Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obisk ginekologa

Obisk ginekologa

Osebno, ce bi bila ginekolog, bi pokazala vrata neumitim spodaj in tiste ki so neurejene dol. Ker ce ima kaksna pragozd dol, je aj cau glede pregledov in mora vse te dlake umikat preden pride do “vhoda”. Vmes pa se kaksno pocuka zaradi dolgih kocin. Mislim mene bi motilo.
Kako frizuro ima katera se pa ne bi “kot doktor ukvarjal”. Samo da je cista in urejena.
Ker to je podobno kot da pride kdo na orl in ima v usesu repo, kak naj doktor notri pogleda?? Vse zarasceno, zagiftano.
( jaz osebno imam navado zjutraj ko se stusiram si umijem tudi usesa, po novem namazem s kokosovim oljem, ker imam cisto suha in se mi kar svetijo😄. Pa zobe si umijem in znitkam.
Tako da grem lahko direkt na orl, al zobarju, al ginekologu…😄
Osnova higiene in red…vsak dan.
Zdaj al mas al nimas ta red v sebi.😊

Osebno, ce bi bila ginekolog, bi pokazala vrata neumitim spodaj in tiste ki so neurejene dol. Ker ce ima kaksna pragozd dol, je aj cau glede pregledov in mora vse te dlake umikat preden pride do “vhoda”. Vmes pa se kaksno pocuka zaradi dolgih kocin. Mislim mene bi motilo.
Kako frizuro ima katera se pa ne bi “kot doktor ukvarjal”. Samo da je cista in urejena.
Ker to je podobno kot da pride kdo na orl in ima v usesu repo, kak naj doktor notri pogleda?? Vse zarasceno, zagiftano.
( jaz osebno imam navado zjutraj ko se stusiram si umijem tudi usesa, po novem namazem s kokosovim oljem, ker imam cisto suha in se mi kar svetijo😄. Pa zobe si umijem in znitkam.
[/quote]

Pa ti res klatiš same traparije.
Od kdaj pa je britje, depiliranje stvar urejenosti? A potem so moški neurejeni, nemarni, ker se večinoma ne depilirajo?
Ene ste pa res poknjene do kraja.
Urejenost pomeni čistost, umivanje. Ne pa britje ta male.

[/quote]

Kot je že večkrat napisano, sramne dlake nimajo nobene veze s higieno. Komentarji ginekologa na urejenost so popolnoma neprimerni in zreli za prijavo. Pravzaprav imajo dlake celo zaščitno vlogo, pretirano britje in depilacija je lahko celo škodljiva.
Ženske cenite se vendar malo bolj in ne podležite vsaki modni muhi.

Jaz pa poznam mojega kolega ginekologa in ima skoz glavnik s sabo. Pa ga vprašam. Kaj to maš vedno s sabo in mi reče, ja poklicna deformacija.

“Urejena gospodična”
Nisem se pa še odločila na kakšno frizuro naj jo uredim; fantje kakšni predlogi? :pp

Kot je že večkrat napisano, sramne dlake nimajo nobene veze s higieno. Komentarji ginekologa na urejenost so popolnoma neprimerni in zreli za prijavo. Pravzaprav imajo dlake celo zaščitno vlogo, pretirano britje in depilacija je lahko celo škodljiva.
[/quote]

Pametno napisano. Žal vse redkeje videno, da kdo kaj pametnega tule napiše.

Vse več žensk je pravih trap. Vse za modo. Genitalije obriti in potem trditi, da je to higiena, čeprav v resnici pogosto prinese prej težave kot kaj drugega. Pobriti vse dlake po telesu, ker so menda nagravžne (se vprašaš po zdravju osebe, ki se ji lastne dlake gravžajo), ker menda je nehigenično imeti dlake.
Napacati fris s šminkami, pudri, populiti obrvi ter s farbo narisati obrvi, nalepiti umetne trepalnice in nohte. Preštrihati lase. Obuti visoke petke. Menda je vse to nujno za urejenost.
In kaj so potem moški, ki se večinoma ne depilirajo, ne šminkajo, ne pudrajo, ne nosijo zdravju škodljivih visokih petk? A so potem nemarni? Ne ,niso, so kvečjemu pametni.

