Oblekica dojenček velikost darilo
Torej… rojen fantek pred 1 tednom. Glede na fotografije deluje velik.
Mamica je moja kolegica, s katero se spoštujeva. Ona ima fiksno idejo, da ne bo povedala koliko je otrok velik.
Pogledat ga ne bom šla tako zaradi korone kot zaradi miru, ki ga naj bi imela mamica.
Ji bi pa rada nekaj poslala. To je moj način izkazovanja pozornosti.
Kaj naj ji pošljem?
Ona ni ravno za čestitke in globoke misli.
Sem mislila kupit kompletek za obleči. Zdaj pa ne vem v kateri velikosti. Dosti slovenskih privatnic objavlja fotke svojih doma sešitih kompletov. Ful lepo je vse to in še unikatno.
Problem: v kateri številki, da bi bilo prav? Komplet vsebuje majčko in hlače z dolgimi rokavi ( ne debelo) in kapico in bodi in slinček.
Bi bilo 68 ok? Septembra bo dete staro 3 dobre mesece. Čez poletje najbrž ne oblačil dolgih rokavov. Lahko pa jih vse od septembra dalje… lahko 74…
Stevilka 68 ali 74 bo OK.
Sama sem dobila pri prvi ogromno novih oblacil, skoraj vsak, ki je prisel na obisk mi je prinesel kaksen kos oblacila.
Me je pa motilo, da je bilo vse rozasta. Vesela bi bila kaksnega nevtralnega oblačila, sploh ker sem se nameravala imet potem kaksnega otroka.
Igrače…to je pa samo za mame, da jih 100x na dan poberejo in vrzejo v skatlo.
Vgraviran pribor…tega bi bil zelo vesela (sem dobila ne graviranega pa tudi odlicno opravlja funkcijo).
(Doma imam se ne 3 letnico in pa dojenčka, tako, da sem nakako v tem.)
Ne bi mi prišlo prav oblačilo, prej kakšne igrače, knjigica (pač za kasneje). Oblačila ima večina nakupljenih za začetek, tako da je nesmiselno kupovati. Poleg tega, da je preblem številka, je lahko tudi model (jaz sem uporabljala samo bodije na preklop, pa ozki so morali biti, ker so bili otroci dolgini, ti luštkani kompleti so čez glavo, pa široki, kakšni pajaci so tudi meni nepraktični, ravno tako kaj s kapuco dokler otrok samo leži…), da o tem, da za ne vem koliko vnaprej nima smisla kupovati. Otroci rastejo različno hitro in je že za starša težko kupiti za toliko vnaprej, kaj šele drugemu. Odsvetujem. Vsa oblačila, kar jih sem dobila, so bila neuporabna (ena premajhna, druga prevelika in ko je otrok zrasel, ni bilo več poletja, ena preozka čez glavo, druga čisto preširoka. Na srečo jih je bilo zelo malo. Potem raje kakšno igračko, knjigico, kakšno podlogo za previjanje (tisto za enkratno uporabo), kot pa obleke.
Jaz bi kupila raje komplet tetra pleničk s potiskom ali mogoče dekico/odejico, te se tudi dobijo personalizirane, z motivom po želji in imenom otroka. Tega ni nikooooli preveč, sploh če je otroček nagnjen k polivanju so te pleničke in odejice ves čas v obtoku :).
Mame smo res različne, meni recimo pribor in komplet otroške posode ne bi prišel niti malo prav. Mala je od začetka uvajanja jedla z navadnim priborom in iz naših krožnikov.
Če nisi prepričana kako in kaj, lahko kupiš tudi nekaj za mamico (predvidevam, da veš, kaj ima rada), za otročka pa daš darilno kartico za katero od otroških trgovin in naj sama kaj kupi.
Forum je zaprt za komentiranje.