Občasno kajenje
Že nekaj let sem “občasna” kadilka. Doma ne kadim, niti v službi, od cigaret nisem odvisna, na kakšni kavici/pijači s prijateljicami ali na morju/izletu pa skadim kakšnega. Včasih ne kadim po cel mesec nič, na dopustu pa cca. 1 škatlo na teden.
Še katera tako občasno kadi ali sem edina? Nikoli nisem redno kadila, takole občasno pa že od srednje šole.
123, 31.10.2021 ob 21:43
Že nekaj let sem “občasna” kadilka. Doma ne kadim, niti v službi, od cigaret nisem odvisna, na kakšni kavici/pijači s prijateljicami ali na morju/izletu pa skadim kakšnega. Včasih ne kadim po cel mesec nič, na dopustu pa cca. 1 škatlo na teden.
Še katera tako občasno kadi ali sem edina? Nikoli nisem redno kadila, takole občasno pa že od srednje šole.
se strinjam z zgornjim… ne vidim potrebe v tem… če sicer ne kadiš, zakaj se ti je potem treba tako občasno zastrupljati… ne razumem. jaz bi ti svetovala,da nehaš…
mislim sej cuker je tud škodljiv, pa osebno ob kavici si raj tortico zraven potem naročiš, kot pa da bi tak kadila… tisto tortico in njene neg. učinke cukra prej izničiš kot pa neg. vpliv enga čika…
pa smrad po čikih – že eden je dovolj… joj kako meni to smrdi. jaz zavoham to na daleč že samo dim… kaj šele potem človeka… ne vem no… na tvojem mestu bi nehala s tem občasnim kajenjem…
če si vprašala za mnenje…
to je moje mnenje
Jaz že 15 let kadim občasno. Včasih po par mesecev ne prižgem nobenega, ampak ko je kakšno praznovanje, festa.. takrat kadim verižno, cik za cikom. Ne vem kaj naj ti svetujem, sama bi se namreč rada rešila te razvade ampak enostavno ne gre. Vsi mi pravijo naj se ne sekiram, ker očitno nisem odvisna, ampak mene je začelo grozno motiti. Včasih sem lahko preplesala celo noč, zdaj ko prižgem prvega se več ne morem sprostiti, ker potrebujem vsakih par minut “novo dozo”. Da sploh ne omenjam mačka naslednji dan izgubo apetita, energije, smrad… Zdaj ne kadim več kot dva meseca, me pa skrbi ker prihajajo prazniki, nekaj se bo spilo in spet me bo potegnilo v to… Kako se tega odvaditi? Kriva je verjetno tudi družba, v kajenje me povleče samo kadar sem v kadilski družbi, ampak ne morem vseh kadilski prijateljev in sorodnikov preprosto odpikati…
Blagor tebi: drugače pa poznam “veliko” takšnih. Običajno so tisti, ki kadijo samo v kombinaciji z alkoholom, ali pa striktno ob kavici.
Ni tako noro čudno ali nenavadno, nekako tako kot če se usedeš na WC te “prime”, ve se usedeš na stol pa ne… Definitivno ful dobra navada – tisti užitek ob čiku, brez krize ob abstinenci… Sem kar fejst favš. 🙂
Cikci, 02.11.2021 ob 12:21
Jaz kadim le na dopustu, morje, potovanja, pa ene 2x na leto, mi zapase doma na terasi. Tako kajenje izvajam ze enih 30 let, zato verjetno ni panike, da bi ratala odvisnik in niti ne razmisljam da bi s tem prenehala.
bi najbrž dopustovala ločeno… oz. sploh takega partnerja ne bi mogla imet, ker bi mi smrdel.
Avtorica, Ko sem imela nekoč enega partnerja, tako na sveže – mi je zamolčal, da je občasni kadilec – me je na rit vrglo ob intimnem prvem trenutku; ko je bil slap “direkt iz pipe”- obup, sperma okus po nikotinu. Bljak. Je postal bivši ne morem tega jaz, se mi želodec obrne.. Pri nekadilcu pa so njegov telesni vonj, telesni sokovi popolnoma sprejemljivi, netrpki – tako slina, kot švic , sperma….
In se strinjam s predhodnjico, da zakaj mora bit ta 2afnarija2 kajenja v družbi -če pa redno ne kadiš- a to je zato, ker one, pa moraš še ti? A ti samam sebi nič ne zasmrdiš potem se ne zavohaš, kako smrdiš, če pa ne kadiš torej redno? Ker tisti zažrt vonj nikotina v oblačila, lase kožo, dosti bolj smrdi, kot tist nikotin, ki ga ti poihnaliraš, izpuhaš. Res ne vidim nobenega benefita, razen neke afnarije in trenutnega tistega nikotinskega “flasha” po eni cigareti v krvni obtok, ki ga očitno še vedno rabiš, ker ga ne moreš pozabit, da vedno posežeš še po cigatreti, pa šeprav pavziraš poar mesecev vmes.
Forum je zaprt za komentiranje.