obnove knjig
Še ena “super mama”, ki misli, da je najpametnejša na svetu. Kokoške, ki se usajajo. Najverjetneje kot ponavadi brez zveze. Drage moje kure….obnovo potrebujem ZASE. Mnogo let je preteklo kar sem brala, sedaj prebiram pač drugačne zvrsti…tudi tale nadvse prijazen kokošnjak, med drugim! Moj otrok že bere knjige,(upam, da ste tudi doma tako dosledne kot se delate), da pa se lahko pogovarjam o knjigi moram tudi jaz vedeti vsaj kratko vsebino, glavne like in podobno…tako jaz, drage moje kure…
Da pa nimam nicka je pa laž…še enkrat dobro poglej…bralna značka piše, kajne…no, lepo smo se pomenile, grem naprej kuhat kosilo. Spokojno nedeljo vam želim, pa hvala za nič:)
Če je zate – o.k, če pa je za otroka pa je sramota, da se jih že v OŠ uči goljufanja. Vem, da otroci že v OŠ gledajo samo, kaj bodo naredili po liniji najmanjšega odpora, kaj bodo prepisali in podobno. Noben se ne bi nič trudil, gledajo samo toliko, da je zadoščeno pravilom – torej nekaj napisano, ni pa pomembno, kaj se je pri tem naučil.
Jaz ti ne bom solila pameti, saj sigurno sama tako kot jaz veš, da je najbolje, da otrok knjige prebere…
Če potrebuješ obnove, lepo odtipkaj na net obnova in naslov knjige in ponavadi se ti sigurno vsaj ena pokaže…da bi bila kje stran samo z obnovami, je jaz še nisem videla, pred leti, veliko let nazaj, pa je obstajala taka knjiga.
jaz se ne upoglabljam preveč v te zadeve ali je pametno obnovo prepisati iz neta ali boljše prebrati knjigo. Je pa seveda logično da če knjigo prebereš si več zapomniš. Sem pa mnenja da bi morali otroci tako kot odrasli veliko brati,ne pa da se 13/14 letni smrkavci in smrklje vlačijo po facebookih ,netlogih in podobnih straneh. Na njihovem mestu bi rajši kaj prebrala facbook in podobne oslarije pa jih samo še bolj poneumljajo.Nekaj pa so krivi tudi starši ki jih ne priganjajo brati knjig in jim je čisto vseeno,kako bo otrok ki je neumen,zlasti zaradi facebooka uporabil svoje znanje.
Že vedo..
Vse govorite in se delate dobre tukaj jaz sem pa dejansko otrok ki išče obnovo.Torej 9 razred sem naredila sem vse bralne značke zdaj vsako leto, zdaj pa mi je zmanjkala 1 knjiga. Trudim se v tem 1 dnevu najti kakršno koli obnovo in potem naletim na take prepire tukaj. Nobena mama noče da bi otrok bral obnove, če nimaš časa z šolo včasih pač nimaš. Tudi moja mama misli da sem bralno že zdavnaj opravila pa nisem, ni vse tako kot se vam zdi;))
Forum je zaprt za komentiranje.