Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Obsedena tašča

Obsedena tašča

S možem imava novorojenca fantka in tudi nov problem.Tašča prihaja vsak drugi dan na obisk in ima otroka venomer po rokah, ga venomer poljublja vsako minuto in postaja že prav moteča.Ostali obiski sorodnikov nas ne motijo saj ne prihajajo tako pogosto in tudi otroka normalno pestujejo.Tašča čez dan večkrat dnevno telefonira moža in sprašuje o otroku ali kaka ali eno, drugo, tretje.Mož se je tudi potožil, da bi pasalo imeti zvečer mir in ne da imava venomer obiske.Jaz zaenkrat ne želim biti ostra ali obstaja še kakšna druga izbira?Moti me,da so njeni obiski prepogosti in obsedeno poljubljanje otroka vsako sekundo.

hm od kod pa se ta tašča vozi vsak drug dan na obisk? Kot drugo, tvoj mož naj ne toži tebi, ampak naj se pomeni s svojo materjo. Mislim, da bo tole še velik problem, ampak rešiti ga mora mož, ne ti.

Tašča te “moti”, ker ne spoštuje vajine zasebnosti, ne spoštuje jo pa zato, ker si še vedno lasti sina, zaradi njenih čustvenih potreb, ker s svojim partnerjem nima zadovoljujočega odnosa. Vajin otrok je tu le orodje s katerim vama (tebi) to kaže. Verjetno se niti ne zaveda kaj počne…. 🙁
Klasična zgodba…. :/

Ne smeš bit ostra z njo, ker ne boš na ta način rešila nič, še poslabšala boš situacijo. Odločen mora bit on, da bo mami lahko postavil mejo, izključno on, ker on je njen otrok in naj stori karkoli, še vedno bo njen otrok in ga bo imela rada, če boš “ostra” ti boš pa za vedno…….. (izmisli si nekaj slabega ;).

Mama je ujeta v svojem svetu in nekako ni razumska in je ne boš spremenila, lahko pa “predrugačiš” svojega partnerja, da ne bo podlegel njenemu vplivu in zastrupljal vajin (vaš) odnos, ki ga imate kot družina z (malim) otrokom.
Prosim preberita knjigo Marjan Košiček, Ne boj se ljubiti. V njej imaš podrobno opisane takšne situacije, ki se dogajajo znotraj družinskih članov.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja, se strinjam.
Mož ji mora postaviti meje. Vidva pa morata delovati skladno in drug drugemu stati ob strani.

Tašča je pač tašča….Komaj je čakala, da dobi vnuka. So pa to le začetni problemi. Težje bo, ko se bo začela vmešavati v vzgojo…Jaz bi razmišljal o selitvi na svoje.

Ja, se strinjam.
Mož ji mora postaviti meje. Vidva pa morata delovati skladno in drug drugemu stati ob strani.

Tašča je pač tašča….Komaj je čakala, da dobi vnuka. So pa to le začetni problemi. Težje bo, ko se bo začela vmešavati v vzgojo…Jaz bi razmišljal o selitvi na svoje.[/quote]

Pa ima avtorica enak odnos do svoje matere? Včasih ženske dopuščajo, da se njihova mati vpleta v družinsko življenje ali celo to pričakujejo. Poznam kar nekaj primerov, ko tašča (njena in ne njegova mati) kuha kosilo za vse, ker hčerka “ne utegne” ali sploh ne zna ali noče kuhat. Če ima enak odnos do svoje matere, potem je o.k., ne bi bilo pa fer, da je strožja do svoje tašče, torej njegove matere. Sicer pa se strinjam, da mora njen mož rešiti situacijo s svojo materjo in ji preprečiti vpletanje v njun odnos.

Ne vem. 🙂
To je res, kar pišeš…V tem primeru bi pa situacija bila obrnjena. Bi pa bil moški tisti, ki bi se počutil ogroženega s strani tašče.

Ne vem. 🙂
To je res, kar pišeš…V tem primeru bi pa situacija bila obrnjena. Bi pa bil moški tisti, ki bi se počutil ogroženega s strani tašče.[/quote]

Včasih na svoje starše gledamo drugače kot na starše od partnerja/partnerice in imamo za slednje strožje kriterije. 🙂

Meni se zdi, da v resnici tašča potrebuje ljubezen. Zakaj je tako, bo pa avtorica vedela povedat (morda je vdova, ločenka, morda je to njen edini otrok).