– Elektroliza. Če se želite za vedno znebiti dlak okoli vašega korenjaka, je elektroliza izjemno dobrodošla metoda. Gre namreč za edino tehniko odstranjevanja dlak, ki je 100-odstotno permanentna. Za popoln učinek zadostuje že en obisk pri strokovnjaku, za razliko od laserja pa elektroliza ni odvisna od barve dlak. Je pa ta metoda draga, postopek, čeprav je en sam, pa dolgotrajen. Terapija namreč lahko traja od 2 do 12 ur. Sam postopek je tudi boleč, a ne toliko kot voskanje. Lahko pa vam ovene korenjak.

– Laser. Laserska metoda odstranjevanja dlak je moderna in relativno neboleča alternativa elektrolizi, postopek pa je tudi dokaj hiter. Vendar pa le ni vse zlato, kar se sveti. Pri laserskem odstranjevanju dlak je namreč treba za boljši učinek opraviti več terapij, dlake pa lahko kljub temu ponovno zrasejo. Ker deluje na kontrast, je postopek neuporaben za moške, ki imajo svetle dlake, poleg tega pa je tudi sorazmerno drag. Lahko vam sežge glavico korenjaka.

[/quote]

In pred čem te dlake ščitijo?

Od kdaj pa je britje, depiliranje stvar urejenosti? A potem so moški neurejeni, nemarni, ker se večinoma ne depilirajo?
[/quote]

Ne. Čistost pomeni čistost. Boš rekla, da je naprimer ena klošarka z zaraščeno, na pol že osivelo, dolgo in nepočesano grivo na glavi, starimi in raztrganimi cunjami, pa z usti, v katerih že manjka pol zob urejena samo zato, ker se je okopala in oprala svoje stare cape? Ne. Je čista, ni pa urejena.

In pred čem te dlake ščitijo?
[/quote]

Vse dlake na telesu so v osnovi zaščita, res pa so s sodobnim načinom življenja nekatere izgubile funkcijo.
Sramne dlake ščitijo intimne dele pred stikom z okolico, v preteklosti pred bakterijami in umazanijo. V sedanjih časih je to spodnje perilo oprano s praški in mehčalci, ščitniki perila… Britje do golega lahko draži kožo, nega s kremami, losjoni, prav tako.
Mogoče ne bi bilo slabo kdaj prebrati tudi kaj drugega kot Mon…

Ne. Čistost pomeni čistost. Boš rekla, da je naprimer ena klošarka z zaraščeno, na pol že osivelo, dolgo in nepočesano grivo na glavi, starimi in raztrganimi cunjami, pa z usti, v katerih že manjka pol zob urejena samo zato, ker se je okopala in oprala svoje stare cape? Ne. Je čista, ni pa urejena.
[/quote]

Tocno tako.👌

[/quote]

Preferiram, da je moski s katerim sem intimna dol urejen in pod pajsko tudi.
Dzungle pac ne prenesem.
In verjemi mi, so moski nekateri zelo urejeni, imajo stil.
Higiena in urejenost, cista oblacila si pri moskem zadela loto. Najboljsa kombinacija.😊😘

Vse dlake na telesu so v osnovi zaščita, res pa so s sodobnim načinom življenja nekatere izgubile funkcijo.
Sramne dlake ščitijo intimne dele pred stikom z okolico, v preteklosti pred bakterijami in umazanijo. V sedanjih časih je to spodnje perilo oprano s praški in mehčalci, ščitniki perila… Britje do golega lahko draži kožo, nega s kremami, losjoni, prav tako.
Mogoče ne bi bilo slabo kdaj prebrati tudi kaj drugega kot Mon…
[/quote]

Prav si napisala. LAHKO draži, škoduje, bla bla bla. Kar pa ne pomeni, da se to dejansko vedno in pri vsaki dogaja. In če se ne, v čem je problem? V nevoščljivosti tistih, ki bi rade bile pobrite, pa se jim vse vname in se zato prepričujejo, da je kepa dolgih črnih dlak lepša? Pri vseh spodnjicah in ščitnikih perila, ter dosledni higieni (s čimer mislim umivanje, ne britje!) ni nobene potrebe po dodatni zaščiti z dlakami, še več, ko nanje pripopamo še razne ščitnike, pa spodnjice in še dodatna oblačila na vrh, postanejo krasno okolje za razvoj in razkroj bakterij. Pomagajo namreč vzdrževati toplo in vlažno okolje, idealno za razno razne klice. Britje večini povzroča težave zato, ker ob tem uporabljajo neprimerno “opremo”, razne pene in kreme, ki dražijo kožo, kar priznaj, da redkokatera primerno vzdržuje in neguje britvico. V največ primerih se britvica za enkratno uporabo valja v kopalnici pod tušem, na toplem, vlažnem, polna umazanije (ostankov dlak, mila, odmrle kože…..), nobena je ne uporabi res samo enkrat ampak večkrat in je nikdar ne očisti, primerno shrani in razkuži pred uporabo. Tako uspete na svoje intimne predele nanesti vso mogočo svinjarijo in bakterije, ki so se nagojile na britvici. In zato pride do vnetij, ne zato, ker tvoja lulika naenkrat nima oklepa iz dlak. Upoštevaj lasten nasvet in preberi še kaj drugega kot mon.

