Obsedenci, kaj vas moti svetla polt??!!!
Še 1 primer ko ne razume da se pogovarjamo IZKLJUČNO o porjavelosti kože (ali pač neporjavelosti) o ničemer drugem
samo to je merilo TRENUTNO v tej debati.
in rečt da je neka bleda ženska LEPŠA kot ”enaka” ženska primerno porjavela je laganje samemu sebi… ok so primeri moških ki so jim blede BOLJ všeč kot porjavele ampak so v manjšini
ti pa vnašaš v spremenljivke neke možgane al pa karkoli.
Ampak če pa že hočeš odgovor pa ti naj povem da jaz seksam z telesom ne z pametjo ;)[/quote]
ok, če je merilo LE porjavelost, potem ti dam prav, če je TEBI BOLJ všeč rjava barva. tudi jaz ne padam na blede moške, čeprav se je zgodilo, da sem hodila z enim.
ne moreš pa metati vseh v isti koš in pisati, da so moški, ki so jim všeč (ali bolj všeč) blede, v manjšini. kaj pa tisti, ki jim je vseeno in tega kriterija sploh ne upoštevajo pri izbiranju (za sex, partnerko…)?[/quote]
Poglej.
najprej morava razčistit osnovne pojme.
– Izbirava lahko le in samo ko imava kaj za izbirat.
– Manjšina je MANJ kot 50% (primer 49% = manjšina!)
No zdaj ko sva osnovne dve pomembne zadeve razjasnila
Ne moreš rečt da je moškemu VSEENO al je bleda al porjavela če ma samo bledo na voljo in vzame bledo.
Še celo če boš moškega samo vprašala ali so mu bolj všeč porjavele al bledopolte ženske se zna zgodit da ji bo v resnici več reklo da mu je vseeno kot če bi vidli dejansko primerjavo.
Če pa boš enim 100tim moškim med 25-40 pokazala sliko 2 PODOBNO lepih in seksipilnih žensk v podobnih pozah v bikinkah in bo ena bleda kot jogurt druga pa PRIMERNO porjavela, pa upam it stavit da bo več kot 50 moških izbralo porjavelo.
Poznam preko 150 moških s katerimi igramo košarko, fuzbal, šah, kartamo, gledamo fuzbal, pa le REDKOKERI bi vzel bledo ŠVEDINJO pred porjavelo ŠPANKO … (nacionalnost le kot primer)
Seveda lahko zdaj iščemo antiteze na moje besede kar bodo nekateri in nekatere počeli ampak priznat je treba da je PRIMERNO zagorela punca bistveno lepša od take ”ki sonca ni vidla že 10 mesecev”
hvala za pojasnilo besede manjšina (čeprav jo poznam, ampak vseeno hvala).
še vedno pravim, da ti (ali kdorkoli drug) ne more trditi, da so porjavele ženske bolj všeč večini moških! mojih 150 prijateljev bi mogoče drugače izbralo (blond Švedinjo pred črnolaso Španko). ko se naredi objektivna anketa pa lahko nadaljujemo in TRDIMO svoje.
P.S.: lahko nehaš s takimi “ki ni videla sonca že 10 mesecev”. mene se to osebno dotakne in nisem sama kriva, da se me sonce ne prime (razen v odtenku rdeče).
Jah, pri meni je isto, bolj bela kot ne, in se zaradi tega prav nič ne sekiram. Ker me rado opeče, se ne izpostavljam soncu, v smislu sončenja, kaj šele da bi hodila v kakšen solarij, kar tudi ni zdravo za nas bolj bele, ki naj bi imeli večjo verjetnost za nastanek kožnega raka.
Drugače pa tudi nisem nikoli, ampak res nikoli, pri moških gledala na to kakšno polt ima.
A si ti že slišala za vzorce v anketiranju ki se običajno prezrcalijo na večinski del populacije…
a misliš da ko delajo anketo Katero stranko bi volili v Sloveniji tebe VSAKIČ vprašajo?
Ne anketa je na vzorcih vse od cifre 100 pa tja do Tisoč ali še kaj zraven … In si že kdaj vidla da je potem zmagal 5 uvrščeni na anketi izvedeni med 100 ljudmi?
Ne ker je 100 moških lahko nek ponavljajoč vzorec…
Seveda lahko ta vzorec do neke mere prirediš ne moreš pa ga popolnoma podredit svojemu cilju.
Zato ker mladi šmrkavci pri 16tih in 20tih bi itak v puberteti nagazili vse kar leze in gre, moj dedek pa pri 80tih itak nima merodajnosti ocenjevati kar je lepo ker je živel v drugih časih.
Pa saj to je ravno tisto, tukaj zdaj ne govorimo o tem kaj ti je na prvem mestu, ampak samo ali je lepše porjavelost ali bledost…
Nihče ne trdi da si ti ali katerakoli druga ženska SAMA KRIVA da si taka kot si (ok če bi bla debela si si najverjetneje sama kriva vsaj VEČINOMA (ja spet ta beseda))
ampak govorimo ali je lepša BLEDA ali porjavela ženska in večinoma bo dogovor porjavela.
