Občasno me zelo srbi koža po celem telesu, lase imam takrat kot slamo
srbečica, 22.08.2021 ob 01:22
Srbi me praktično celo telo – to se zgodi na vsakih nekaj mesecev po nekaj dni. Zdaj pa to traja že 10 dni skupaj, res me vse srbi, nimam pa nobenih izpuščajev ali pik. Lase takrat dobim čisto suhe, so kot slama.
Ne vem, kaj mi to srbenje povzroča, kaj je sprožilec.
Statika. Ozemljit se pojdi
To se je meni dogajalo, ko sem se umivala s pretirano klorirano vodvodno vodo. Ali pa vodo na dopustniških destinacijah, kjer jo s tankerjem pripeljejo v rezervoar ( kakšni otoki). Grozno srbela koža, rdečica, prav tako suhi slamnati lasje – enako, kot ti – pa n od morske vode, insonca, ker so bili precej zaščiteni, saj imam dolge in negovane.
Preveri, koliko imate kloriran vodovod – bele lise ne smejo ostat ko se posuši na soncu, niti beli fleki na listih rastlin. In tudi ko teče iz pipe ne sme smrdet po kloru. Sedaj v poletnih mesecih, ko je tako toplo tudi spodaj po vodovodih dodatno izjmeno ponekod klorirajo pitno vodo – mi se na našem koncu s tem borimo že nekaj časa.
In ko naliješ v kozarec, mora biti skoraj takoj bistra voda – če je preveč kloriraa je motna tudi do nekje 1 minute, predno se zbistri v kozarcu. To je znak preveč kloriranja pitne vode.
Forum je zaprt za komentiranje.