Obremenitev procesorja
Zdravo.
Za pisarniške potrebe ter brskanje po spletu, email itd.. uporabljam sicer malo zastarelo, a za nezahtevno uporabo še vedno zadovoljiv mlinček..
Celeron 1,2Ghz
Gigabyte plošča+512 Ram-a
Xp Pro
Vmes sem se iz enih forumov še malo poigral z določenimi nastavitvami oskubljanja winsov v smeri izklapljanja nepotrebnih servisov, nekaj v zvezi z spreminjanjem načina zapisovanja na diske.. V glavnem, po teh posegih je zadeva delovala občutno hitreje, le v zadnjem času v task managerju opažam, da proces “StasusClient” nabija CPU skoraj v večini do 100%, kar seveda naredi računalnik slabo odziven. Zanima me:
Kaj predstavlja ta proces (StatusClient)?
Namreč, če ga “ubijem”, začne računalnik zmrzovati, torej mi preostane samo restart. Torej ga verjetno ni pametno ubijati. Kaj torej predlagate?
Pa še to. Tudi proces, imenovan “sistemski nedejavni proces” prične večkrat težiti procesorju. Zanima me tudi, kaj bi pa ta naj predstavljal? Samo ime mi pove premalo.
Hvala vsem mojstrom.
StatusClient je nek HPjev programčič, ki v ozadju skrbi za HPjeve printerje in druge HPjeve multifunkcijske naprave (in žre ram). Ni nujno potreben za delovanje oken, niti za delovanje teh naprav, zato ga lahko onemogočiš. Več tule http://www.siliconkid.com.au/sk_archive/windows_xp/statusclient_exe.html
Sisemski nedejavni proces v bistvu ni noben proces, oz. sploh ni nič, oz. je razlika med 100% zasedenostjo in dejavnimi procesi. Se pravi, če vsi dejavni procesi skupaj zasedejo 30%, potem je sistemski nedejavni proces 70%.
Forum je zaprt za komentiranje.