obnova knjig – obstaja kje?
– koliko časa je bil partner doma? 3 tedne
– ste imeli kaj pomoči od vajinih staršev, koliko časa? nič, mami se ni ponujala, jaz pa nisem prosila
– kako pogosto so vas obiskovali? 1x tedensko moji starši, moževi so bili že pokojni, ostali sorodniki po 2 mesecih
– koliko vam je partner pomagal? kolikor je lahko, v glavnem je prevzel vsa dela v gospodinjstvu, razen kuhanja
– koliko ste zmogle same? počasi je kar šlo, čeprav sem bila šivana
– kdo je kuhal in pral, likal, čistil? v glavnem mož
– sta s partnerjam sama želela to (ne)pomoč od staršev? glej zgoraj
– bi si želele da bi bilo kaj drugače kot je bilo? ne, to je naša družina in mislim, da tako mora biti.
Pa še nekaj – partner se ob dojenčku hitro počuti odrinjenega. Vse se vrti okoli poroda, otroka, dojenja, kakanja… moškemu so te stvari vseeno malo tuje. Zakaj bi se moral počutiti še tujec v svojem stanovanju in prepustiti čisto vse tašči oz. ženskam? Vključite ga v dnevno rutino, to bo dobra izkušnja za oba! Predstavljajte si tipičen obisk pri mladi družinici: najprej obema čestitajo, potem sledi tema o porodu, potem opis nove dnevne rutine… moški se velikokrat samo nervozno nasmihajo, itak se ve, kdo je zdaj glavni in kdo je na zadnjem mestu. No, po treh tednih gredo v glavnem vsi zelo radi v službo.
Naša kadrovska pravi, da še nikoli ni nihče tako z veseljem prišel v službo kot novopečeni očka!
hvala
Forum je zaprt za komentiranje.