Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ocvirki – kot čips?

ocvirki – kot čips?

Jaz pa vem, kaj misliš. Pri nas na Štajerskem smo temu rekli “trušeki”. Če so bili fino pripravljeni, so bili res njamsi. Pa tudi potem, ko so postali mehki, so bili fajn.
Ti trgovinski pa meni zgledajo tako bledo, pojma nimam, kak imajo kaj okus … mene ne pritegnejo.

Tule so še na sliki:

http://www.bajta.si/kuhajmo-z-vale/nagradna-igra-kuhajmo-z-vale

V soboto sem jih videla v Tusu (pri pakiranem mesu)

Zadnjič smo jedli tako čudovito dobre ocvirke na enem obisku. Gostitelj jih kupi na ljubljanski tržnici in jih postreže namesto raznih čipsov in podobnega.Jaz ocvirke obožujem, se moram kar premagovat, da jih pojem čimmamnj oz. jih raje nimam doma:-)

Ocvirke lahko tudi semelješ na mesoreznico in je odlični namaz na kruhu.Pridite malo v Prlekijo jest,ka te se pošteno najeli.

Ocvirki so nekaj drugega kot pečene kože,

Se mi zdi, da sem jih že videla, ampak ne vem kje. Imeli so jih v naši bližnji mesnici, verjetno jih imajo v vseh.

Drugače pa zgoraj ena sprašuje kako se kože naredijo doma. Kupiš svinjsko kožo in ji obrežeš mast. Manj ko je na koži masti, boljše bo. Potem narežeš na želeno velikost, recimo 6 x 4 cm ali kaj podobnega. Potem segreješ pečico na 100 – 150 stopinj in v njej kože pečeš recimo 10 ur. Moraš obračati, da se lepo presušijo in da se ne zažgejo. Potem v ponev naliješ recimo 3 cm olja (ali vklopiš fritezo) in počasi eno po eno spečeš kože. Treva je pazit, ker koža se ful na hitro ekspandira, kot kak oblaček, tako da na hitro obrneš, daš na brisačko, da vpije olje in to je to. Pujskov smoki.
Potem je pa treba hraniti na suhem mestu (lahko tudi v neprdušno zaprtih vrečkah, ker se zaradi vlage omehčajo, kot smokiji.

Ali ima kdo željo po domačih ocvirkih,vam lahko povem kje jih dobite,res domači dobro poznam kmetijo je v okolici Brezovice pri LJ.seveda če koga zanima.LP

Poznam nekoga, ki dela najboljše…..dobite jih lahko na grajski tržnici to nedeljo 1.9.2013 na grajski nedelji v Lembergu pri Novi Cerkvi. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close