisal, sodijo le po nekaterih udarnih izjavah.
se strinjam z milošem… ne moraš soditi človeka po izjavah, od katerih je večina izvzetih iz konteksta in v revijah, ki si z dvigovanjem prahu dvigujejo naklado… miška, preberi nekaj njegovih knjig, se pridruži parim sestankom, govori z ljudmi, katerim je pomagal… potem pa govori
tudi jaz se s kakšnimi od revijskih teh izjav globoko ne strinjam, ob nekaterih se nasmehnem in si mislim, da je mogoče res že malo star in brez
občutka… ne bom pa zaradi tega čist ven padla in ga žalila. sej smo odrasli. če se ti zdi nesprejemljiv za tvoje pojme, se ne ukvarjaj z njim in čao. ponavadi pa ravno takšne reakcije že veliko povejo o človeku, najmanj to da je nestrpen do drugih ljudi…
vem pa da je pomagal mnogim družinam in posameznikom in jim
dal ravno to kar so najbolj potrebovali: sesutje temeljev in gradnja novih.
nimajo vsi takega življenja, kot ti praviš, da se imaš fino in da je vse ok. hvalabogu, blagor ti. marsikdo pa je hudo ranjen že iz otroštva in ravno takim zna program dr. ruglja najbolj pomagati. pa ne s tableti, kot klasična psihiatrija (ko ti omrtviči telo in možgane, da daš mir) ampak da si sestaviš skupaj in začneš plodno in ustvarjalno živeti…
To je res, da lahko vsak napiše, kar misli, pa vendar ni slabo, da pomislimo tudi na to kaj pravzaprav sporočamo in v kakšnem tonu. Človeka lahko z besedami hitro prizadanemo, ta se potem brani in na koncu se po nepotrebnem spričkamo. Tudi preko spleta. In to ni konstruktivno, ker razen jeze nimamo nič od tega. Vsaj jaz ne. V ta predel te čvekalnice si vstopila z “Meni se ni treba imam vse pošlihtano. Ti Tara pa kar hitro do Ruglja, da ne bo prepozno” To pomeni, pred mojim pragom ni treba pometati, Taro pa označiš da potrebuje pomoč (odločila si se torej pometati pred njenim pragom). S tem, da ni napisala ničesar, kar bi bilo namenjeno konkretnemu človeku, govorila je o moških in ženskah nasploh. Zelo hitra si v sodbah.
Naslednji vpis: “Oglasila sem se zato, ker ne dojamem, kako lahko nekateri tako brez glavo zagovarjajo imbicila, kot je Rugelj. Moj odnos s partnerjem je odličen in moja trditev, da imam vse pošlihtano pomeni točno to kar sem napisala. Očitno pa je, da ti nimaš vse pošlihtano, zato si se tudi spotaknil ob moj post.” Sporočilo je isto: pred mojim pragom ni treba pometati in spet dve sodbi: dr Ruglja ozmerjaš z imbecilom in mene sodiš, da nimam svojih stvari pošlihtanih.
Hočem povedati, da je dobro pustiti drugemu svoje mnenje in da ga za to, če misli drugače kot Ti, še ni treba napadati. Dobro pa je, da tudi sama poveš svoje mnenje in še bolje, da pri tem ostaneš pri sebi, pri svojem pragu… Upam, da s tem pismom nisem Tvojega preveč prestopil. LP, Miloš.
No, čisto tak le ni. Pojem kontratransferja je menda izumila Breuerjeva žena, ki je možu prepovedala, da bi še naprej obravnaval Anno O. – ta se je zaljubila vanj. Tu so bili začetki. Potem je nastopil Freud, ki je govoril o transferni nevrozi, se pravi, da se pacientka znebi lastne nevroze po analizi transferne (po domače povedano: se vanj zaljubi). Jungovski analitik Gugenbuehl-Craig govori o tem, da je nemogoče vzpostaviti intenziven in intimen odnos (kar psihoterapija nedvomno je) brez tega, da bi si bili telesno privlačni: če do nekoga čutiš fizičen odpor, ga ne spustiš blizu, se ne odpreš in iz Th pobegneš. Seveda pa je to terapevtski odnos, katerega cilj je, da gre pacientu bolje in ne seks med T in P. Se pravi: terapevt ne sme pustiti, da do tega pride, sproti pa se obravnava odnos P do T, da ne pride do zastoja v Th. Rugelj je nekoliko preveč poenostavil, čisto povsem tako (da se P mora zaljubiti) tudi ni, pa vendar. LP, Miloš.
Najprej…svaka čast…da se pojaviš z imenom in priimkom. Se mi zdi, da boš še dolgo edini.
Ampak, naj ugibam,….ali si bil ti že prisoten na forumu pod drugim imenom, pa si se zdaj odločil za pravo ime in priimek,…. ali si se odločil, da ko se pojaviš na forumu bo to z imenom in priimkom.
Mogoče si to tudi že napisal, se opravičujem, res nisem vsega brala…glede na napisano sklepam da si ali iz stroke ali pa njegov pacient ali pa ga vsaj zelo dobro poznaš?
Ženski firbec…nič drugega. Saj niti ne pričakujem, da mi boš tle te stvari razlagal.
Glede mnenj tistih, ki pišejo. Tale forum je zame bolj za zabavo, pa men se zdi, da za večino drugih tudi. Ni da bi kakšne prav globoke modrosti okoli trosli. Se da prebrat kakšno takšno, da sem pol še ves dan dobre volje. In prav zato je včasih kakšna stvar bolj provokativno napisana, kot bi sicer lahko bila. Z nič taktnosti. Z nič diplomacije. Pa tudi z nič kulture, če tako želiš. Je treba pač vzeti v zakup. Brez jeze. Brez zamer.
Forum je zaprt za komentiranje.