Občutljiva da se mi bo zmešalo
Kot bi bila brez lupine 🙁
Težko je živeti tako. Zadnje čase je noro, ne morem več gledati filmov s težko vsebino, niti reklam, praznega nakladanja po poročilih, politikov.. scrollam po omrežjih in se vrtim v začaranem krogu, gledam druge, vsiljujejo se mi reklame kaj vse bi “morala”imeti. Probam omejiti ampak sem že na meji z zasvojenostjo. Imam prijateljico, ki si vse kupi, je pa res, da si tudi lahko privošči. Ko greva kam skupaj, me skrbi, da me bo počasi začela gledat zviška. Najin standard se vedno bolj razlikuje. Hodi na tretmaje, vedno urejena, nova oblačila. Jaz se prebijam s kreditom, popravili avta.. ves čas mi gre na jok, v službi in znanci samo od materialnega, tekmovalnost vlada, ne čutim se več domačo z nikomer..vedno bolj samo še z živalmi 🙁 ampak vem da to ni realnost, ne morem biti zaprta med štiri stene s psom. Muči me slabo finančno stanje in neuspeh v ljubezni. Težko iz srca privoščim drugim, priznam. Ko gre kdo z mano kam, se počutim, kot da mu “nimam česa dati”, ker sem v sebi žalostna, brezvoljna. Zadnje čase se posvečam naravi, športu, živalim. Občutek imam, da sem proti drugim neuspešna, vsak nekaj najde, kar mu ni normalno pri meni. Nisem po črednem nagonu in se borim s svojo naravo ter okolico, stara pa sem 35.
Anonimno 8823, 17.09.2025 ob 14:21
Drugi, drugi, drugi…
kurc gleda druge.
Oprosti, ni tako lahko. Problem je, ker se ne rinem zraven, ker se ne znajdem v družbah in me to utruja, včasih me ni.. tudi mi ni do tekmovalnosti, small talk. Ne morem več. Od nečesa je pa treba živeti, tako da v službi se moram zbrati in funkcionorati.
Nekateri smo po naravi bolj občutljivi, drugačni. Vzemi to kot prednost, da nisi ukalupljena, čeprav je težko. Skušaj ostati zvesta sebi in ne slediti vrednotam, za katere čutiš, da niso tvoje. Se mi zdi, da vedno več ljudi čuti in tudi upa pokazati enako kot vsebino, kot jo imaš ti. Sem že starejša in sem deloma šla čez to. Zdaj si upam vedno bolj kazati sebe. Denarja mi zdaj ne manjka, lahko bi izpolnila vse svoje sanje od prej, a mi ni več do tega. Ožja družina, živali, mir, narava me povsem izpolnjujejo. Ne boj se, da boš izgubila prijateljico. Vajine vrednote in poti se razlikujejo. Spontano se bo tvoj krog ljudi zamenjal. Spoznavala boš take, ki so ti bližje. Veliko nas je šlo skozi ta proces, kar smo ugotovili šele za nazaj. Ne dvomim, da se bo pojavil tudi pravi moški. Zanimivo mi je, da tudi denar kar pride čez čas. Gre za tok dogodkov, ki te postavijo v drugo službo, pride kakšna druga priložnost. Ne takoj, ampak čez čas. Vso srečo ti želim.
10urnadan, 17.09.2025 ob 14:38
Ali je problem kredit za stanovanje? Da si ne moreš privoščiti tistega oblačila, tistih čevljev, ker imaš kredit za stanovanje? Poskusi najti dodaten šiht. Si pa lahko vesela, da boš imela enkrat lasten dom.
A za to, da si kupi čevlje, ki jih ne potrebuje, so pa po merilu samozvane elite, naj si išče dodatno službo? Eni ste fajn čudni.
Izkušena, 17.09.2025 ob 14:51
A za to, da si kupi čevlje, ki jih ne potrebuje, so pa po merilu samozvane elite, naj si išče dodatno službo? Eni ste fajn čudni.
Ja, naj si poišče dodatno delo. Ker očitno jo ubija to, da nima denarja za stvari, ki si jih ogleduje pri drugih, pa bi jih želela imeti. To je problem. Če si ona tega ne bi želela, potem tudi ne bi o tem govorila. Lahko gremp iz nule. Če nimaš blazerja, trenčkota, dežnega plašča, puhovke in se ne moreš obleči vremenu primerno, ker imaš samo softshell jakno, potem ali greš dodatno delat ali pa se pri drugih stvareh prikrajšaš, da vsak mesec kupiš en kos. Hitreje prideš do cilja, če delaš več kot pa šparaš denar za nekaj. Če ga že tako nimaś.
