Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Obračun prispevkov za sp med porodniško

Obračun prispevkov za sp med porodniško

Spoštovani!

sredi maja sem nastopila porodniški dopust. Imam dve vprašanji:

1. Kako izpolnim na e-davkih obrazec PODO za obračun prispevkov za zasebnike za tisti del maja, ko sem že na porodniški? Vpišem za obračun celoten mesec in potem zadržanost od dela, šifra 30 ali vpišem za obračun prispevkov le tiste dni, ko sem še delala, pred porodniško in tudi obračunam le delno število ur?

2. Kaj pa za naslednje mesece, ko sem na porodniški? Je potrebno oddajati obračun za prispevke, kljub temu, da jih plačuje CSD? Če ja, kaj vpišem kot zavarovalno osnovo? Bruto znesek porodniške ali mojo zadnjo obračunano zavarovalno vsoto, ko sem še delala? Za zadržanost od dela pa najbrž šifro 30 in ure v rubriko “ni v breme zavezanca?”.

Hvala za pomoč!

TUKAJ JE VSE O PORODNIŠKI

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

ZA SP JE VEDNO BRUTO OSNOVA TISTI ZNESEK OD KATEREGA ZAVEZANEC PLAČUJE PRISPEVKE.. bruto osnovapa je za samostojnega podjetnika posameznika določena na podlagi čistega dobička in po lestvici v katero spada…

Samosotojni podjetnik posazemnik ima pa tudi to možnost da po svoji lastni presoji plačuje višji znesek prispevkov in davkov se pravi v tem primeru upošteva višji bruto. Nikakor pa ne sme preiti v nižjo lestvico kot mu jo določa zakonska podlaga (se pravi glede na sam dobiček)

dam konkreten primer:
minimalna plača januar 2009-12.2009 (po mesecih)
589,19
589,19
589,19
589,19
589,19
589,19
589,19
589,19
597,43
597,43
597,43
597,43
7.103,24
7103,24 = bruto zavarovalna osnova od katerega si plačala x 38,2 % prispevkov =2706,33 za pokojninsko in socialno…

poglej koliko si imela bruto zavarovalno osnovo in jo vpiši v obrazec, ki je v linku…
če pa si na porodniški si na porodniški te vodi csd….. ti ni potrebno nič oddajati… razen če imaš delavca….potem Rek1

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close