Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem octavia vs. passat

octavia vs. passat

Se splača kupiti škodo octavio combi ali plačati 5000EUR več za passata varianta? Oba avtomobila imata podobno opremo. Kolikšna razlika v ceni bi bila še sprejemljiva za vas, da bi kupili passata?

Odgovor je zelo preprost:
– racionalen nakup: škoda octavia
– nakup za sosede: VW passat

Passat je precej večji od Octavie, z več prostora na zadnji klopi in prtljažniku. Octavia je narejena na osnovi Golfa.

Ko sem pred tremi meseci kupoval karavana sem tudi delal primerjavo med octavio in passatom in sem se odločil za slednjega.
Passat je narejen bolj natančno, materijali so boljši kar se tiče notranjosti (primer: pri istih km bolj zguljeni sedeži ali prestavna ročica…) in še več je primerov.
Kar zadeva pa večje cene je pa tudi res, da ko prodajaš več dobiš in lažje prodaš VW kot pa Škodo.
Pa še možnost imaš preveriti dejanske km na podlagi izpiska pooblaščenega prodajalca, kar pri Škodi mislim da ni mogoče sploh če je avto pripeljan iz tujine.

To je moje mnenje, lahko je pa tudi drugačno od drugih.

LP

Se ena!
Moje gorenjsko mnenje je sledece: 5000 eur je veliko za tako malo razliko.
Kajti octavia ima od sklopke do motorja , do elektronike vse od wv.
Malenkostne razlike v notranjosti obstajajo, vendar ne za tako denarno razliko.Jaz sem bila zvesta golfu….20 let, vendar ko sem kupovala karavana sem se odlocila da vzamem octavio in ni mi zal….
Razen ce imate visek denarja se odločite za passata , drugače ne razumem za kaj bi se.
lp

New Report

Close