Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obnova parketa – pomoč?

Obnova parketa – pomoč?

Pred kratkim smo prenovili stari parket. Takoj smo opazili da so mali kamenčki pod lakom, mehurčki laka so popokani, danes pa mi je nekaj padlo in takoj se pozna luknja. Parket je star in trpežen, vem da je sam parket v redu, reklamacije nismo uveljavljali ker smo mislili da je to normalno, sedaj pa opažam da je verjetno slab izvajalec in slab lak.
Tisti ki se s tem ukvarjate prosim če mi lahko poveste ali je pri prenovi zelo starega parketa to normalno (kamenčki na tleh (je to samo malomarnost delavca ali se to dogaja), mehurčki laka, občutljivost parketa – prej parket ni bi nič občutljiv, sedaj pa luknje). Ali lahko sploh to reklamiram?
Lak je bil poliuretanski.
Hvala.

Ne, seveda ni normalno.

Tako reč seveda nujno reklamiraj. Ali pa naj ti šalabajzer vrne denar.
Do napak kot jih opisuješ pride zato, ker lenuh ni v nulo posesal brušenega parketa. In pred drugim in tretjim lakiranjem verjetnoi sploh ni brusil z vsemi brusnimi v zaporedju…in seveda spet ni posesal. mehurčkov NE sme bit, lah se ne sme krušit. To se zgodi s kakšnim lakom Žnj kvalitete ali pa takšnim, i je zmrznil.
Skratka, denar nazaj, ali pa še enkrat brušenje in lakiranje s pravim lakom.

Opažam tudi da se na parketu (pod lakom) vidijo krogi/črte od brušenja ali je to normalno ali bi moral vse pobrusiti bolj na fino da se čisto nič ne vidi. Parket je bil star, ampak zato pa smo ga obnovili, sedaj je lepši a se nam zdi da slabši.

Tui krogo od brušenja ne sme bit. Zato sem t že zgoraj napisal, da ni brusil z vsemi brusnii papirji v zaporedju. Od grobega do najbolj finega.

Po moje tudi to ne bi smelo biti- mi smo pred kratkim brusili 23 let star parket, brusil je dva dni- nisem točno gledala, ampak z najmanj tremi, mislim pa da več različnimi brusnimi papirji, vsakič vse posesal,
ne vidi se ne krogov, niti ni nobenih mehurčkov ipd,
mislim, da imaš pravico reklamirati, samo vprašanje, če bo isti izvajalec naslednjič kaj boljši- mogoče kar denar nazaj in drugega.

mene pa zanima, kako se dobi denar nazaj v takem primeru? 🙁

Pozdravljeni,

pred kratkim smo položili novi parket. Zaradi dodatne zaščite smo se odločili za dodatno lakiranje. Parketar je malo pobrusil, rekel je samo toliko da lak bolje prime. Ko je bil lak suh so nastali mehurčki in madeži ( izgleda kot sledi od polža). Prosim pomagajte mi kaj je šlo narobe. Imamo talno gretje katero je bilo priklopleno na 18 stopinj C. Pred polaganjem so bile gibsane in beljene stene, stropi.
Hvala za vse informacije.

Monika S.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close