nutelina torta – krema?
Vedno sem delala samo sadno torto, zdaj pa si je sin zaželel čokoladno.
Kremo sem vedno delala iz vanili šlag kreme in mleka + sesekljano sadje notri, sem kar s tlačilko pretlačla, da je bilo bolj sočno. Za čokoladne torte pa vsak recepr ko ga gledam, je iz sladke smetane in nutele. Je možno oz. bi bilo dobro, če bi vseeno naredila vanili kremo in notri vmešala nutelo. Da ni preveč smetane, ker je ne maramo preveč.Uporabim jo minimum samo za dekoracijo.
Razmišljam še o višnjah zraven ali banani, ali bi pa banano kar v kremo pretlačla.
Kakšen nasvet?! Hvala
Morda se bo slišalo malo grdo, ampak torta nutella ima pač tako kremo, drugače ne bi bila torta nutella. brez zamere. Zame ta sploh ne spada med čokoladne torte. Saj v njej ni nič čokolade 😉
Poleg smetanastih imaš lahko čokoladne kreme na osnovi maslenih krem, z rumenjaki…
Lahko greš pa tudi do knjižnice in najdeš še kak namig v Goljatovi knjigi Čokolada, knjigi Torte Alenke Kodele, Zlata knjiga o čokoladi…
Sicer ne marate smetane, ampak meni je za čokoladne torte še vedno najboljša kombinacija temne čokolade z veliko vsebnostjo kakava (vsaj 60%) in smetane, razmerje v količinah je odvisno, kako kompaktno kremo rabim. Največkrat vzamem 400 g čokolade in 600 ml smetane.
Forum je zaprt za komentiranje.