Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obvezna božičnica javni upravi pomeni samo to….

Obvezna božičnica javni upravi pomeni samo to….

Odgovor na objavo uporabnika
računovodkinja iz JS, 18.09.2025 ob 14:34

kdo bo to ustavil, 18.09.2025 ob 14:01

računovodkinja iz JS, 18.09.2025 ob 13:46

no, 18.09.2025 ob 12:59

Racunovodkinja iz JS, 18.09.2025 ob 12:52

A je bilo že kje rečeno, da bo božičnica tudi za JS? Ker namreč v ZDR piše, da za JS vse ne velja.

In še to – pri nas je božičnica standardno izplačilo že kar nekaj let, sigurno več kot 10 let.

V gospodarstvu zelo malo firm izplačuje božičnico.

Vse firme, za katere delamo, izplačujejo božičnico. Nekatere več, nekatere manj, ampak decembra nekaj izplačajo vse.

Torej z božičnico še povečujemo razlike med povprečno plačo v JS in gospodarstvom.

V JS NI božičnice in tudi regres je minimalen oz par € nad minimalcem je bil letos.

Slaba si ti računovodkinja, niti brati ne znaš.

Božičnico javni upravi bi dal le pod pogojem, da prej odstranim 50 % vseh zaposlenih v JU, ker jih je toliko razno raznih fikusov, meglomešalcev, parazitov, ki imajo čas cele dopoldneve bluziti po internetu in kofetkati….

Vsaka politična mafija je do sedaj obljubljala, da bo zmanjšala JU, zgodilo pa se je ravno obratno. Če se za 50% zmanjša državne parazite, to pomeni par milijard manjšo korupcijo.

robi9, 18.09.2025 ob 15:29

Božičnico javni upravi bi dal le pod pogojem, da prej odstranim 50 % vseh zaposlenih v JU, ker jih je toliko razno raznih fikusov, meglomešalcev, parazitov, ki imajo čas cele dopoldneve bluziti po internetu in kofetkati….

Vsaka politična mafija je do sedaj obljubljala, da bo zmanjšala JU, zgodilo pa se je ravno obratno. Če se za 50% zmanjša državne parazite, to pomeni par milijard manjšo korupcijo.

Točno tako.

Anonimno8431, 18.09.2025 ob 11:46

….večje obremenitve s prispevki s.p.-jev in ostalih zaposlenih v gospodarstvu. Delodajalci in ostali bogatuni ne bodo tega dajali iz svojega žepa, prav tako ne buzerant in Kronberka, ki je presegel Jansharija v zapravljanju.
V zameno za božičnico pričakujte dražjo, hrano, vrtce, položnice, oskrbnino v domovih, zavarovanje za avto…. Na koncu vas bo ta božičnica stala več, kot če je ne bi bilo.

Kdo od nas bo začel upor, ampak res krvavi upor, ki ga bodo skušali vladajoči zatret tud s pomočjo želv in oboroženih hlačkov vojačkov.

Ko so večinoma tako kot mi izobraženi ki nismo pri koritu, na MINIMALCU?

POLICAJE IN VOJAKE BI MORALO LJUDSTVO DOBITI NA SVOJO STRAN.

Navsezadnje se VSI v slo poznamo tako rekoč med sabo ali pa smo v neki daljni žlahti, navezi taki in drugačni.

Če bi reprsivni organi stopili na tisto stran, kamor SPADAJO, ne bi bilo več omejitev da si nazaj priborimo svobodo (pa me pedersko ampak dejansko), sončnega kralja in njegovo priležno pa vse njune bi razlastili, oh kako bi hitro zagrulil golobček svojo številko računa v tujini s primernim specialnim načinom muccenja, kakršnega je ameriška vojska denimo uporabljala v Vietnamu, oh ja.

Preklet peder posran nas je.pripeljal na samo dno pogube, kot da Janša že ni dovolj v 30 plus letih dovolj vsega izropal.

Smrt perjadi!

koliko že je bilo objavljeno danes, 60 000  delavnih mest je SPIIIIIIIIIIIIIZDILO v enem letu v tujino po podatkih GZS !

Dobre privat  firme so že tak sedaj dajale božičnice. razen tiste gnile izkoriščevalske  firme, tam jih bo malo udarilo. Razen JU ni deležna tega “privilegija”. Tam se denar krade drugače.

Delam v js. Moje izplačilo plače skupaj z malico znaša cca 1150 eur. Božičnice v vseh 18l nisem videla, dobimo minimalni regres, če ni vmes znižan itd.

Tudi teh 600 eur o katerih je govora lahko imajo, če to pomeni da bo končna bilanca zaradi razredov 50 eur več vrtca npr, ker bom na istem oz slabšem.

To pomeni dodatnih ca 120 MIO Eur letno za Javni sektor, ki ima že tako ali tako v povprečju precej višje plače kot gospodarstvo.

