Očala -povrnitev stroskov zzzs
Pred kratkim sem dobila prva ocala. Dala sem za njih 290 eur. Ko sem ocala ze placevala sem se spomnila, da si nekoc od zavarovalnice dobil povrnjenih cca 50eur. Optik mi je, zatrdil da na moja stekla ne morem unovcit tega popusta. Ima se kdo taksno izkusnjo?
Zakaj mi sedaj vsi pravijo, da so dobili popust jaz pa ne?
Hvala za odgovore
Ne, tega pa nisem dobila. Dvignila sem samo navadno napotnico za okulista. Potem sem pri izbranem okulistu opravila vse, od meritev do nakupa. Nato sem pri placilu vprasala za tale popust in so rekli, da ga ne morem izkoristiti na moja stekla. Pa sem mislila da imam kaka posebna, nato pa mi pravijo prijatelji, da bi mi moral upostevati popust. Pac odsteje znesek popusta od zneska mojih stekel.
Sedaj pa vas sprasujem ali me je zafrknil okulist ali pripada popust le na kaksna stekla tocno dolocene znamke. Imam tudi cilindre, mogoce zato?
No glej, jaz imam okulista v SB Izola in sem sla na pregled in ker so se mi za malenkost povecali cilindri na enem, sem dobila ta list in s tem listom sem sla v optiko. Sem izbrala okvir in pol so dali delat ocala. Cez nekje 3 dni sem jih prisla iskat in ko je delala racun je notri v racunalnik vtipkala stevilko te narocilnice in je avtomatsko mi “odbilo” 50eur popusta na celoten znesek. Tako, da ja, meni se zdi da so te malo zafrknili.
Ja, res pripada ti popust na minus. Samo malo je treba paziti ker nimajo vsi otpiki pregledov kjer ti lahko pregled naredijo na koncesijo in dajo ta popust. Medtem ko če neseš ta recept za očala kamorkoli ti morajo ta popust upoštevati, ker jim zavarovalnica povrne ta denar, če recept vnovčiš v roku 30 dni.
Jaz pa očala kupujem v tujini kjer so stekla in okvir občutno cenejša kot pri nas in tega popusta sploh ne rabim! Naj si ga lepo nekam vtaknejo ker ta popust samo drži visoke cene naših optikov in njihovih storitev.
Meni 4 okvirje pošljejo zastonj domov za pomerit, če mi ne pašejo jih brezplačno pošljem nazaj. Če si pa ena zbereš pa ko jih pošlješ nazaj, napišeš recept in ti jih potem izdelajo. https://www.misterspex.co.uk/ Pravkar izvršila eno tako naročilo in čakam pošiljko. 🙂
kot so že rekli, odvisno kakšne vrste slabovidnost je
in to se ne gleda na minus ali plus…
za starostno dioptrijo ti ne pripada nič do 63 leta.
78. člen
Zavarovana oseba ima pravico do:
1. očal s korekcijskimi stekli za izboljšanje vida zaradi nepravilnega lomljenja žarkov (ametropije), zaradi starovidnosti (presbiopije) pri starosti nad 63 let;
2. očal z mlečnimi stekli pri dvojnem videnju (diplopiji) in pri enostranski brezlečnosti v primeru večje razlike v dvojnem videnju med obema očesoma (monokularni afakiji in v primeru anizometropije);
3. specialnega sistema leč (teleskopska očala) pri visoki stopnji slabovidnosti, pri kateri ostrine vida ni mogoče izboljšati z navadnimi stekli za korekcijo in je s takimi očali (sistemom leč) mogoče doseči uporabno ostrino vida;
4. očal s stanjšanimi (lentikularnimi) stekli pri ametropiji 8,0 in več dioptrij;
5. očal z mnogožariščnimi (multifokalnimi) stekli za korekcijo afakije ali psevdofakije pri otrocih do 18. leta starosti.
117. člen
Trajnostne dobe medicinskih pripomočkov za izboljšanje vida in medicinskih pripomočkov za slepoto in slabovidnost znašajo najmanj:
1. očala 2 leti
– pri otrocih do 15. leta starosti in pri
odraslih z ametropijo 10 in več ali
izgubo vida 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in več 1 leto
2. kontaktne leče 2 leti
– pri otrocih do 15. leta starosti in pri
odraslih z ametropijo 10 in več ali
izgubo vida 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in več 1 leto
3. očesne proteze
iz stekla 1 leto
iz akrilata 5 let
4. povečevalno steklo (lupa) 3 leta
Če bi kdo malo pobrskal ali uporabil iskalnik, so vse informacije na spletu in ne ne bi bilo potrebno vsaj enkrat mesečno odkrivat tople vode…
http://med.over.net/forum5/read.php?151,10632854,10633877#msg-10633877
Hvala brosura. Vase linke sem nasla vendar nisem odkrila tega kar me zanima. Upam da nisem bila povrsna.
Zanima me ali obstaja dolocena dioptrija ali dolocena stekla pri katerih ti povracilo ne pripada.
Nimam starostne (zagotovo, dvakrat mi je povedal), vzeli so mi kartico, imam cilindre, imam minus dioptrijo. Vse sem naredila po regelcih.
Ne bi rada odsla se enkrat nazaj tezit, ker so mi ze takoj rekli da ni popusta.
Gre se mi pa za princip in to kar precej.
Gre se mi za princip.
Diagnozo mi je postavil doktor. Na spletni strani imajo oznaceno da so koncesionar. Kartico so vzeli.
No, bom se obrnila na zzzs. Vidim da gre za specificno situacijo in smo se ze precej zapletli in sedaj odkrivamo toplo vodo.
Hvala za pomoc. Ce ugotovim kaj se je zgodilo, se bom oglasila.
Lep dan se naprej.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://www.optika-sever.si/images/novice/narocilnica.jpg[/img]