Ampak da pridemo do MERODAJNIH odgovorov moramo vse ostalo odstranit v odločanju ampak samo tole.
Ali ti je bolj všeč bleda kot jogurt ženska ali primerno porjavela.
Ko pa govorimo o vezah pa je vseeno tako da imamo moški izgled bistveno višje na lestvici kot ženske tako pač je in tako je narava tudi naredila, Ampak to ni point te teme.
oh, jaz pa priznam, da ne bi pogledala 2x za bledim, rdečelasim in pegastim. ampak videz mi nikoli ni bil na prvem mestu za zvezo. (tudi na drugem ne…:))[/quote]
Rdeče in pegaste? Kaj pa jim manjka? :))
[img]http://shrani.si/f/1y/Eh/1szqmUf8/red.jpg[/img]
Če bi Matkič imel kaj podjetniškega duha, namesto da vas kritizira svetlopolte, bi se vam poskušal prilizniti, in bi mu delale reklamo za jogurt. :))))
Lepo je, če ima malo barve, sploh za kratke hlače. Jaz sem kot jogrut – spomladi in jeseni tudi. Ker sem alergična na sonce in se ga izogibam v velikem loku. Porjavitvenih krem pa ne maram. Pa me tudi zmerjajo, da nikamor ne paše taka belina 🙂 🙂 pa jim odgovorim, da naj sončne očala gor dajo, da ne bodo oslepeli od beline 🙂
Tudi jaz bi imela malo barve, pa če ne gre, pač ne gre.
kdor živi od mnenj drugih o sebi … naj sebe odreši bivanja v živo ☺
nihče si ni kriv, da je kakršen je — lahko se pa vsakdo sam/a potrudi, da ima večje socialno okolje.
Tako kot so tebi bolj všečne primerno porjavele, ravno tako se meni bolj dopadejo blede kot jogurt. Večina bo itak izbrala porjavelo. Zakaj ? Večina folka je navajena tako razmišljat, to mišljenje jim je pa v bučo vcepila družba, da bi vsaka normalna ženska / normalen moški moral čez poletje it nekam v toplejše kraje se sončit, da se bo lahko potem septembra pohvalil pred prijatelji, kje je bil na morju, pa četudi je v resnici cel dopust preživel doma in se sončil zunaj na terasi.
Tako kot so tebi bolj všečne primerno porjavele, ravno tako se meni bolj dopadejo blede kot jogurt. Večina bo itak izbrala porjavelo. Zakaj ? Večina folka je navajena tako razmišljat, to mišljenje jim je pa v bučo vcepila družba, da bi vsaka normalna ženska / normalen moški moral čez poletje it nekam v toplejše kraje se sončit, da se bo lahko potem septembra pohvalil pred prijatelji, kje je bil na morju, pa četudi je v resnici cel dopust preživel doma in se sončil zunaj na terasi.[/quote]
@ DoSadni … v katerem lazaretu za “posebne” si pa ti gor zrastel???
izrazi kot “večina folka” (- po Gausu cca 90%), … vcepljenost … je namreč veljavna samo za “posebne” primere, ki odraščanje preživijo v popravnih domovih ☺
pejt kskšni kelnarci ns štacijonu rečt, da je dobra baba in bi jo rad za rit prijel … boš čez en mesec srečno poročen z rednim fukom in dekontaminiran neta ☺
Tako kot so tebi bolj všečne primerno porjavele, ravno tako se meni bolj dopadejo blede kot jogurt. Večina bo itak izbrala porjavelo. Zakaj ? Večina folka je navajena tako razmišljat, to mišljenje jim je pa v bučo vcepila družba, da bi vsaka normalna ženska / normalen moški moral čez poletje it nekam v toplejše kraje se sončit, da se bo lahko potem septembra pohvalil pred prijatelji, kje je bil na morju, pa četudi je v resnici cel dopust preživel doma in se sončil zunaj na terasi.[/quote]
Saj pravim Sadni da to ne spremeni dejstva da je večini všeč porjavela ženska…
Ne meni je porjavela lepša briga mene za družbo ampak enostavno bolj deluje naravno bolj nevem niti kak bi to opisal… žensko??? ni prave besede ki bi to opisala
Niti nevem če lahko najdem primerno primerjavo na moškem…
Morda meni osebno je bleda ženska praktično tak kot da je tip pobrit po trebuhu (pa to ni iz poslovnih razlogov (recimo kolesarji in plavalci itd)
jaz ne hodim na morje pa sem rjav…. dovolj je če greš na kolo ob 16:30 popoldne, pa na košarko, pa fuzbal pa odbojko veš….
lani nisem bil niti SEKUNDE na morju pa sem bi bolj rjav kot marsikdo ki je bil 14 dni na morju.