Neobdavčena božicnica. To pomeni samo še večji manjkao v državni blagajni. Po volitvah bodo hiteli s krpanjem državne blagajne z novimi davki, predvsem z davkom na nepremicnine. Ampak tega povprečni volivec niti ne želi  vidi…važno je 600 eur trenutnega profita…

Zakaj na Referendumu niste glasovali PROTI razbohoteni birokraciji?

grozno, 18.09.2025 ob 12:44

Javni sektor seveda to podpira, ker mu ni treba “ustvarjati” dodane vrednosti, ampak samo cuza gospodarstvo. Zato si tudi težko predstavljajo, da morajo podjetniki delati za dva, če želi v javnem sektorju nekdo dobiti neupravičeno božičnico. Spet se potrošnja javnega sektorja povečuje, na račun gospodarstva.

vso delovno dobo sem delala v gospodarstvu, nikoli nismo dobili božičnice.. letos sem se zaposlila v javnem sektorju. ja, pripada mi vse za nazaj ??

Anonimna413, 18.09.2025 ob 14:23

Delala 15 let v gospodarstvu v različnih firmah od malih do velikih znanih in sem bila v vsaki firmi deležna nekih čudnih delovnih praks in prikritega mobinga, odpuščanja dobrih in delovnih ljudi, veliko firm nima beleženja časa in te prisili, da delaš od jutra do noči brez sledi, nadure ne izplačane, napredovali so tisti ki so najbolj lezli šefom v rit, se vsiljevali vsak dan na kavice z njimi, čeprav so bili najmanj sposobni in je bilo od njih najmanj. Šla v javno upravo, odnosi super, manjša plača, ampak ogromno več od življenja.

ja, lenuhi ritosluzci vedno pridejo dobro čez, najebemo pa tapridni sposobni.. pač ni moralnih vrednot v tem svetu, to kar prevladuje to pač vodi. žal!

Golob bi dal zabiti čredi 600 evrov, medtem bo pa mafija zabiti čredi pokradla enkrat več.

Europa upozorava vlasnike dizelskih i benzinskih automobila: “Nabit ćemo vam porez CO2 na fosilna goriva”

Točno tako. Zabita čreda ne dojame, da jim bo ta božičnica zaračunana nekje na drugem koncu po volitvah. In jo bodo drago preplačali. Čeprav se tako fajn sliši, da si zdaj nek privatnik ne bo mogel kupit porscheja ker bo moral dati delavcem božičnico. Ampak resnica je daleč od tega. Te ki izgravajo sistem, ga bodo še naprej. Levica v tej državi pa itak ožema samo srednji in nižji razred. Raznih batageljov in brodnjakov niti povohati ne upajo. Tako da je to vse skupaj še en nateg lažnive pernate podgane

Jaz sem videla obe plati. Videla sem toliko slabega v gospodarstvu, da ne morem reči nič dobrega. Zdaj sem 3 leta v javni upravi, prej pa 15 let v gospodarstvu. To, da se v javnem sektorju oz javni upravi ne dela, je čista izmišljotina! Da pa so v gospodarstvu sami garači in produktivni ljudje je pa še večja izmišljotina! Toliko ljudi ki so v gospodarstvu na ULTRA visoko plačanih pozicijah in ne delajo popolnoma nič, jaz nikjer v javni upravi nisem videla. In da ne govorimo o načinu napredovanja v gospodarstvu, ki gre v 80% na račun lepih oči in kdo komu v rit leze, od koga ima kdo v privat usluge in komu kdo hrbet krije, sposoben in delaven bo v gospodarstvu prej letel kot pa napredoval, ker bo zaradi njega slaba luč padla na nekoga ki je na višji poziciji, ki nič ne dela. Če odpreš usta in opozoriš na očitno krivico, ki se komu zgodi ali pa nepravilnost, zelo hitro letiš, ker nisi dovolj ‘vodljiv’. Ali pa ti zagrenijo bivanje v službi na sto načinov, ocenijo slabo, ne napreduješ, vzamejo ti delo in te odpustijo ali pa ti dajo najbolj zoprno možno delo, te preobremenijo, te lovijo na detajlih, težijo za vsako stvar, samo, da bi sam šel stran. Od 38 gor si v gospodarstvu že starec in če pristaneš na trgu dela, boš imel hude težave, ker te noben ne bo hotel vzeti. Rivalstvo, mobing, blacklistanje ljudi… vse sem videla.
V javni upravi je res manjša plača, ampak takih stvari pa ni ali pa jih je veliko manj. Napredovanja so bolj regulirana.

Gospodarstvo cuzajo vaši šefi in državo cuzajo espeji, ki delajo brez računa.

Vaši šefi mešetarijo, perejo denar, izplačujejo si bajne plače in dodatke, medtem ko ena čistilka, ki 8 ur na dan puca šolo vašega otroka in pomočnica vzgojiteljice, ki vašim otrokom pere rit in briše nos še ni videla centa nagrade v življenju, prav tako s težavo pride do konca meseca, če sploh.

