Najdi forum

ocvrti sir

Kateri sir je primeren za ocvrt sir po dunajsko ? Prosim, da mi odgovorite tiste, ki ste to že delale in sir ni iztekel.

Hvala!

Se mi zdi da je bolj kot vrsta sira pomembno paniranje, da dobro “obdelaš” tudi vogale. In seveda paniraš 2x.

Meni je najboljši Jošt. Je pa res, da jih nisem ne vem koliko sprobala. Pomaga pa, če 2x spaniraš. Torej: moka, jajce, drobtine, jajce, drobtine. Pa fejst previdno, da s prsti ne obrišeš vsega dol s sira, ko ga preprijemaš.

njur, imaš prav ampak je pomembna tudi vrsta sira. nekateri se sploh ne stopijo, kakšen pa steče ven, pa če ga z betonom spaniraš. 🙂

Važno je tudi, da se da v maščobo pri ravno pravšnji temperaturi, da se ne kuho, oz. zažge.

Ker imamo to mi najraje na svetu in je tudi edina pohana stvar, ki jo delamo doma, ti izdam, da je najbolje kupiti v velikih trgovinah od Ljubljanskih mlekarn že pripravljen pohan sir, v taki veliki zeleni vreči,malo večja pakunga, stane cca 12 € in je edini že pripravljen sir, ki je čisto enak kot če ga delaš sama, samo 10x manj packarije imaš.
Pa dober tek!

Tudi jaz ga 2x paniram, ampak ga dam potem še za nekaj časa v hladilnik.
Nikoli ne izteče in je lep.

Ne me dražit, drugače bo večerja še 1x :))

tudijaz paniran največkrat Jošt-a sicer pa ob nakupu pazim na to, da je sir z čim manj maščobe.

Krasno se ocvre Samostanski sir od Ljubljanskih mlekarn. Ker je drag kot… uporabljamo Šparov edamec (vendar tistega, ki je proizvoden v Nemčiji, ne tistega, ki je proizveden na Poljskem in vleče na kislo)

Najboljši pohan sir je nam camember. Pa še plesen naredi super ovoj, da ne izteče. Ga pa zdaj kupujem v Lidlu je zraven še brusnična omaka. Njami…

Pri nas ga vsi obožujemo… Uporabljam Edamca… In ja, tudi jaz ga 2x paniram, sam jaz ga dam po 1. paniranju za 10 -15 v hladilnik pa po 2. tud… 🙂 Mogoče kompliciram, ampak tako mi je svetoval en kuhar… Ko sem se pritoževala da mi je par x iztekel… Pa je pa ostala v fritezi samo votla lupinica in drobtih… 🙂 Odkar pa upoštevam tole s hladilnikom pa nikol več… 🙂

Joj, ste mi lušte nardili… :)))

ko bi babe vedle kolk ima to kalorij

pol pa jamrajo vse po vrsti kako so debele in bi rade pred dopustom na hrvaški obali v enem tednu 10 kil shujšale.

Jaz spoham sir edamec, v trgovini mi odrežejo malo debelejše kose (1 cm), paniram samo 1x!!! Zdi se mi, da je drugače preveč “kruha”. Ga pa paniram na ne prevročem olju, da se lepo zapeče in tudi notri počasi mehča. Meni ta sir ne steče!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close