Obrok brez oh
Zajtrk jajca, sadje
Kosilo kos mesa ali ribe in kuhana zelenjava, vecerja podobno ali minestrica. Solata
Jedla sem ajdovo, proseno kaso za zajtrk.
Moja jetra ne delujejo prav in ne prenesejo oh. Hkrati pa je telo podhranjeno.
Ideje za kosilo in vecerjo, kot dobra alternativa nadomestilu za riz, testenine ali podobno.
Večina sadja ima veliko OH in sladkorja. Jej jagode, maline, borovnice, avokado….ostalemu se izogibaj. Na hrano brez riža testenin ipd se pa navadiš. Najdi način kako zelenjavo drugače pripraviti. Recimo rezance narediš iz bučk plus omaka. Raznorazne solate z mesom, jajci, ribami…
Jaz sem danes recimo imela škampe z brokolijem in česnom. Svetovno. Nič nism pogrešala riža.
Imaš pa tudi miracle špagete, riž, rezance….samo jih moraš res prav pripraviti da niso totalno nagnusni.
Predlagam ti da si pogledaš kakšne recepte za paleo dieto. Jaz sem si zelo popravila stanje jeter odkar se držim. Pa sok iz zelene. Je gnusen sam se navadiš. Zjutraj na tešče. Sladkor pa popolnoma izloči.
Aja še to sem pozabila. Namesto kruha (za burgerje, sendviče) lahko uporabiš liste od solate, isto lahko narediš “tortilje” iz solate. Uporabljaš lahko mandljevo in kokosovo moko. Se je sicer treba navadit kako z njo – kokosovo delat ampak se da. V hoferju prodajajo proteinski kruh (je pakiran), ala toast z zelo malo OH. Mislim da je manj kot 4g oh na kos. Lahko isto uporabiš za sendviče, narediš ala pico, meni je zelo dober z avokadom in ocvrtim jajcem recimo. Ali pa si narediš toast + juho pa imaš kosilo. Pire krompir lahko narediš iz cvetače. Za zajtrk si lahko narediš muffine iz jajc in karkoli pač še želiš dati notr od zelenjave, sir….od sirov jaz uporabljam samo parmezan in cheddar, vse ostalo mi ne sede najboljš. Obstajajo tudi recepti za sladice z malo oh. In za testo za pico iz parmezana in cvetače, samo to še nisem probala. V glavnem imaš tono receptov na netu, glej pod paleo, low carb, atkins, LCHF in keto.
Forum je zaprt za komentiranje.