NyahNeza
Oprosti, ko takole žvižgam za teboj :)))
Hokaido buče imam in bi jo rada pripravila po receptu, ki si ga posredovala. Pa sedaj nekaj ne vem ….ali naj bučo olupim, ali ne ? Hokaido imajo namreč sedaj , ko so zrele , kar orenk lupino.
Lep pozdrav
A.
Oj,
ni problema, glede žvižganja 😉
Takole … originalni recept ne predvideva lupljenja. Mi2 sva naredila to zadevo že iz raznih buč in ugotovila, da ni treba lupiti. Če je lupinana buči debela, enostavno pri samem kosilu, ko imaš svoj del na krožniku, gre lupina kar sama lepo stran in jo pač pustiš. Ostane pa med pečenjem lepo vse skupaj, se ne razpade, ko odviješ folijo.
Tako da … jaz ne bi lupila, ni pa je nujno pojest.
LP
Neži
Sem danes naredila buče za kosilo. Na njivi sem pobrala mlade buče, ki so velike kot orenk velika pomaranča. Prerezala sem jih, nadev naredila po receptu. Le da buč nisem sestavljala skupaj, ampak vsako polovico nafilala, po vrhu pa dodala žlico mešanice jajčka in kisle smetane . In polovičke pekla v pekaču.
Zelo dobro je bilo. Zraven smo jedli palačinke z prepraženim porom in faširanim mesom, zapečene v pečici. V maso za palačinke sem dodala precej sveže bazilike.
Vse skupaj je bilo …njami:)))
Hej!
Speedy, te palacinke s porom in mletim mesom si pa meni ukradla z mize:))))))))))
Za vsak slucaj, ce kaksen vegetarjanec sede za mizo ali preprosto za nas, je zraven vedno se nekaj palacink z nadevom ( blitva + sir ali na hitro popecene bucke, mesnate paprike, jajcevci in primesana dobra domaca paradiznikova omaka ali caponata).
Nyah, kje je pa tvoj recept za jed iz buck? Nekaj casa sem samo na hitro kaj pogledala.
Danes je fant odfrcal:((((( Vasa druzba mi bo pomagala v tej praznini.
Lep pozdrav Babi
Babi,
kateri recept? Za Hamiltonovo bučo je pri postu spodaj, enem o bučah 😉
Kateri drugi? Jaz sem letos bučke ‘izrabila’ za vse:
– polpetke (podobno kot speedy, naribane odcejene buče, prepražena čebula in česen, začimbe, drobtine/kosmiči/skuta/kaj podobnega, jajce – in v tankih polpetah na ponev)
– v raznih omakah (s smetano, samo popečene na veliko čebule in začinjene, s paradižnikom) s pašto poleg
– v omletah prepražim bučke in por, začinim, gor pa jajce ali dva in žlica kisle smetane .. božansko
– v sladkih zadevah (muffini, zavitek slan/sladek, pecivo)
Jaz se jih ne najem!
N
Hej, mislila sem tisto, po kateri sprasuje Speedy, ali naj jo olupi ali ne, ker ima debelo lupino:))). Bom ze nasla!
Prijateljica ima vsaj 5 vrst razlicnih ta velikih buc. Ze na pogled so krasne in meso fantazija. Nimam pojma, kako se jim pravi; uporabljati jih pa znam na razne nacine:) Od juh do polpetk.
Za njoke del buce popecem v pecici kar v lupini, pretlacim meso in ohlajeno zamrznem za kasnejse case. Del pa primesam skuti, jajcku in semolini (zdrob). Zelo dobro; prav tako je dobro tudi s krompirjevim testom.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.