[/quote]

*dokler voda za caj ne zavre( brez pokrova) grem pod tus, umijem zobe in usesa…pol pridem iz kopalnice dam pokrov da voda za caj zavre. Bz cakat v kuhinji ob caju, ce gres lahko pod tus in si zjutraj cist.

Narediš tako kot se boš ti dobro počutila. Kosmata ali obrita. Jaz se vedno uredim – stvar higiene.

Stvar higiene je, da je redno umita, ne pa redno obrita.

Nobena se ni spotaknila ob to, da si sebe imenoval Pameten.

Ginekolog opravlja svoje delo, komentiranje “frizurce” pa sploh ni umestno

Med britjem tam spodaj in pedofilijo je prav toliko povezave kot med britjem in higieno – nobene. Pa kje za božjo voljo pobirate take neumnosti? A imajo torej pedofilska nagnjenja tudi vsi, ki se brijejo pod pazduho in vsi moški, ki so si brijejo brado?
[/quote]

Pobrita pi.c.a
Je kot od10letnice.
Nula nic. Otroska.
In kdor to rad fukaje pedofil.
Ampak ne ta mladina ko so tako nauceni.
Ampal vi tastari vosli k ste vcasih fukal porasceno in vam je bilo kulsko.
Zdej bi pa pobrite na nulo ker ste pedoti.
Fuj.
A veste da muslimanke se morjo cidt pobrit uspod vsaj tiste iz albanije.
Golo

Pobrita pi.c.a
Je kot od10letnice.
Nula nic. Otroska.
In kdor to rad fukaje pedofil.
Ampak ne ta mladina ko so tako nauceni.
Ampal vi tastari vosli k ste vcasih fukal porasceno in vam je bilo kulsko.
Zdej bi pa pobrite na nulo ker ste pedoti.
Fuj.
A veste da muslimanke se morjo cidt pobrit uspod vsaj tiste iz albanije.
Golo
[/quote]

::)))

meni je najlepše, če ima ženska delno pobrito, torej ne v nulo ,ampak skrajšane dlačice. To je super za videt. Ginekologa pa pravzaprav nima kaj brigat, razen tega, da je vse lepo snažno, higiensko.

Pozdravljena!
Glede tega te sploh ne sme skrbeti! Sama sem študentka medicine in lahko povem, da (če je tudi ginekolog normalen in nima neprofesionalnega odnosa) zdravniki telo pacienta dojemajo zelo objektivno in jih prav malo zanima kako si spodaj urejena – še posebej, ker se ginekolog fokusira na tvojo nožnico in ne na zunanje spolovilo. Pri pregledu nožnice pa dlake niso ovira. Tako da brez skrbi – glavno je, da poskrbiš za dobro higieno. 🙂

Omg kaki komentarji. Kaj ginekologa briga kako si obrita, če si sploh. Urejenost, ki se jo pričakuje je čistoča. Sicer pa moja ginekologinja prej komentira, da imajo dlake svoj namen, kot da jih ne bi smelo biti …

Saj imajo vsake dlake na telesu svoj namen, naprimer pod pazduho, po nogah, moškim raste brada, pa se nihče ne zgraža, če vse to brijemo. Celo zaželeno je. Zakaj se bo torej svet podrl ravno zaradi tistih na intimnih delih?

Hihi, se mi zdi, da se le najvecje konformistke brijejo cisto na nulo. Jaz si jih vsake toliko z elektricnim striznikom skrajsam na 0.5cm in se mi zdi, da zgleda vrhunsko. 🙂 Le na morju pobrijem ob straneh bikini linijo.

Je pa izbira frizure se najbolj odvisna od tega, kako izgledajo tvoje dlake, tvoj intimni predel in navsezadnje ti v celoti! Univerzalne resitve sigurno ni, najbolje pa izgledas ko si samozavestna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close