Frizerka je toliko frizur naredila brez računa, da iz njenih ne-davkov ni dala eura za šolanje in zdravje svojih otrok. In tudi v gospodarstvu še vedno marsikje pade kaj “na roko”.

Razlika je, da bi vam vaš šef lahko dal, pa raje vzame zase. Zato čistilki ne privoščite, da kupi liter jogurta več tisti mesec, ko bi dobila bozicnico. Ker kot vse v javnem sektorju (prevoz, prehrana) bi tudi bozicnica znašala par deset EUR bruto, medtem ko gospodarstvo ves čas nekaj pod mizo deli, ta šolska čistilka iz svoje plače še vedno prispeva nazaj za socialo.

Ma. Čuden ta svet.

Anonimna413, 18.09.2025 ob 17:54

Jaz sem videla obe plati. Videla sem toliko slabega v gospodarstvu, da ne morem reči nič dobrega. Zdaj sem 3 leta v javni upravi, prej pa 15 let v gospodarstvu. To, da se v javnem sektorju oz javni upravi ne dela, je čista izmišljotina! Da pa so v gospodarstvu sami garači in produktivni ljudje je pa še večja izmišljotina! Toliko ljudi ki so v gospodarstvu na ULTRA visoko plačanih pozicijah in ne delajo popolnoma nič, jaz nikjer v javni upravi nisem videla. In da ne govorimo o načinu napredovanja v gospodarstvu, ki gre v 80% na račun lepih oči in kdo komu v rit leze, od koga ima kdo v privat usluge in komu kdo hrbet krije, sposoben in delaven bo v gospodarstvu prej letel kot pa napredoval, ker bo zaradi njega slaba luč padla na nekoga ki je na višji poziciji, ki nič ne dela. Če odpreš usta in opozoriš na očitno krivico, ki se komu zgodi ali pa nepravilnost, zelo hitro letiš, ker nisi dovolj ‘vodljiv’. Ali pa ti zagrenijo bivanje v službi na sto načinov, ocenijo slabo, ne napreduješ, vzamejo ti delo in te odpustijo ali pa ti dajo najbolj zoprno možno delo, te preobremenijo, te lovijo na detajlih, težijo za vsako stvar, samo, da bi sam šel stran. Od 38 gor si v gospodarstvu že starec in če pristaneš na trgu dela, boš imel hude težave, ker te noben ne bo hotel vzeti. Rivalstvo, mobing, blacklistanje ljudi… vse sem videla.
V javni upravi je res manjša plača, ampak takih stvari pa ni ali pa jih je veliko manj. Napredovanja so bolj regulirana.

In Kako se ti je uspelo zrnizi v Javno upravo? VIP ali ustrezna politična  stranka ?

robi9, 18.09.2025 ob 17:32

Golob bi dal zabiti čredi 600 evrov, medtem bo pa mafija zabiti čredi pokradla enkrat več.

Europa upozorava vlasnike dizelskih i benzinskih automobila: “Nabit ćemo vam porez CO2 na fosilna goriva”

Ti iz zabite črede ne boš dobilo nič. Ker si lenuh zabitočrednik brezposelno. Si pozabilo maloumni nepismeni? 

Cajt bi že bil, da tud v javnem sektorju dobimo nekaj fodatnih fičnikov za konc leta. Tako tako, tako ja.☝️

Anonimno 3174, 18.09.2025 ob 18:33

In Kako se ti je uspelo zrnizi v Javno upravo? VIP ali ustrezna politična  stranka ?

Ne boš verjel, nič od tega. Sem politično popolnoma nevtralna in nikogar ne poznam, da bi mi kaj zrihtal. Sem poslala cv in bila povabljena na razgovor in pri testiranju (vprašanja v zvezi z zakonodajo) dobila vse točke kar je bilo očitno več od ostalih kandidatov.

Anonimna413, 18.09.2025 ob 19:09

Ne boš verjel, nič od tega. Sem politično popolnoma nevtralna in nikogar ne poznam, da bi mi kaj zrihtal. Sem poslala cv in bila povabljena na razgovor in pri testiranju (vprašanja v zvezi z zakonodajo) dobila vse točke kar je bilo očitno več od ostalih kandidatov.

Čestitam . Edina v javni upravi v RS ki se ji je uspelo zaposliti brez VIP. Pravi in edini biser . Ha , ha , ha , pa menda ne misliš, da ti bom verjel…

Prokleta drhal delavska neizobražena. Bodite veseli da imate za kruh in pašteto iz Evrospina, vi bi pa še božičnico?!?!

Poznam veliko tujih firm , ki niso dale  neke normalne božičnice, pa so velike multinacionalke, posebej v transportnem sektorju,

Če bo, ne bo obdavčena niti placljivi prispevki toliko da popravim tvojo nevednost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close