Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek obhajilo

obhajilo

16. maja imo obhajilo, jaz kot, mama pa ne vem kaj naj oblečem. Vreme je čudno (mrzlo-vroče). Kaj je sploh primerno za tako priložnost? Nisem bila še nikoli. Lahko kdo priloži kakšno sliko (seveda brez obraza) zanima me samo obleka.

Kaj takega bo sigurno primerno, pa še kaj lahko doživiš…

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

to pa bi bila popestritev :). Tudi če imaš čez blazer, če bo zahladilo 🙂

Nekaj primernega za v cerkev. A res še nisi bila pri nobenem obhajilu?

Tukaj še ena mama.
Imam dve varianti: če bo bolj mrzlo, bom oblekla kostim in spodaj eno leeeepo bluzo:črno-belo in črno-bele čevlje.
če bo toplo, pa samo bluzo in črne hlače ter črno-bele čevlje.
Meni so vse te priprave in to pravi užitek.
Pa spreglej posmehljive komentarje.

Moj predlog je za cerkev primeren, večina župnikov se ve kaj ima rada, pa tudi sama se boš počutila občudovano, nekoliko zvezdniško. Ne poslušaj teh ostarelih primerkov, ki se skrivajo za predolgimi in cunjastimi oblekami.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Tamara v. – a pol kar isto kot vsako nedeljo.

Ja, res nisem še bila na nobenem obhajilu, razen seveda na svojem, takrat pa sem bila veliko mlajša in nimam pojma kaj so imeli odrasli oblečeno.

Moj sin grer tudi k obhajilu. Imeli bodo enotne oblekice, ali ima lahko obute lepe nove bele superge, ker res ne bi kupovla čevljev, ki jih bo obul samo enkrat.
Jaz bom v črnih hlačah + kako bolj nobl majčko, za može pa še ne vem. Ali bi ilo fejst narobe, če ima črne kavbojke in srajco???

Saj jaz imam enak problem. Črne hlače že, sam kaj pa gor? Kakšno majčko? Povsod mi še neke “reklce” rinejo jaz pa jih ne maram. Isto vprašanje imam za sina. Pa morajo biti superge ravno bele? Svetlo plave tud gre???? Za moža pa čisto isto- kavbojke + srajca pisana karirasta – ali nujno obleka s kravato??? Res ne vem. Prosim pomagajte tisti, ki ste že imeli obhajilo.

A greste v Medrano al na obhajilo?

bmw540 si/ste že bili na obhajilu? Prosim za kašne slikce od obhajila, da se res vidi, da gre za tako priložnost.

Mi smo že dali eno obhajilo skozi, eno nas še čaka :(, pa nismo nič preveč komplicirali pri barvah (bela bluza, rdeča lanena jakna, črno belo krilo z rožami…) in ko se ozreš okoli sebe, “smo bili starši vseh barv” le malo bolj elegantno. Kravatarjev in tistih v oblekah, ne vem če je bilo sploh kaj dosti. Otroci pa, če imajo vsi enotne oblekice in so dovolj dolge, se izpod njih itak ne vidi kakšni so čevlji in oblačila.

seveda sem bil, zato pa ne razumem kompliciranja Ne vem no, ko je avtorica omenjala, da bi bil mož ves barvast (karirast itd..) sem se kar nasmejal. Elegantno z določeno mero drznosti za ženske, za moške pa elegantno in nekonzervativno. Pa barve naj ne bodo kričeče, če kdo želi gledati mavrico počaka na dež in sonce….

No mi smo imeli prvo obhajilo lani:
mami (jaz): laneno krilo iz zare (novo), top: puli s kratkimi rokavi (nov), kratka jakna, bolj kot bolero ( ne nova:)
oči: obleka +kravata (itak)
hči: vsa prekrasna:) v beli oblekici in balerinkah

Jaz sem imela črne hlače, roza srajčko in črno jakno, mož je bil pa tud mal boljš zihtan kot ponavadi. Črne hlače in belo srajco. Že zaradi slikanja, da ne bo sam mami upedenana u nulo. Otroci so imeli tud superge.

Pa dobro, a se res ne znate oblečt, al kako? Obleči se tako, kot se pač za v cerkev oziroma za neke priložnosti spodobi. Belih superg jaz otroku ne bi kupila, raje kakšne temne, pa če so koj črni čevlji vans ali dc. Te bo sigurno še kdaj obul.

Seveda je odvisno od denarja, ki si ga za to priložnost lahko privoščiš. Da bi moral biti oče otroka ravno v obleki se mi zdi brez veze, brez problema je lahko tudi v kavbojkah, zraven eno lepo srajco, čez pa kakšno lepo jakno. Če greš na oddelek TH, bo prav gotovo dobro oblečen.

Sama se obleci tako, da se boš počutila dobro. S črno obleko ne moreš falit. V Benetonu imajo letos kar nekaj modelov črnih oblekic, ki zelo dobro stojijo, pa še cenovno so kar ugodne. Oblečeš si lahko tudi krilo, sigurno imaš kakšno v omari, za zraven pa si kupi eno lepo bluzo v Nari C. Nogavice naj bodo v lepi kožni barvi, čevlje pa imej spredaj zaprte – za vsak slučaj, ker nič ne veš kakšno bo vreme.

– hčerki sem že kupila belo obhajilno oblekico ter vse kar paše zraven
– starejša hčerka bo imela oblečeno oblekico in zraven bolero ( smo dali šivat)
– mlajši sin bo imel ene take športno/elegantne hlače in srajčko ter rutko
– mož obleko in rutko namesto kravate
– jaz bom imela oblekico in bolero (smo dali šivat)

Tudi mi imamo letos obhajilo. Glede obleke pa:
za hči sem si sposodila belo oblekico (kerj so se mame pač zmenile,da bodo punčke princeske in sem dala 30 eur)
čevlje balerinke sem jih ravno včeraj kupila v alpini diskont za 5 eur
sin bo imel črne športne hlače bele superge (baje so in) in črno belo srajčko
mož srajco in temne kavbojke (nič novega)
jaz črne hlače z rdečo črto in oblekco brez rokavov čez (kao) vse staro vendar lično
Vse skupaj nas bo stalo 100 eur. (s tem, da bo sin nosil tako hlače kot čevlje še potem, hči pa samo čevlje)
Imamo denar, vendar so mi pretirane ceremonije in da sta ata in mama vsa nova total brezvezne

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close