nujno rabim Amoksiklav
ne me obsojat, ne gre drugače … našla sem mucko, popolnoma shirano, izčrpano, nezainteresirano ,… ni besed.
Strašno ji je teklo iz oči, nosu in ust, ob dihanju je piskalo iz pljuč, smrdela je po razpadajočem … smilila se mi je, pobrala sem jo, a ker so veterinarske usluge drage denarja za to nimam.
Imam jo v katanreni v garaži. prvi dan sem jo umila, dala (na silo s pvc dozatorjem v usta) tbl proti zajedalcem in namazala oči in nosek z Maxitrolom. Drugi dan sem videla da to ne bo to, našla 1 tbl 125mg Amoksiklava in poskusila … tbl sem razdelila na 8 delov in jo dajala na 12 ur (spet na silo – jeti ni hotela nič) … neverjetno, vsak dan je bilo bolje, včeraj zjutraj je začela sama jesti, se crkljati … skratka … počuti se dobro … a meni je zmanjkalo amoksiklava (danes zjutraj sem ji dala zadnjo osmino) glede na izgled pa zagotovo rabi še kake 2 ali 3 dni (da bi bil tretma dolg 7 dni)…. ker ji iz noska še kar teče…. piskanja ni več, očke pa so ob uporabi maxitrola čiste in brez izcedka. Očitno preboleva mačjo gripo.
pisala sem na dolgo, nakratko pa rabim 1 tbl Amoksiklava (ali malo amoksiklava v sirupu ali kaki drugi obliki) proooosim …. ima kdo?
okolica kranja … ma tudi če nisi od blizu – še vedno bolje če bimi hotela poslati po pošti (plačam stroške) in ji dam jutri zjutraj, kot pa nič ?? … mi pišeš prosim na: jo.mrak@gmail.com
Ne zameri, zelo lepo je, da pomagaš, zelo spoštujem to, ampak če je mačka v tako slabem stanju, da rabi antibiotik, bi bilo bolje, da jo daš v zavetišče ali pa se vsaj posvetuješ z njimi glede nege, mogoče jo lahko zastonj pregleda kakšen veterinar, s katerim sodelujejo. Tam so res strokovnjaki za pomoč takšnim živalim. Če si iz okolice Kranja, ti bodo v DZZŽ Kranj zagotovo pomagali.
prosim, ne me požret.
mucko sem pobrala v petek ob 11h dopoldan! — v mestu! — bila je je bila ob “prometni” trgovini! + par metrov stran je vhod v občinsko zgradbo!!! — in vsi so hodili mimo, če mene vprašaš se vsi zgrašajo kao kdo so tisti ki so jo tako zapusliti, + je smrdela ko kuga, oči je imela povsem zlepljene z izcedkom, iz nosa močan in gost izcedek ….. marsikomu se je najbrž tudi gabila … ma, brez veze … če sem po vašem slabša od vseh gospa in ostalih ki so hodili mimo, tudi prav … škoda da je ni pobral kdo z večjo finančno zmožnostjo (že samo na občini bi našli kakega) … se opravičujem, a me pojezi da so taki ki bi res lahko pomagali
res si ne morem privoščiti da jo peljem k veterinarju, imam pa dokaz (če bi bilo že potrebno) da sem klicala par veterinarjev za pomoč, pa je bila najcenejša varianta: “pregled pri nas stane 28e, a če ste jo res našli, bomo dali malo popusta.” + seveda še strošek zdravil ….
ja, zavetišč nisem klicala … sem pred leti (neverjetno, a iz istega — prostora kjer je bila ta muca (pred občino in trgovino) odpeljala v gmajnice 3 (ZDRAVE!) mucke ki sem jih tam videvala PAR DNI …. še par mesev po tistem so me klicali iz gmajnic o tem – seveda je bilo potrebno tam ob oddaji dati vse svoje podatke.
se sprašujem ZAKAJ recimo nekdo iz občine ni toliko da bi obvestil zavetišče ali kogarkoli … saj so pristojni za tako problematiko, ali ne?
pa, meni mi ni do pričkarjenja, poskušala sem le pomagati …
to ne drži, da tablete za živali in ljudi niso iste… mogoče ne vse, a v glavnem se uporabljajo iste kot pri ljudeh, le količina je močno zmanjšana…Jaz se psički, ki je imela neke težave, po nalogu veterinarja dajala tablete Medrol, zaradi želodca Ranital, vendar v zelo malih količinah z ozirom na težo.
Pred tem psičku, ki mi je že umrl. zaradi težav srca ,enake tablete.
kot pri ljudeh..
Dekle je ukrapala pravilno, sploh pa, če se je mucki stanje izboljšalo. Pogumna je, da se je tako znašla…,
stopi v lekarno, mogoče ti bodo dali kaj podobnega,,,
Naj se oglašajo tisti, ki imajo izkušnje z ljubljenči in ne delat zmedo kot stavek, ne vem, če ji res pomagaš…Vsa čast, dekle, pa oglasi se še kaj in povej, če ti je uspelo…..
Zadnjič mi je veterinar povedal, da so zdravila za živali enaka zdravilom za ljudi (v večini), vendar naprimer mucku lahko daš antibiotik za ljudi vsake tri dni in seveda dozo prilagojeno teži. Za odraslega muca sem recimo pri uroinfektu lahko dajala Primotren, in sicer 1/4 tabletke vsake tri dni. Sicer pa upam, da bo Gretkina ponudba lahko izvedena. Avtorica tebi in mucku želim vse dobro. Kapo dol za tvoje dejanje.