10urnadan, 17.09.2025 ob 14:59
Ja, naj si poišče dodatno delo. Ker očitno jo ubija to, da nima denarja za stvari, ki si jih ogleduje pri drugih, pa bi jih želela imeti. To je problem. Če si ona tega ne bi želela, potem tudi ne bi o tem govorila. Lahko gremp iz nule. Če nimaš blazerja, trenčkota, dežnega plašča, puhovke in se ne moreš obleči vremenu primerno, ker imaš samo softshell jakno, potem ali greš dodatno delat ali pa se pri drugih stvareh prikrajšaš, da vsak mesec kupiš en kos. Hitreje prideš do cilja, če delaš več kot pa šparaš denar za nekaj. Če ga že tako nimaś.
Ja, ni mi vseeno s tega vidika, da si ne morem kupiti kvalitetnih supergov, v katerih bi se res udobno počutila. Ampak še bolj kot to me bremeni, da se z nekaterimi ljudmi “razhajam”. Saj drugače ne more niti biti. Ljudje govorijo o avtih, potovanjih, kaj so kupili, jaz pa o hobiju, naravi, globjih pogledih, in to me boli, ker se počutim tako sama v tem, po razmišljanju, in tudi socialnem statusu. Vedno bolj se zaradi tega odmikam v samoto, naravo, od ljudi stran.
Ena988, 17.09.2025 ob 14:25
Oprosti, ni tako lahko. Problem je, ker se ne rinem zraven, ker se ne znajdem v družbah in me to utruja, včasih me ni.. tudi mi ni do tekmovalnosti, small talk. Ne morem več. Od nečesa je pa treba živeti, tako da v službi se moram zbrati in funkcionorati.
In v cem je problem? Saj v sluzbo ne hodis zato, da se bos druzila, kofetkala, se hvalila in opravljala, ampak delat. V prostem casu pa s psom ven v naravo, ce ti to ustreza. Bolj bos rinila v druge ljudi, bolj jim bos zavidala in bolj bos nesrecna.
Ena988, 17.09.2025 ob 15:27
Ja, ni mi vseeno s tega vidika, da si ne morem kupiti kvalitetnih supergov, v katerih bi se res udobno počutila. Ampak še bolj kot to me bremeni, da se z nekaterimi ljudmi “razhajam”. Saj drugače ne more niti biti. Ljudje govorijo o avtih, potovanjih, kaj so kupili, jaz pa o hobiju, naravi, globjih pogledih, in to me boli, ker se počutim tako sama v tem, po razmišljanju, in tudi socialnem statusu. Vedno bolj se zaradi tega odmikam v samoto, naravo, od ljudi stran.
Povsem normalen proces. Ljudje, s katerimi očitno nimaš kaj dosti skupnega, bodo počasi odpadli. Morda bo težje obdobje, ker se ljudje radi držimo ustaljenega. Preberi si kaj o temni noči duše. Očitno zdaj rabiš čas zase, da se zazreš vase, nato pa bodo prišli pravi ljudje, s katerimi boste imeli več skupnega.
Ena988, 17.09.2025 ob 13:57
Kot bi bila brez lupine 🙁
Težko je živeti tako. Zadnje čase je noro, ne morem več gledati filmov s težko vsebino, niti reklam, praznega nakladanja po poročilih, politikov.. scrollam po omrežjih in se vrtim v začaranem krogu, gledam druge, vsiljujejo se mi reklame kaj vse bi “morala”imeti. Probam omejiti ampak sem že na meji z zasvojenostjo. Imam prijateljico, ki si vse kupi, je pa res, da si tudi lahko privošči. Ko greva kam skupaj, me skrbi, da me bo počasi začela gledat zviška. Najin standard se vedno bolj razlikuje. Hodi na tretmaje, vedno urejena, nova oblačila. Jaz se prebijam s kreditom, popravili avta.. ves čas mi gre na jok, v službi in znanci samo od materialnega, tekmovalnost vlada, ne čutim se več domačo z nikomer..vedno bolj samo še z živalmi 🙁 ampak vem da to ni realnost, ne morem biti zaprta med štiri stene s psom. Muči me slabo finančno stanje in neuspeh v ljubezni. Težko iz srca privoščim drugim, priznam. Ko gre kdo z mano kam, se počutim, kot da mu “nimam česa dati”, ker sem v sebi žalostna, brezvoljna. Zadnje čase se posvečam naravi, športu, živalim. Občutek imam, da sem proti drugim neuspešna, vsak nekaj najde, kar mu ni normalno pri meni. Nisem po črednem nagonu in se borim s svojo naravo ter okolico, stara pa sem 35.
Kot kaže ti na plano prihaja čutna inteligenca, budnost duha, prisebnost, skratka si živa duša.
Namreč, ko se človek prebuja, prebudi postanejo umetne , izumetnične scene, pogovori, situacije, itd izčrpajoče. Kajti živa duša je človek in ne umetna stvar, robot. Zato za dvig energičnosti , energetskega dviga potrebuje živo dogajanje po principih delujoče žive narave in ne umetne mrtve konstrukte ter porabo življenjske energijo za nesmisle, nepotrebnosti.
