Od kod šefom ideja, da nikoli nihče ne bo zbolel?
Letos imamo v službi situacije, ki zahtevajo nekaj tedenske bolniške. Šefi pa ves čas računajo kako se bo ta in ta verjetno prej vrnil, in potem se seveda ne vrne, saj bolezen zahteva svoje. Včasih se mi zdi, da jih bolezni sodelavcev presenetijo, bolj kot bi človek pričakoval. Smo pa vsako leto starejši, najmlajši 42 in takih stvari bo vedno več.
Mene so tako nategnili na razgovoru za službo, da bom v operativi “del teama”. Zelo kmalu so tri sodelavce prestavili na višje položaje in gospoda sedaj ne takne operativnega procesa. To me sili, da ne morem izrabit dopusta po več kot dan dva, saj če grem za dlje, vse stoji. Enako z bolniško, 1x zbolela in se zvlekla pol mrtva nazaj.
Anonimno 9027, 01.09.2025 ob 19:41
Mene so tako nategnili na razgovoru za službo, da bom v operativi “del teama”. Zelo kmalu so tri sodelavce prestavili na višje položaje in gospoda sedaj ne takne operativnega procesa. To me sili, da ne morem izrabit dopusta po več kot dan dva, saj če grem za dlje, vse stoji. Enako z bolniško, 1x zbolela in se zvlekla pol mrtva nazaj.
PA naj stoji! Vodje prejemajo plačo da organizirajo procese dela tudi med dopustom in bolniško. Oboje ti zakonsko pripada in to je normalno življenje. To, v kar si se ti ufural/a ni normalno življenje. Spoštuj se!
MAh lej. Nadomestljivost potem vedno obstane. Čeorav menijo, da so nenadomestljive. Vedno pravim, pa ok, opravljaj, če še niso spucli pri sebi. Bokezen, oa če je za da ali dva ali več, pusti pri miru. Ker tudi oni niso le do jutri. Ampak drugivokrevajo, ti pa še bolj zbolijo s tako miselnostjo. Še gorila ve, kako je z ljudmi, ki jih kremplji poslatajo zaradi nesoametnega mišljenja in ravnanja. No, al pa medo, ?☺️☺️☺️
Za ena562. Pol ji pa cetemonijo pripravte v naprej. Kaj češ druzga. Da bo šla spokorno. Namesto zdravost, poveličuhejo, do zadnhega vdiha, kot da si nemortalni ? in pol se tste ljubcki moji beremo. Če ne mores delati, organizem rabi regeneracijo. Če kdo to ne razume, ste v napacnih krogih, kjer vas bido zamenhali, še predno vas zamenjajo. Im pol mislite, da ste nenadomestljivi? Jce ne boste zdravi, ker vam ne dajo regeneracije, boste najebali povsod. In boste nadomestljivi. S tem da, če delodajalec ceni človeka, bo oraganiziral tako, da bo še vedno vesel, ko se boste po bolniski vrnili. Vse ostalo je zgolj drek delodajalca. Brem miselnosti, kolk ste nenadomesljivi.
Forum je zaprt za komentiranje.