Od kje vam, da samski nimamo privat življenja?
logično, 30.12.2024 ob 20:26
Tu ne gre za to, da si samski, ampak za to, da nimaš majhnih otrok, torej se ne rabiš prilagajati šolskim in vrtčevskim počitnicam.
Jasno je, da starši z majhnimi otroci nimajo kaj veliko izbire pri načrtovanju počitnic in dela prostih dni, ker se morajo prilagajati obratovanju vrtcev in osnovnih šol. Tako ni samo pri nas, ampak tudi v tujini.
Jaz jih razumem in tudi toleriram. Tudi mi smo nekoč imeli majhne otroke. Ampak ti si obsedeno s svojo “samskostjo”, zato misliš da se vse vrti okoli nje. Pa se ne.
Pač nimaš otrok in obveznosti, kot jih imajo starši z majhnimi otroki.
A ona, pa ne sme za praznike ven v življenje, da si najde tipa, da bo lahko naredila otroke? A ona pa nima te pravice?
Breza126, 30.12.2024 ob 23:38
Kar tolažite se samski. Med prazniki vedno s polno paro frustracij udarite na forumu.
Se vas in vašo agresijo zaradi zafrustriranosti iz aviona bere.
Točno to! Samske so globoko frustrirane, ker nimajo komu prat, kuhat, likat in pospravljat. Ni večje sreče in izpolnitve od te, ko otrokom delaš domače naloge, krati pa skrbiš, da ima možek vedno pivo na mizi pred kavčem.
Vaši naši njihovi, 31.12.2024 ob 01:06
Ena227, 30.12.2024 ob 19:28
Tudi pri nas popolnoma enako. Ker nimamo nobene samske, nastradajo tiste brez otrok in me, starejše, 55+, ker imamo odrasle otroke. Ta mlade izkoriščajo na polno, vse kar se sa. Od ur, dela od doma, bolniških … ne vem, zdi se, da so otroci zdaj bolj bolni kot so bili naši. Vodje pa pravijo, da nič ne morejo za to.
Vaše otroke so čuvale babice, ko so bili bolni. Danes so babice v službah. Včasih si napol bolnega otrokq peljal v vrtec s stekleničko predpisanega antibiotika, ki so mu ga vzgojiteljice dale ob predpisani uri. Danes ne dajejo nobenih zdravil, niti kapljic v nos prehlajenega otroka, prav tako otroka ne sprejmejo v vrtec, če je bolan.
Evo, to je problem. Babice so bile že v penziji in so varovale vnuke. Danes babice še delajo in je ves sistem porušen. Zato 15 x prej razmisliš vse scenarije, preden imaš otroka (varstvo v tem primeru, varanje, ločitve, nasilje, alkohol, finance, …).
daj povej, 30.12.2024 ob 22:39
Ni res, 30.12.2024 ob 21:35
Delam v tujini in ni res, da je v tujini tako. Kdo te bo pa gledal skoz na dopustu. Kdor ima otroke, je to osebna odlocitev in nima kaj s tem drugih obremenjevat.
Poleg tega lazje en samski potuje in leta okrog, se pravi da je bolj prakticno za samskega povezat praznike z dopustom.
No, pa povej kje v tujini delaš?
Ker ne poznam niti ene panoge, ki ne bi tako funkcionirala.
Zato napiši naziv tega zaposlitvenega čuda, kjer imajo starci in samski zaposleni več pravic kot zaposleni z otroki.
Delam v Nemciji, kjer so pocitnice veckrat na leto po 2 tedna skupaj, tudi vrtec je veckrat zaprt, kadar je sola zaprta, in ljudje ne cepijo kar naprej po dopustih, edina izjema je mogoce Avgust.
To kar se ocitno v Slo dogaja je navadno izkoriscanje in egoizem z strani mamic, z otroki ali brez otrok, prazniki itd bi bili lahko fer porazdeljeni, enkrat eden drugic drug, ne pa vedno eni in isti.
V tujini takih ziher nebi dolgo gledal.
To se dogaja le po JS in neurejenih podjetjih oz. trgovinah, kjer primanjuje kadra oz. ni možnosti za delo od doma. Jih pol šibajo iz enega konca na drug, nadomeščanje dopusta pa bolniške in še kaj. Po moje jima hiter zmanjka samskih in imamo sklenjen krog, pa še kako hitro najdejo varstvo za svoje sončke, če želijo zadržat službo.
Kaj tocno
Js, 31.12.2024 ob 14:28
Ljudi je itak prevec, tud ce se nehate razmnozevat za nekaj casa, bo ljudi se vedno prevec. Otrok ni nobena dodana vrednost vec, glih obratno, dodatna obremenitev za naravo itd.
Ze tako vas hocejo potamanit z raznimi virusi, vse je zastrupljen, raja se pa kar razmnozuje.
Kaj tocno ima tvoj post s temo? Ali je pac se en v vrsti izlivov ostarele zagrenjenke?
Nikar tako – saj se je tudi za stare samske zenske poskrbelo, od nekdaj – cuvale so otroke sorodnikov in delale na kmetiji – v zameno za hrano in bivalisce. Dedovale res da niso, ampak saj niso imele komu zapustiti.
Dandanes morate sploh biti izpopolnjene, emancipirane in kar je se tega. Sluzbe imate, ogromno hobijev in prijateljev. Za vami bo veliko ostalo – kariere, nepremicnine, hise, stanovanja, denar, ni da ni – veliko boste pustile za sabo. In vse to lahko zapustite komur vam je volja – tudi kaksni macji hisi, da po vasi smrti skrbi za vase najboljse prijatelje.
aha728, 31.12.2024 ob 06:22
Točno to! Samske so globoko frustrirane, ker nimajo komu prat, kuhat, likat in pospravljat. Ni večje sreče in izpolnitve od te, ko otrokom delaš domače naloge, krati pa skrbiš, da ima možek vedno pivo na mizi pred kavčem.
