Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ocvrte bučke in melancani-kako?

ocvrte bučke in melancani-kako?

Živjo!

Mislim, da bi morali zame in za meni podobne odpreti eno posebno rubriko na tem forumu, in sicer Nadvse začetniška vprašanja.

Zato vas prosim, drage izvrstne kuharice in kuharji, se ne križajte že vnaprej nad mojim zelo osnovnim kuharskim vprašanjem.

Sem nora ljubiteljica bučk in melancanov (ob tej priložnosti se priporočam za kakšen dodaten slasten recept), no, in tako sem se pred nekaj dnevi prvič lotila podviga – cvrtja bučka.

Bila sem prepričana, da jih moram narezati na precej debele rezine, ker bodo sicer med cvrtjem “skupaj padle”.
No, rezultat je bil tak, da je bila skorjica že čisto prepečena oz. zažgane, sredica pa še povsem trda.

Skratka, nič kaj okusno!

In take stvari me potem odvrnejo od mojih nadaljnih kuharskih podvigov za spet nekaj časa.

Torej: kako je treba narezati bučke (enako velja za melancane), da so sočne, lepo zapečene, mehke itd.

Ja, vem, zame prava znanost, haha!

Lep dan in še lepši vikend vam želim, Vesna

Vesna če ti bo kaj pomagalo: pri nas v službi (v menzi) naredijo ocvrte bučke zelooooo na tanko. Se skoraj čez vidi. Tako je tudi hitro ocvrto in se sploh ne napojijo z oljem.
Doma jih ne delam, se malo izogibam preveč dobrim stvarem ;-)).

Sonce, hvala, bom poskusila; saj to me tudi muči; tudi jaz v restavracijah in drugod vidim, kako so ocvrte bučke narezane čisto na tanko in ocvrte in temu sem se hotela približati še sama.
Potem sem pa v strahu, da mi ne bi zvodenele in padle skupaj, rezale precej debele rezine.

Ah, ja, pa drugič…

No, sonce, hvala!
Vesna

pri nas narežemo tam 3 mili na tanko, malce posolimo in popramo in šele po parih minutah začnemo panirat. Tako se malce nasoli in je bol okusno……jajc za paniranje tudi malo posolimo.

Tako Vesna, kar pogumno na tanko nareži ;-)).

Jaz bučke sicer raje pečem na žaru ali kar na štedilniku v ponvi. So zelo dobre in vsebujejo manj olja kot panirane.
Če pa delam panirane (ponavadi na morju) jih najprej maloposilim, da spustijo vodo, potem jih čisto navadno paniram. Režem jih na kolobarčke, debele preibližno pol cm. Odvisno od velikosti bučke.
Melancane najprej posolim, da spustijo grenek okus, potem jih tudi normalno paniram, le da so rezine malo debelejše; recimo okrog 1 cm.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close