Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ocvrte – pohane bučke, kaj pa za zraven-prilogo

Ocvrte – pohane bučke, kaj pa za zraven-prilogo

Čim prej rabim vašo pomoč, kaj naj pripravim zraven ocvrtih bučk, oziroma kaj vi po navadi naredite za prilogo.

Bučke kot glavna jed in nekaj zraven ali bučke kot prilogo in je treba dodat glavno jed

Meni gre zraven samo solata.

Meni gre pire z veliko smetane.

“renstan” pražen krompir super paše zraven. Kakšna zelena solata in riž. Ampak danes je prevroče, da bi kaj kuhala.

pire krompir in solata.

….nič.   Jaz jih opoham po dunajsko. In pustim, da se ohladijo.  Hladne so mi top in ne rabim zraven popolnoma nič. Je že na njih dovolj ?

Hvala za dobre ideje. Zdaj vem, kaj bova danes jedla:

Bučke iz pečice, pire in solata. In kar je najboljse – vse iz domačega vrta.

Ma kaki pire! Pardon. Kifeljcarja ne bom kuhala, ampak pekla in pojedel bo z olupimo vred.

Ce jih narezem na rezine in specem na zaru ali po dunajsko ocvrem, jih jemo zraven krompirja in solate.

Ce jih naribam, dodam jajca in moko in jih cvrem, potem odvisno, vcasih zraven samo solata, vcasih pecen krompir ali pire in solata, vcasih gosta piscancja obara, da pride bolj kot omaka in so bucke priloga namesto krompirja/riza.

Bučke nam te dni iz ušes ven gledajo ?

Danes so že v hladilniku za slolato (mal pokuhane, pol pa zalite s popraženo panceto + kis, in kocke dveh sirov vmes) da bodo lepo hladne za kosilo.

Zraven pohanih bučk najbolj pašejo pohane bučke 🙂

hladno pivo ?

Odgovor na objavo uporabnika
Pomoč pri današnjem kosilu, 01.07.2022 ob 10:15

Čim prej rabim vašo pomoč, kaj naj pripravim zraven ocvrtih bučk, oziroma kaj vi po navadi naredite za prilogo.

Bučke kot glavna jed in nekaj zraven ali bučke kot prilogo in je treba dodat glavno jed

Ocvrte bučke so dovolj mastne in zabeljene.

Zato nič drugega kot prilogo “restanega”, zabeljenega z maščobo ala kisla smetana, maslo ( torej odpade pražen in pire krompir). Lahko pa v kosih kuhan – tampad, z lupino.

Torej ali na pari skuhan riž dolgozrnati – puhast, tak kot v kitajski ( najbolje se skuha v mikrovalovki, odvznoter navzven, je res puhast); pa polit z 50/50 razmerjem sojina omaka-voda in potreseno s petešiljem, če je všeč ta okus, ali pa namesto sojine omake malo parmezana ali pa nemastne vlečljive mozzarele naribane.

Potem pa še:  skuhan ješprenj, bulgur, kuskus ali ajdova kaša -pa zabeljeno s peteršiljem, naseckanim česnom po želji, sol, poper in malo oljčnega olja. To je lahko toplo, ali pa hladno ( en dan prej kuhano in iuz hladilnika).

Ali pa v škrtocu na pari skuhana kakšna morska riba ( orada, brancin, list).

Dobro je tudi, ko skuhaš kurjo juhico ( notri pe pač da meso celega piščanca), pa potem to meso; toplo ali hladno, po želji za prilogo tem “pohanim” bučkam – naslednji dan je še boljše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close