ocvrt sir
Pozdravljeni,
zanima me kako se pripravi ocvrt sir. Kakšen sir naj se uporabi, oz. prosim če mi opišete postopek pečenja v navadni ponvi.
Ga zelo rad jem, vendar si ga nikakor ne znam pripraviti – odstopajo drobtine, sir se napoji z oljem – skratka ne znam ga speči.
Ali rabim za ocvrt sir nujno fritezo?
hvala in lep pozdrav !
Ocvrti sir delam vedno v ponvi. Do sedaj sem ga panirala navadno… mleko -> jajca -> drobtine -> še enkrat jajca -> drobtine. Pa je sem in tja tudi kakšen “ven zlezel”… nazadnje pa sem nekje prebrala, da gre sir najprej v jajca in potem v moko ter dalje…
Najbolj pomembno pa je, da se sir da v res vroče olje in se ga na močnem ognju hitro zapeče. Takoj, ko se začne napihovati, ga je potrebno vzeti iz olja, sicer poči… munuto, največ dve traja vse skupaj, potem pa ga odložim na papirnato brisačko, da ta vpije ostanke olja.
Za cvrenje sem vedno kupila sir Jošt.
Vladka
JJaz sir najprej povaljam v moki, nato jajcu in drobtinah ter ponovim jajce in drobtine. Pri tem vse dobro pritisnem na sir. Ne pozabi dobro pokriti tudi robove.
nato ga dam v vroce olje in ga v njem pustim le toliko, da se svetlo rjavo zapece. Odcedim na papirnatih brisacah.
Uporabim pa ponavadi manj masten sir oz. tistega , ki je v hladilniku.
lp
Silva, tega ni nihče vprašal.
Ker imam majhno stanovanje in kuhinjo brez vrat, ne maram cvreti na olju, saj se mi vonj zareže po vsem stanovanju, v kavče, rjuhe, obleke, lase…. (saj vem, da je navsezadnje vse samo v mojem nosu, pa vendar :)) ). Zato pečem paniran sir kar v pečici. Priznam, da ni tako dober, kot ocvrt, ampak ‘zaleže’ :)) Je pa ena dobra stran – če se pocedi ven, se na peki papirju hrustljavo zapeče, kar je že boljše (ja, Silva, in še bolj škodljivo). :))
Forum je zaprt za komentiranje.