Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obisk osebe iz “Tretjih držav”

Obisk osebe iz “Tretjih držav”

Pravkar sem izvedel, da bi me naj obiskala prijateljica, ki je po rodu Filipinka, ampak že veliko let živi in dela v Bahrainu. Obiskala bi me naj nekje junija ali julija prihodnje leto.
Zanima jo, kakšne papirje potrebuje za vstop v Slovenijo. Ali je dovolj turistična viza in kje jo naj pridobi? Ali ji moram jaz poslati kakšno vabilo (invitation letter). Ali lahko ona stanuje pri meni tisti čas obiska, ali mora iti v hotel, jo moram prijaviti na Policijski upravi v svojem mestu?
Skratka kako je s temi obiski ljudi, ki prihajajo v Slovenijo iz tretjih držav?
Zanima me tudi, če npr ona pristane z letalom v Avstriji ali Nemčiji in grem jaz po njo na letališče, glede na to, da smo vsi v Schengenu, a lahko ona potem brez problema zapusti letališče v Avstriji, Nemčiji,..in jo pripeljem v Slovenijo ali je potrebno izpolniti kakšne obrazce, papirje,….
Prav tako me zanima, ali lahko ona ta čas, ki bo v Sloveniji, na turističnem obisku (ne gre za delovnega emigranta ali karkoli takšnega) ali lahko gre npr tudi na izlet v Italijo (Gardaland, Benetke,..) ali na Hrvaško na morje na enodnevni izlet,..skratka jo lahko kam peljem izven Slovenije ali kako je v teh primerih, ko pač nekdo iz tretjih držav pride v Slovenijo na turistični obisk?

nehaj reciklirat stare poste

https://www.nomago.si/forum/q/zapisi/3011209

bi si vsaj druge države izmislil…

obisk prijateljice v Slovenijo iz druge neevropske države….

meh

moderatorji ste postali že prav ogabni.

kaj zganjate cirkus. Na tisti topik sem že pozabil ker takrat ni prišla v Slovenijo, sva se dobila v Nemčiji in sva bila par dni skupaj v nemčiji, potem je morala pa nazaj v Bahrain.

Sedaj pa bi prišla v Slovenijo, tako da me še vse skupaj enako zanima, v zvezi s temi papirji, sploh p ase je sedaj situacija spremenila zaradi Covida-19, pa lahko da je kaj drugače.

Sicer pa ne vem kaj se oglašaš, pač preskoči temo pa je, saj to ni tvoj problem

Odgovor na objavo uporabnika
Dobim Obisk, 14.12.2021 ob 16:15

kaj zganjate cirkus. Na tisti topik sem že pozabil ker takrat ni prišla v Slovenijo, sva se dobila v Nemčiji in sva bila par dni skupaj v nemčiji, potem je morala pa nazaj v Bahrain.

Sedaj pa bi prišla v Slovenijo, tako da me še vse skupaj enako zanima, v zvezi s temi papirji, sploh p ase je sedaj situacija spremenila zaradi Covida-19, pa lahko da je kaj drugače.

Sicer pa ne vem kaj se oglašaš, pač preskoči temo pa je, saj to ni tvoj problem

Sam je bedno reciklirat stare poste a?

zakaj bedno če me pa še vedno zanima odgovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close