Od kar je brez službe je čisto drug človek
Moj partner je postal zloben in nesramen odkar je izgubil službo. Mislim, da je depresiven vendar o tem noče govoriti.
Včasih sva imela z možem tako dober in spoštljiv odnos. Pomagal mi je pri vseh gospodinjskih opravilih, najino intimno življenje pa je je ilo fantastično. Lansko leto je izgubil službo in od takrat se je vse spremenilo.
Vedno, ko ima priliko mi kakšno zoprno in nesramno zabrusi. Nove službe noče iskati, češ da je vedno porabil ves denarja za naju, da zdaj pa je na meni, da mu to vrnem in skrbim zanj. Zadnje čase mi rad daje pod nos, da nisem v ničemer dobra. Mislim, da to ni pošteno, saj opravljam večino gospodinjskih del in tudi edina denar h hiši nosim. Prav rad me ponižuje tudi pred prijatelji in znanci. Res, kot da je z izgubo službe postal čisto drug človek.
Najino spolno življenje se je ustavilo, pravi, da ga ne privlačim več, ker sem se med epidemijo zredila.
Sprašujem se če je najinega zakona konec, a po drugi plati se mi vse skupaj zdi kot neko začasno stanjo in bova kmalu nazaj tam kjer sva bila. Ne vem, naj obupam ali grem naprej v upanju, da se bodo stvari spremenile. To trenutno stanje zelo vpliva name fizično in psihično. Kaj naj naredim?
Ma, pravkar sem z enim ocesom na fb prebrala en clanek nekega psihologa, se mi zdi, ki pravi, da smo ljudje, ki se v slabih casih borimo, brcamo in lezemo naprej, kakor vemo in znamo, drugi so pa ljudje, ki ko jim gre slabo, ne znajo brcat in solavat, ampak tunkajo druge, zato da se sami v svojem drekcu bolje pocutijo,ces saj niso tako slabi.
Mislim, da je tvoj moz tipicni primer takega toksicnega cloveka.
Nima kaj nočem govorit o tem. Morata govoriti o tem. Če noče govorit mu napiši to kar si napisala. Ker uničuje ne samo sebe ampak tudi svojo družino. Ja ok ga je potolklo da nima službe. Ampak a bi rad ostal še brez družine? Ker tako naprej ne bosta mogla furat. On vso svojo jezo meče vate. In njegovo delo je da se spravi v red. Ne čez noč, ampak tako vedenje pač ni opravičljivo. Vidva naj bi bila team. Ne samo ko je vse super. Predvsem v trenutkih ko ni. In sedaj je tak čas, tako obdobje. In on je pogrnil na celi črti. In to ve. Zato je pa tako jezen. In hoče preusmeriti nate. Njegov problem je. On ga mora rešit. Ti mu lahko pomagaš, ampak ne tako da si njegov sekret in boksarska vreča v enem.
Očitno je preveč spočit in ne vidi dela, ki se sam od sebe ne opravil. Glede na to, da je brez službe in ima cel dan čas ma da naredi vse v gospodinjstvu kar lahko naredi. Zjutraj ti pripravi zajtrk, kavo, čaj… Ko pa prideš iz službe te počaka kosilo na mizi.
Ker tega sam ne dojame mu boš morala čim prej razložiti, morda tudi narisati. Pa brez nepotrebnega odlašanja.
Nasveti mame mamke, 24.11.2021 ob 13:15
Ni receno da je vzrok za taksno njegovo obnasanje samo izguba sluzbe. Lahko da se mu je ze dlje casa nabiralo in je izguba sluzbe izbila sodu dno. Pomagaj mu poiskati drugo sluzbo. Drugace se res zna zgodit, da bo te vajine price konec.
Te zveze kakršnokoli obliko že ima (sveti zakon, nesveti zakon, koruzništvo) je že zdavnaj konec, samo avtorica tega še ni skapirala. Modelček, model mu še reči ne morem parazitira na njeni finančni dojki. Dokler bo šlo bo šlo. Potem bo pa že kaj drugega našel. Saj drugo/ega ima verjetno že zdaj, takole za taluštno. Ko ga bo avtorica nogirala, upam da čimprej, bo že našel novo žrtev. Decev kronično primanjkuje, zato babe poberejo vse kar leze in gre, žal!
Bolj kaže na to, da imata že dlje časa problem, kot samo v času njegove izgube službe. Poniževanja, žaljenja in namernega prizadajanja bolečine osebi, ki jo imaš (naj bi jo imel) najraje, nisem nikoli razumela.
Ga razumeš, mu pomagaš, a nekje vendar potegneš črto. In ta črta je zdaj. Povej mu kdaj te poniža in užali, kdaj te boli. Če do tega trenutka ni vedel (pa verjemi da je, ampak naj mu bo zavoljo dobrih odnosov prej), pa ve zdaj, ko mu jasno in brez očitkov poveš, kaj njegove besede in dejanja pomenijo zate. Lahko mu tudi napišeš in nalepiš na TV (predlagam A3 format).
Če se od tu dalje odloči biti gnoj, se mu zahvali za rože in adijo. Nimaš kaj.
Če pa se je odločil da bo raje človek, in to dober človek, pa združita moči za lepšo prihodnost – ker jo imata;)
Ostati brez službe ni kar tako. Sem bila tudi že sama na tem. Takrat se odpre ogromno enih vprašanj, na plan pridejo vse bojazni. Moj mož je bil super, tudi po finančni plati je bila moja plača bolj drobiž, ampak kaj vse se je dogajalo v moji glavi, groza, in nato mi je počepnilo še telo. Da sem oboje spravila v red je trajjalo približno dve leti. Moje obnašanje do moža pa tudi ni bilo vedno korektno. Težko je ves vrtiljak v glavi umiriti. Poskusi na lep način, z veliko dobre volje in potrpljenja.
prednisone prescription online prednisone 30 mg coupon prednisone 10mg buy online
https://prednisonet.com buy prednisone online no script
prednisone 50 mg for sale prednisone 20mg capsule prednisone online sale
Forum je zaprt za komentiranje.