oblečena torta-tičino masa
A slučajno kdo med vami pozna preizkušen recept za tičino maso? To je masa, ki se razvalja in se z njo “preobleče” torta. Predvsem poročne torte so prevlečene s tem. Naredila sem jo, pa se mi trga, torej recept je zanič in potrebujem dobrega in preizkušenega. Gre tud z marcipanom, samo je predrag.
Hvala z apomoč
jaz sem jo ravno danes naredila. prvič. pikapolonico. in sem tako ponosna, da kar skačem od veselja ;-))) sem jo pa kupila. v celovcu, za kilogram odšteješ 10,80 €. kupila sem kilogram in pol in računam, da bom iz tega naredila vsaj 3 torte, od tega eno, ki bo prevlečena in še na njej bo iz mase narejeno sonce z žarki.
če imaš še čas, jo lahko kupiš tudi v škofji loki pri mojstru goljatu, ne vem pa, kakšna je cena. če pa delaš veliko tort, pa v pekarni vrhnika (na brnčičevi v ljubljani) prodajajo v vedru – 7 kg – po ceni 48€ in še nekaj centov. tudi svetujejo. enako goljat.
če te še kaj zanima, vprašaj.
nočko, metka
Pred kartkim sem delala torto, ki je bila oblečena v tičino maso. Torta mora biti obvezno premazana z masleno kremo. Za maselno kremo sem kupila pri mojstru Goljatu margarino in eno sladkorno maso, ki ju zmiksaš skupaj. Z učinkom in obstojnostjo sem bila zelo zadovoljna, pa tudi oskus ni zaostajal.
Lp,
Klavdija
Forum je zaprt za komentiranje.