Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek o bolgariji – zlata obala?!

o bolgariji – zlata obala?!

Zdravo!

Dajte mi tiste ki ste kaj bile v Bolgariji na Zlati obali mal povedat kk je tm… kakšni so hoteli, je dobro vzet kat 5*? Kakšne so cene, hrana, plaže,…. itd. Pa še to, a rabiš potni list do tja z avionom al je dost osebna? Predvsem pa me zanima kako je julija tam 🙂

Hvala, čao

Jaz sem bila 2 tam in moram priznat, da sem-smo se imeli fantastično. Cene več kot ugodne, plaža in morje pa tudi:Ja. glede hotela pa ne vem, kako ste zahtevni. Mi smo imeli 3* pa je bilo še kar. Če imate otroke ali pa ste navajeni na malo višji nivo, je dobro vzeti 4*. Ko sem bila jaz v 3*, sem bila še brez otroka in mi je bilo res vseeno, kakšen je hotel 🙂

Se pa definitivno zeloooooo splača 🙂

Mi smo bili pred 4 leti – zelo zadovoljni glede na to, kar smo želeli takrat videti. Sodobna turistična naselja – hotel pri hotelu, lepo urejena in čista, raznovrstna ponudba,ljudje prijazni, cene nizke, izletov kar precej. Izven turističnih centrov pa je slika drugačna in prav ta kontrast nam je bil zanimiv, saj smo želeli videti tudi “zaledje”. Hoteli so novi, zato so 4 zvezdice, celo 3, čisto dovolj.Hrana je zelo raznovrstna; dobiš vse od ruske, kitajske, armenske … Črno morje sicer ni morje, kot smo ga vajeni v Sredozemlju, a nek čar ima. Je bilo pa bolj hladno (začetek julija), a hoteli imajo bazene. Tudi temperature zraka niso bile ravno visoke. Izven naselij te hitro okradejo, a na to vodiči itak opozarjajo. Takrat smo rabili še pasoše, mislim da zdaj še vedno. Priporočam.

O, sapca kako si?

Lp

Temperature morja in zraka so podobne našim, morje pa zaradi obilice mivke izgleda bolj umazano. Ima pa čisto vsak hotel zunanji bazen. Naselje izgleda pač tako, da so hoteli eden zraven drugega v prvi, drugi, tretji itd. vrsti od morja, vmes pa veliko promenad, kjer se pozno v noč veliko dogaja. Cene so zares ugodne, samo par korakov stran od hotela drastično padejo. V Bolgariji so že tudi 3* hoteli OK, ker so večinoma novejši ali novi. Hrana je dobra, ponudbe in izbire veliko. Je pa tudi precej tipične bolgarske, ki pa nekaterim ni všeč. Priporočam pa vseeno all inclusive varianto, v Bolgariji so zelo bogati all inclusivi. Veliko je možnosti za fakultativne izlete. Priporočam.

Jaz pa ravno all ne bi priporočala, ker je toooliko dobre hrane izven hotela – in še tako poceni. ( ne govorim o hamburgerjih in hot-dogih)

Smo taksista vprašali kje je bobro za pojest in nas je vsaki dan odpeljal kam drugam. enkrat celo k njemu na dom. Fantastično.

Tako da smo dopoldne imeli za kopanje popoldne pa za kosilo in izlet po mnenju taksista. Ali pa obratno – po želji.

Videli smo pa res ogromno, tako da priporočam taksista-vodiča. Od botaničnega parka, potepanja po Varni, do dače in izleta na podeželje, kjer ti v vaški gostilni na mizo pogrnejo časopisni papir namesto prta in prinesejo najboljšo solato na svetu. Kako da ne, če smo jo pa sami nabrali na gostilničnem vrtu.

Ljudje zelo prijazni in v svoji skromnosti čudoviti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close