Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ODD in davčne blagajne

ODD in davčne blagajne

Najprej se opravičujem za svojo nevednost in zahvaljujem za vaše nasvete in potrpežljivost. Odpira se mi možnost, da bi po novem letu inštruirala, zanima me, ali bom morala tudi jaz imeti davčno blagajno, ker bom seveda poslovala z gotovino? Ali pa se lahko izognem davčni blagajni tako, da mi stranka plačuje na TRR? Hvala, LP!

Pobrskaj malo v iskalniku, pred par dnevi je bilo o tem govora tu na sč.

------------------------------------------------------------------------ "I shut my eyes and all the world drops dead; I lift my eyes and all is born again." (S. P.)

Davčno blagajno boš imela tudi na straneh furs, brezplačno, samo en tiskalnik boš rabila doma. Kdo bo lovil pa ljudi naj plačajo na TRR, no.

Pri nakazilih na TRR davcna blagajna ni potrebna, prav tako ne pri osebnem dopolnilnem delu, ne glede na nacin placila.

Kako pa boš to opravljala kot s.p. ali kot osebno dopolnilno delo? Če boš kot osebno dopolnilno delo potem davčne blagajne ne potrebuješ, več o registraciji si preberi:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=119921#!/Pravilnik-o-osebnem-dopolnilnem-delu

Če pa boš odprla s.p. in delala pok s.p. potem pa boš potrebovala ali davčno blagajno ali pa v prehodnem obdobju, do konca leta 2017, knjigo vezanih računov in potem boš imela 10 dni časa da vneseš podatke iz računa na FURS strain.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close