Energetsko si tako velik potencial in nabito polna življenjske energije, ki zajema srce. Zato na naravne in spontane dogodke, ljudi, pogovore, situacije, ki so PRISTNI odreagiraš pristno in z vsem kar si. Na lažno, na prej omenjeno izumetnično teatralnost pa reagiraš z omejitvijo saj te to ne more “hraniti” ampak izčrpava čas in energijo po nepotrebnem.
Zato se odločitve človeka spremenijo, odnosi se spremenijo, ponavadi tudi število ljudi v okrožju , saj nepristnost, neumnost, nesmiselnost niso več v ospredju ampak le še nujnost za sprotno delovanje , obstoj v družbi, pa naj si gre za službo ali zasebno družbo.
Z drugimi besedami je tudi opis, kot streznitev, obrambeni mehanizem preživetja, mehanizem pred propadom, uničenjem,zapravljanjem danih smislov in pravih priložnosti. Po domače povedano ni ti več do zajebancije. Med tem ko so nekateri drugi, kot jih opaziš zaradi gmotnega stanja ležerni, flegma in se obnašajo, spet po domače povedano, kot jebi veter si ti na preži, celo na trnih. Trnova pot.
Kajti budnost se nanaša tudi na odgovornost, na božjo milost, na božjo predanost izbranih, ki naj bi bile žive priče in ne živi mrtveci. Tako si v bistvu v nori, izvenduhovni družbi ti tisti, ki ima živo prisotnega duha in ti si opazovalec z razumom in povečano prisebnostjo in tako ti lahko čudna družbi, med tem ko je družba v bistvu nebudna in speča.
Zakaj se to dogaja ali zgodi? Največkrat zaradi strahu, težkih spoznanj, kjer človek je prisiljen samega sebe v sebi na prevetritev in notranje sodišče postaviti in to iskreno kar se da. Vse zato, da bi bil v vsem in povsod na zdravih in razumnih temeljih ter preprečil v bodoče tako sebi in drugim nepotrebno trpljenje.
Avtorica (Ena988), pozdravljena. Jaz sem približno tvoje starosti (36 let), zato sem se tukaj poistovetil s tabo. Tudi podobne probleme imam (starejši avto, kredit, vedno višji stroški itd.), ampak zaenkrat shajam, varčujem in še kakšno malenkost si lahko privoščim. Kolikor sem iz tvojega zapisa razumel, se družiš z napačnimi ljudmi. Vse kar ti naštevaš, bi si jaz lahko privoščil (sklepam, da imam boljše finančno stanje), ampak na koncu zmeraj pridem do zaključka, da nekaj manjka – manjka družba. Reciva, da v ljubezni tudi nimam sreče (evo, še ena skupna točka) ali pa nekaj delam narobe. Kaj mi bo drag avto ali drago potovanje, če sem na koncu sam? Vsak dan sem sam na sprehodu in gledam kako ptice letijo, razmišljam kaj se psu na povodcu plete po glavi itd. Veliko raje bi imel kakšno družbo, s komer bi o čem govoril, delal načrte itd. No, pa še supergi, ki jih omenjaš – to je malenkost za nekoga z boljšim zaslužkom – pravi/a prijatelj/ica ti to kupi za rojstni dan (vsaj tako bi jaz naredil).
Povej mi, od kod si? Če želiš, lahko še po mailu kakšno rečeva (ti rade volje pustim svoj kontakt). Aja, pa finančno in materialno stanje mi nista pomembna pri spoznavanju in druženju, tako da nič skrbet.
Dej zenska zberi se. Kaj te brigajo drugi, druzba na splosno je pac plehka in vedno bolj egoisticna. Grebejo se kot, da bodo kaj s sabo vzel in vecno zivel. Mene briga za druge, ne tekmujem, se ne obremenjujem, nasplosno kontakta z ljudmi, samo toliko kolikor pac moras, razen s tistimi od katerih cutis kul energijo. Materialisti so bili vedno poden.
To pride od scrollanja, če se stalno primerjaš s sfiltriranimi ideali, vsi perfektnih postav, v družbi slavnih na privat avionih na poti na oddih na eksotično lokacijo. Ta mindset se s socialnih omrežij preslika tudi v real lajf, kot da morajo vsi stremeti k tej vrsti uspeha, ki je itak v 99 sfejkan.
Zamenjajte družbo, ena stvar, ki si jo lahko v lajfu sam izbiraš, je s kom se boš družil.
Odšel je mladostni bonus, zdaj bo pa treba delat. Povej kot je bilo, saj si imela večerje, šarmerje, morje, izlete, kino, kokice in prevoz zastonj vsaj 15 let. Sedaj ko si na svoji bilanci, osamosvojena, pa jok ker je avto fuč in treba plačat moškega. Kako so pa ti tvoji moški zmogli po službi še en šiht, zvečer pa tebe poslušat kako boš belo kavo za 3 evre in kasneje da se ti ne da seksat? Če bi to še pravi čas cenila bi danes imela moža in moškega ki bi delal zate, tako si pa postarana kokica, tetka ki noben več ne kupi njenih solz.
Jok, jok.
Forum je zaprt za komentiranje.