Ravno zato zna iz tega nastat velika težava. Lahko se zgodi, da si je svojega sina preveč privezala nase in ji ne bo znal, upal na pravi način povedat, da kot starša potrebujeta več miru zase. Če pa ji že bo, se lahko zgodi, da bo tašča, njegova mama to razumela kot še eno zavrnitev v svojem življenju, v katerem tako “nima sreče” z ljubeznijo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ravno zato zna iz tega nastat velika težava. Lahko se zgodi, da si je svojega sina preveč privezala nase in ji ne bo znal, upal na pravi način povedat, da kot starša potrebujeta več miru zase. Če pa ji že bo, se lahko zgodi, da bo tašča, njegova mama to razumela kot še eno zavrnitev v svojem življenju, v katerem tako “nima sreče” z ljubeznijo.[/quote]

Vse drži, kar si napisal, počakajva še na odgovor avtorice. :)) Mogoče je tašča sina razvajala in sedaj “upravičeno” misli, da sam ne bo znal vzgajati otroka, pri tem je seveda pozabila na snaho in njen “delež” pri tem. Avtorica bo najbolje vedela, ali je njen mož samostojen, ali pa je še vedno na nek način odvisen od matere. Poleg tega je pomembno tudi, ali njen mož še vedno na veliko žura s prijatelji. Če se to dogaja, ima on problem z odgovornostjo in morda to njegova mati ve. :)) No, to so vse ugibanja, upam da avtorica ne bo zamerila. Poskušam samo razsvetliti situacijo. :))

Možno je. Vendar še to ni opravičljiv razlog, da si lasti vnuka ter ne upošteva želje staršev.
Naj si poišče sebi primernega moškega.

Možno je. Vendar še to ni opravičljiv razlog, da si lasti vnuka ter ne upošteva želje staršev.
Naj si poišče sebi primernega moškega.[/quote]

Robi, saj veš, da moram, preden “obsodim” taščo, razčistiti vse okoliščine. :)) Mislim, da je ključ do rešitve v njenem sinu. Zato so tista podvprašanja zgoraj.

Običajno takšni ljudje ne verjamejo, da so moški za kaj takega sploh primerni, ker gojijo do njih preveč zamere. No, zdaj smo šli že zelo daleč, glede na informacije, ki jih imamo. Govorimo bolj nasplošno, da ne bo avtorica zamerila. Morda pa vseeno njeno taščo najde v tej zgodbi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Robi, saj veš, da moram, preden “obsodim” taščo, razčistiti vse okoliščine. :)) Mislim, da je ključ do rešitve v njenem sinu. Zato so tista podvprašanja zgoraj.[/quote]
Vsi vemo, da se gre le za predvidevanja.

Zato pa mora njen sin postaviti meje. Če jih do zdaj ni, ker si ni upal, bo pa moral zdaj “odrasti” in skrbeti za svoj lasten odnos.

Mož vidi,da njegova mati pretirava in me tudi vpraša ali me motijo starševski obiski in ker ne želim takoj biti nesramna mu povem,da me ne motijo osebno,če kdaj pridejo ampak me moti,da želi vedet vse in da me moti to obsedeno poljubljanje in da želi zraven vsake stvari stati zraven.Na srečo ne živimo skupaj,vmes je 15 km razdalje na srečo.Kuhava si sama.Njegova mati si lasti druge vnuke,ki živijo skupaj in to s takim načinom,da vnuki spijo skupaj z njo in njenim možem vsako noč.Menda,da so tudi tam odnosi postali skrhani.Moti me predvsem samo njeno pestovanje z neskončnim glasnim poljubljanjem in prepogostimi obiski.Z ostalimi nimava problemov,otroka normalno pestujejo.
Kako naj ga predrugačim?Obstaja kakšna knjiga,ki opisuje kako vzgajati otroka,da ne bo pod vplivom obsedene babice ali kakih podkupljivih igric?

Koga sedaj želiš predrugači? Moža, otroka? Pri vzgoji otrok je pač starim staršem treba postavit mejo, tudi ostalim, če kot starša menita, da pestovanje in družba ni v skladu z vajinim načinom vzgoje. Kdor te meje ne bo spoštoval, bo pač primerno sankcioniran. Stari starši lahko včasih naredijo veliko škode pri vzgoji, včasih pa so otroku lahko velika opora, odvisno od samih staršev oziroma starih staršev. Starši sami vedno mislijo, da delajo za otroka najboljše, vedno pa ni tako.

Če prav razumem, to moti samo tebe, njega pa ne ?
Zakaj pa te moti ? Občutiš ljubosumje, ko ima tašča otroka v naročju ? Se ob tem počutiš manjvredna, ker sama česa takega ne počneš ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close