nutelina torta- pomoč
Kako pa se “obnaša” ta namaz? V hladilniku tudi postane trdnejši, kot Nutela? Če ja, potem se nimaš česa bati, če pa ta namaz tudi v hladilniku ostane mehak, pa je edina nevarnost ta, da torta ne bo dovolj trdna, da bo krema ostala premehka.
Vladka
Moja 1. torta nasploh je bila nutellina – in sicer sem jo naredila prejšnji vikend. Bila je RES PRIMA.
Recept sem dobila na kulinariki (spletni strani), s tem, da sem morala kar tuhtat kako kakšno stvar naredit, ker res nisem iz tega foha.
Enkrat sem brala debato o smetani, da se je eni po tem, ko je notri dala Nutello vse utekočinilo…in potem so ene napisale, da dajejo notri rastlinsko smetano… ki pa meni ni všeč….tako da sem upoštevala nasvet drugih. Naredila sem trdo sladko smetano iz 2 navadnih šparovih sladkih smetan (po 2 dcl), nato pa sem na koncu ročno vmešala notri Nutello-400g.
Na koncu sem sama pri sebi rekla, da bi lahko dala vmes več mase (sladka smetana in nutella), saj se je očitno masa precej vpila v oblate. TOrej naslednjič bom dala tega več. Sem pa imela to maso-kremo tudi za pomazat na in okoli torte… med doma narejenimi oblati sem namazala kremo višine ca. 1 cm.
Okrila sem npr. da se oblati pred samim nadevom navlažijo z ohlajeno sladkano vodo.
Ne vem točno kakšen je recept – dala sem pol pecilnega in en vanilijev sladkor. Ena mi je rekla, da je cel pecilni preveč….
Torta je bila res zelo dobra.
en mali kuharski namig:
če si v dvomih, da se ne bo krema v hladilniku dovolj strdila, dodaj malo masla .
Torej v ta čokolino namaz dodaj 10 dkg masla (mehkega ampak ne tekočega) in mešaj z mešalnikom, nato dodaj smetano (že prej stepeno).
Maslo bo pripomoglo k strjevanju, saj se na hladnem zelo hitro strdi.
Forum je zaprt za komentiranje.