Zraven pigmenta je to tudi življenski slog… če si doma za računalnikom ali pa v ZAPRTEM FITNESU pač ni enako kot če greš 3 ure na kolo ali pa za 3 ure na igrišče vsak dan 😉
A ste vedeli, da je vec ali manj cela Azija “obsedena” z svetlo poltjo? A ste vedeli, da je industrija, ki se ukvarja z “beljenjem” koze vredna blizu $10 milijard letno (za primerjavo, GDP Slovenije = ~$50 milijard)?
A ste vedeli, da je “tanning” industrija vredna ~$5 milijard letna, pol manj? Just FYI…
ok, če je merilo LE porjavelost, potem ti dam prav, če je TEBI BOLJ všeč rjava barva. tudi jaz ne padam na blede moške, čeprav se je zgodilo, da sem hodila z enim.
ne moreš pa metati vseh v isti koš in pisati, da so moški, ki so jim všeč (ali bolj všeč) blede, v manjšini. kaj pa tisti, ki jim je vseeno in tega kriterija sploh ne upoštevajo pri izbiranju (za sex, partnerko…)?[/quote]
Poglej.
najprej morava razčistit osnovne pojme.
– Izbirava lahko le in samo ko imava kaj za izbirat.
– Manjšina je MANJ kot 50% (primer 49% = manjšina!)
No zdaj ko sva osnovne dve pomembne zadeve razjasnila
Ne moreš rečt da je moškemu VSEENO al je bleda al porjavela če ma samo bledo na voljo in vzame bledo.
Še celo če boš moškega samo vprašala ali so mu bolj všeč porjavele al bledopolte ženske se zna zgodit da ji bo v resnici več reklo da mu je vseeno kot če bi vidli dejansko primerjavo.
Če pa boš enim 100tim moškim med 25-40 pokazala sliko 2 PODOBNO lepih in seksipilnih žensk v podobnih pozah v bikinkah in bo ena bleda kot jogurt druga pa PRIMERNO porjavela, pa upam it stavit da bo več kot 50 moških izbralo porjavelo.
Poznam preko 150 moških s katerimi igramo košarko, fuzbal, šah, kartamo, gledamo fuzbal, pa le REDKOKERI bi vzel bledo ŠVEDINJO pred porjavelo ŠPANKO … (nacionalnost le kot primer)
Seveda lahko zdaj iščemo antiteze na moje besede kar bodo nekateri in nekatere počeli ampak priznat je treba da je PRIMERNO zagorela punca bistveno lepša od take ”ki sonca ni vidla že 10 mesecev”[/quote]
No ti še očitno nisi bil ne na Švedskem ne v Španiji. Prideš v Španijo, pa ne vidiš niti ene dobre ženske. Drži pa to, da so Španke temnejše. Ženske temnejše polti imajo po drugi strani večinoma tudi bolj grobe (že skoraj moške) poteze, turške nosove, debele obrvi in so bolj poraščene. Pa ravno Švedinje so v očeh moških glede lepote visoko cenjene, ne glede na svetlejšo polt. No ti favoriziraj kar želiš, samo ne pisati o neki večini.
Sicer pa nisi dojel mojega posta. Moj namen je bil izraziti absurdnost zgražanja nad svetlo poltjo v kratkih hlač. To počnejo večinoma ženske. Kot sem že rekla, sama se oblečem v kratke hlače v vročini, pa če sem zagorela ali ne. Sploh ni bil namen se prerekati o tem, kdo je lepši in in kdo grši.
Beli se rodimo z razlogom, menda ker sta tudi starca bele rase. Ampak ne, ženska bo šla v solarij in se cvrla tok časa not vse dokler ne bo pršla vn takale :
[img]http://cdn2-b.examiner.com/sites/default/files/styles/image_content_width/hash/ab/1a/ab1ad449815eeda257a641bca15ec69c.jpg?itok=zoi7MQGw[/img]
Juuuj, kako smo lušni.
Solarij je tako ali tako le človeška iznajdba, ki omogoča ohranjanje nezdravih navad in obsedenosti s temno poltjo.
Jaz bi to prepovedal.
Najbolje, da vsak zase ugotovi kakšen tip kože ima in temu primerno prilagodi izpostavljenost soncu.
Zdi se mi logično, da se nekdo, ki je bolj bele polti, ne bo na silo izpostavljal in trpel zaradi trenutnih navad in modnih smernic……
Če ima ženska bolj belo polt, še zaradi tega ni manj lepa.
A tako se ti tolažiš? :)))))[/quote]
Preprosto dejstvo je tolažba? Seveda obstajajo izjeme in tudi slika, ki jo je nalepil Matjažko, ne prikazuje tipične Turkinje. Pravzaprav ste dvolični, ne vem, zakaj se na mene spravljate – večina teme je bila namenjena temu, kako so belopolte grde. V Španiji vidiš večinoma tole:
[img]http://media.canada.com/ff204c0a-f375-4bc5-91b0-f6cc14acdaa1/18mexicans3.jpg[/img]
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://img41.imageshack.us/img41/5779/aslitandogan2.jpg[/img]