Občutek imam da izgubljam ženskost zaradi moških del
Škoda mi je denarja za hišne mojstre, zato večino moških del opravim sama,kar znam, kar se lahko naučim ali zmorem. Denar, ki bi ga porabila za kakšnega mojstra, pa potem vnovčim za kakšno obnovo ali vzdrževanje hiše. Pri tem ko opavljam moška dela, pa me vedno bolj preganja občutek, da izgubljam svojo ženskost. Po drugi strani pa tudi razmišljam kako bo, če spoznam kakšnega moškega in bi se mogoče zapletla v kaj bolj resnega. Verjetno bom od njega pričakovala, da bo obvladal več moških del od mene. Kaj pa vem, še katera s takšnim občutkom?
Eh, sem že za moškimi popravlala ali lepše in bolje naredila.. sicer časovno dlje časa, ker imam drobna zapestja in ne veliko moči v njih ampak ker sem umetniška duša in vizualno zelo natančna tako za lepo kot uporabno pač šlamparije ne maram.. recimo imaš domače mojstre ki bi vse popravili z silikonom.. res svaštaaaa..
No in moje delo mi moje ženstvenosti ne more vzet, ker je ta v meni ne izven mene.. sicer sem pa že dostikrat slišala, kako sem sexy tudi med beljenjem, barvanjem, kitanjem….
Ta,, ne tapravi,, so tisti pri katerih moraš skos,, hodit po jajcih,,, da slučajno ne raniš njegovega moškega ega s svojo samostojnostjo, ustvarjalnostjo in tehničnimi sposobnostmi. Ko bo prisel pravi bo še vesel in ponosen na vas, da se vsega mogočega lotite. Govorim iz lastne izkusnje. Moj moz je bil, ko sva se spoznala, naravnost navdusen nad tem kaj vse sama počnem, pa nisem zato čisto nič manj ženstvena, daleč od tega. Bodite še naprej ponosni nase in na svoje sposobnosti! Ja, bi pa bila tezko z nekom, ki zna komaj zarnico zamenjat. Bi mi bil na smrt dolgočasen, ker rada tudi v paru kej skupaj fizičnega delam.
Biti praktična je v redu. Tudi moški lahko naredi samo tisto kar zna, za ostalo je v vsakem primeru treba klicat mojstra. Enih stvari naj se raje lotijo profesionalci. Drugače pa zaradi tega ne boš nič manj ženska. Kosit je težko v petkah, pleskat pa bi še šlo ?. Veliko žensk se loti določenih stvari, ker so njihovi dedci lenuh, ne samo iz finančnih razlogov. Ko koga spoznaš boš videla sproti. Vsi nismo za vse. Lahko se z nekom dopolnjuješ, del ni potrebno ločevati na moška ali ženska. Če že ne moreta delati stvari skupaj, naj vsak dela tisto v čemer je boljši. Recimo. Poglej samo koliko moških je boljših kuharjev od žensk. Kljub temu je doma za štedilnikom več žensk. Dobri kuharji niso nič manj moški. Če imaš s kom deliti delo, imaš vsaj možnost izbire dela – tistega, ki te bolj veseli, mislim. Del je del, pravijo. Delo je srednjega spola in prav je tako.
Mnenje139, 01.11.2021 ob 21:51
Ta,, ne tapravi,, so tisti pri katerih moraš skos,, hodit po jajcih,,, da slučajno ne raniš njegovega moškega ega s svojo samostojnostjo, ustvarjalnostjo in tehničnimi sposobnostmi. Ko bo prisel pravi bo še vesel in ponosen na vas, da se vsega mogočega lotite. Govorim iz lastne izkusnje. Moj moz je bil, ko sva se spoznala, naravnost navdusen nad tem kaj vse sama počnem, pa nisem zato čisto nič manj ženstvena, daleč od tega. Bodite še naprej ponosni nase in na svoje sposobnosti! Ja, bi pa bila tezko z nekom, ki zna komaj zarnico zamenjat. Bi mi bil na smrt dolgočasen, ker rada tudi v paru kej skupaj fizičnega delam.
S tem mnenjem ste mi odgnali vse dvome in mi polepšali večer. Hvala 🙂
Jaz sem tudi že od otroštva opravljala moška dela. Starša sta nas otroke( imam dva brata) vedno vzpodbujala, da vsi delamo vse. Sem pa dobila partnerja, ki si ni upal ničesar sam narediti, ker mu starša kot otroku nista dovolila, je pa zelo dobro kuhal in bil natančen pri pospravljanju. Ker sem zaupala vanj in ga vzpodbujala, kljub temu, da bi jaz določeno stvar hitreje naredila, se danes loti marsičesa in na koncu bolj natančno kot jaz.
za vse sama, 01.11.2021 ob 21:37
Škoda mi je denarja za hišne mojstre, zato večino moških del opravim sama,kar znam, kar se lahko naučim ali zmorem. Denar, ki bi ga porabila za kakšnega mojstra, pa potem vnovčim za kakšno obnovo ali vzdrževanje hiše. Pri tem ko opavljam moška dela, pa me vedno bolj preganja občutek, da izgubljam svojo ženskost. Po drugi strani pa tudi razmišljam kako bo, če spoznam kakšnega moškega in bi se mogoče zapletla v kaj bolj resnega. Verjetno bom od njega pričakovala, da bo obvladal več moških del od mene. Kaj pa vem, še katera s takšnim občutkom?
Med drugo svetovno vojno, ko so se moški vojskovali, so ženske delale same na kmetijah, v tovarnah, delala različna moška dela. Da, tudi za orožje so prijele in še vedno so ostale ženstvene.
Danes znajo moški gospodinjit bolje kot ženske in ženske znajo marsikaj pošraufat in popravit bolje kot moški.
Važno je, da ko se nasprotni spol najde skupaj, si dovolita odigrat vsak svojo vlogo v odnosu.
Forum je zaprt za komentiranje.