Kar tolaži se aha in bruhaj še naprej. Se mi smiliš, drži se.
Naj take mamice probajo to v gospodarstvu ali pa v tujini, jih bodo takoj načevljali. Take afne lahko zganjajo le monklje v JU. Drugje hitro pogruntajo, da ja mamica samo ena favlasta krula. Ok, so izjeme, ko je otrok res bolan. Večinoma so pa to lenuharce, ki mislijo, da zato, ker so širile noge brez, da bi imele zaščito, so dolžni drugi skrbeti z njihovo zoprno frocovje.
Lapalupalej, 31.12.2024 ob 15:39
Kaj tocno
Kaj tocno ima tvoj post s temo? Ali je pac se en v vrsti izlivov ostarele zagrenjenke?
Nikar tako – saj se je tudi za stare samske zenske poskrbelo, od nekdaj – cuvale so otroke sorodnikov in delale na kmetiji – v zameno za hrano in bivalisce. Dedovale res da niso, ampak saj niso imele komu zapustiti.
Dandanes morate sploh biti izpopolnjene, emancipirane in kar je se tega. Sluzbe imate, ogromno hobijev in prijateljev. Za vami bo veliko ostalo – kariere, nepremicnine, hise, stanovanja, denar, ni da ni – veliko boste pustile za sabo. In vse to lahko zapustite komur vam je volja – tudi kaksni macji hisi, da po vasi smrti skrbi za vase najboljse prijatelje.
Pises kar nekaj na pamet. Imam otroke, ampak nikoli ne izkoriscam dopusta ali drugih zaradi tega, ker vem da je to bila moja odlocitev. Mi grejo pa na jetra razne zenske, ki mislejo da se morajo zarad njihovega razploda vsi njim podrejat. Pa naj bo enostavno doma, ce se ji ne da delat.
pestro življenje, 30.12.2024 ob 19:10
Od kje enim ljudem (predvsem v službi sodelavke), da samski nimamo privat življenja in lahko vse praznike ostajamo v službi, ker drugače itak nimamo kaj početi?
Primer: te določijo za nadomeščat sodelavko. Ona vsak teden vsaj en dan na negi za otroke, pogosto tudi po teden, dva skupaj. Potem pa pričakuje, da bo ona imela dopust vsakič, ko so prazniki, ker je pač mamica predšolskih otrok. Torej med božičem, novim letom, za prvomajske, ob 15.8., 8.2.. v glavnem vsakič, ko je kak praznik bi vzela zraven še kak dan ali dva dopusta, da je doma potem cel teden …
Ker pač samska pa lahko vedno čepi v službi. Ampak tudi meni bi pasalo vzeti dopust okrog prvomajskih. Vzameš par dni pa je skupaj potem kakih 9, 10 prostih.
Da ne omenjam, da je v prvih 5 letih službe bila 2x na porodniški in 2x skoraj celotno nosečnost v bolniški.
Šefica podpira to.
Pri vas tudi tako, da mlade mamice dobijo vse, kar si sprdnejo, kar se dopusta tiče, samski pa ostanke?
Šefica Mora to podpirat po zakonu! Ker če tega ne podpira je to lahko tudi mobing.
Otroci so nasledniki tega sveta in trenutno je še vedno v interesu vlad rojevanje. Ko pa to ne bo več v interesu držav sveta, boš bolj cenjena ti samska in brez otrok.
Sicer pa, če ne bi imela problema s tem, da si samska, tega sploh pisala ne bi.
Ni lepo biti sam.
35-letnik, samski, brez otrok, del manjše ekipe. Če vidim, da lahko komu naredim uslugo in meni ni v škodo, se z veseljem prilagodim. Pravzaprav bi rekel tako: Ker sem samski in se mi ni treba prilagajati, lahko naredim kakšno dodatno uro, se preizkusim v kakšnem novem projektu, pridem s kakšno inovativno idejo… vse to se konec meseca lepo obrestuje. Z nekaj malega truda zaslužim 2 povprečni plači. Če bi bil v vezi, si tega ne bi mogel privoščiti.
Na drugi strani gledam kakšne kolegice: 2 otroka, končan magisterij, plača pa pol manjša od moje. Na koncu je treba vsak evro obrniti, da pride čez mesec. Temu se reče prilagajanje.
V moji prejšnji službi je bilo tudi tako. Babure so v nedogled izkoriščale bolniško za otroke.
Pa pričakovale, da bodo ob vseh praznikih doma čepele. Saj vmeo tisto, daš 3 dni dopusta pa si 9 dni prost. To so pričakovele, da bodo vedno one proste. Obup. Babji kolektiv, nora šefica.
Zdaj imam drugo službo, predvsem moški. Ti niso non stop na bolniškah. Pa šefu je vseeno kdo je samski, kdo poročen. Njemu je pomembno, kdo ok dela. Prejšnji nori šefici je bilo pa pomembno kdo je poročen, kdo ne. In samske je naravnost črtela, sovražila in mobingirala. Vsi po vrsti smo dali odpoved. Prejšnja šefica je bila ok, ni dovolila baburam neskončnih privilegijev (bolniške so vseeno imele kar naprej, ampak drugih privilegijev pa ne). Potem pa tista ta nora in odpovedi so se začele. Pa samo samske smo dale odpoved. Zdaj pa naj kokodajsa s svojimi poročenimi baburami. Pa nori, ker pogosto nikogar ni za nadomeščat, ker te fine babure seveda hočejo kup privilegijev. Pa ena bolj lena kot ta druga.
Forum je zaprt za komentiranje.