Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ob upokojitvi

Ob upokojitvi

Ko se bova z možem upokojila, razmišljava da bova šla živet nekam kjer so cene manjše kot pri nas, ampak v Eu.Mogoče Madžarska ali Slovaška.

A seveda. Nista nič ustvarila v vseh letih? Kar vzameta culico na ramo kot potepuha in gresta?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8757, 02.02.2025 ob 11:32

A seveda. Nista nič ustvarila v vseh letih? Kar vzameta culico na ramo kot potepuha in gresta?

Sva ustvarila, veliko, ampak prav zato ker sva vse uredila, veliko delala, bi šla v upokojitvi nekam drugam živet.

Ob upokojitvi, 02.02.2025 ob 11:37

Sva ustvarila, veliko, ampak prav zato ker sva vse uredila, veliko delala, bi šla v upokojitvi nekam drugam živet.

Ne nabijaj trol.

Nedolgo nazaj mi je nekdo rekel, da je v tem primeru izplačilo penzije samo 70%

Nimata družine, vnukov?

Preden se kamorkoli odseliš, preveri, kako je z zdravstveno oskrbo, dostopnostjo do zdravstvenih storitev.

Po izkušnjah pri nas, kadarkoli mama rabi zdravnika (že krepko nekaj let upokojenka), nima težav.

Po moje je na Madžarskem kar cenejše življenje kot pri nas, tako da to ni tako slabo. Pa soseda je. Tudi Bratislava zna biti zanimiva, ne vem.

Zanimivo. Kolikor jaz poznam, se na stara leta penzionerji vračajo nazaj v Slovenijo.

Počakaj sedaj, da se zmanjša povpraševanje, da se zniža inflacija in pride finančna kriza, potem pa sporoči, če se še vedno želiš preselit. V Sloveniji lahko grem enostavno h staršem, če se preselita na drug konec, če pa bi živela nekje v tujini, pa bi to bilo bolj težko. In starejši kot so starši, bolj me skrbi zanje.

Na misel mi ne bi prišlo kaj takega.Tu je družina,  so otroci, vnuki,  prijatelji, znanci .S katerimi se lahko pogovarjam v svojem jeziku.Obletnice, praznovanja, druženja z bivšimi sodelavkami.Zdravniki, trgovine, dobre gostilne, morje , okolica in ljubi kraji.Da bi to vse zamenjala za nekaj cvenka? Zakaj že?

leana, 02.02.2025 ob 11:50

Nimata družine, vnukov?

Kakšne družine? Ali naj ju stara mati vzdržuje ali vnuki, ki še za sebe nimajo. Sicer pa te nič ne briga kam bo kdo šel, samo da se bo sam vzdrževal. Kaj tebe starši vzdržujejo? Vnuki se navadno tako pametnih kot si ti izognejo v velikem loku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close