Lp,
Tea
Upam, da bo izvedljivo. Lahko takrat, ko ti veterinar izda račun, ga istočasno pošlje meni na mail. Jaz ga takoj plačam in pošljem potrdilo o plačilu. Vse skupaj lahko traja max. 5 minut. Samo mojo tel. št. ti dam, da me obvestiš kdaj boš pri vet., da bom ali doma ali v pisarni, kjer bom lahko takoj naredila plačilo. Javi.
lej, sem šokirana … ali bi to resno … ne morem verjet …. mi je pa tudi mal nerodno, ker … da ti delam stroške ….
sem ravno eni gospe pisala da sem jaz vseskozi iskala tudi strokoven nasvet, še vedno ga iščem – če bi mi uspelo da mi mucka nekdo zastonj pregledal (mogoče celo potrebno dajati kaka druga zdravila – ki bi lahko bila bolj učinkovita) in bom potem kupila kar je potrebno.
Čeprav, muca je 500{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} druga, je in pije, pride nasproti ko odprem garažo, full bi se crkljala, oči so skoraj ok, rana pod nosko se je zacelila, najbolj se po izcedeku iz nosu se vidi da ni ok …ker, prve 3 dni je dobesedno ležala na istem kraju, nič zaužila (le tisto malenkost kar sem ji dala z aplikatorjem), kosti zadaj na hrbtu kar u zrak štrlijo… vem pa da kljub izboljšanju ni rečeno da se je oz. bo (bolezen ki jo pač ima), pozdravila tko kot je treba.
gretka, a mi pišeš na mail?
hvala vsem, za pomoč in vzpodbudne besede, bom v kratkem prilepila eno slikco … nič je nisem še slikala, a zdele bi že lepo pozirala … 🙂
hvala vsem, razmišljam
priznam, sploh ne vem katero društvo deluje kje blizu mene, nimam stika oz. nisem imela potreb da jih iščem. Edinokrat je bilo tisto ko sem mlade, zdrave mucke peljala v gmajnice. So jih prevzeli, popisali do amena, potem pa … pazi … čez dober mesec klicali in me vprašali, dobesedno:
“koliko muc ste takrat pripeljali?”
rečem: 3, kaj pa je kao narobe?
oni pa: delamo račun za občino in moramo napisat število muc … aha, ok
pazi: čez cca 4 MESECE me spet kličejo in vprašajo če sem takrat pripeljala 3 ali 4 MUCE!!!?? število se je magično povečalo … nisem mogla verjet.
Odgovorim, in vprašam kako da ne vedo koliko sem jih pripeljala???
Pol nekak, da kao ja, sej res da so bila 3 …. bla bla … lej, meni do takrat sploh ni bilo jasno da gre denar za oskrbo zapuščenih muc iz občinskega proračuna … upam pa samo da je šlo pri vsem le za finančni pogled na zadevo in da so bile muce vse žive. Žal, jaz sem imel čist čudn občutek kot da muc že dolgo ni več …
no, lahko bi se obrnila na kako drugo društvo, pa se nisem.
od vsega najraje vidim da ne vidim nobenga zapuščenga muca, ker, kar ne vidim ne boli. A v petek sem bila tam. In ravno zato ker je bila bolna sem jo vzela, če bi bila zdrava, bi tudi jaz šla mimo in upala da jo kdo drug vzame .. in potem naslednji dan spet šla mal pogledat če je še tam … zdrav mucek še dobi dom, bolan pa težje.
Moram pa rečt še to da je zelo lepa mucka: dimno siva, malce daljša in gosta dlaka, pa čist oranžno-rjave oči. Tak, da jo bom najbrž obdržala.
Žverca, Društvo za pomoč živalim Škofja Loka-Kranj
Pod Plevno 65, 4220 Škofja Loka
Dežurni telefon: 040/21-88-61
Društvo za zaščito živali Kranj
Retljeva ulica 10
4000 Kranj
Društveni telefon: 031-28-22-88
Spletna stran: http://www.dzzz-kranj.si/
Facebook stran:
http://www.facebook.com/dzzz.kranj?ref=nf#!/dzzz.kranj
Ne, mačka nima mačje kuge (influenca), ker je že zdavnaj ne bi bilo več. Verjetno gre za mačji herpes, t.i. frc. Ti svetujem, da se obrneš na zgornji društvi, saj so posledice nepravilnega zdravljenja doživljenjske.
lej, sem šokirana … ali bi to resno … ne morem verjet …. mi je pa tudi mal nerodno, ker … da ti delam stroške ….
sem ravno eni gospe pisala da sem jaz vseskozi iskala tudi strokoven nasvet, še vedno ga iščem – če bi mi uspelo da mi mucka nekdo zastonj pregledal (mogoče celo potrebno dajati kaka druga zdravila – ki bi lahko bila bolj učinkovita) in bom potem kupila kar je potrebno.
Čeprav, muca je 500{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} druga, je in pije, pride nasproti ko odprem garažo, full bi se crkljala, oči so skoraj ok, rana pod nosko se je zacelila, najbolj se po izcedeku iz nosu se vidi da ni ok …ker, prve 3 dni je dobesedno ležala na istem kraju, nič zaužila (le tisto malenkost kar sem ji dala z aplikatorjem), kosti zadaj na hrbtu kar u zrak štrlijo… vem pa da kljub izboljšanju ni rečeno da se je oz. bo (bolezen ki jo pač ima), pozdravila tko kot je treba.
gretka, a mi pišeš na mail?
hvala vsem, za pomoč in vzpodbudne besede, bom v kratkem prilepila eno slikco … nič je nisem še slikala, a zdele bi že lepo pozirala … 🙂
hvala vsem, razmišljam[/quote]
Seveda jaz to resno :-). Glej, sem velika ljubiteljica mačk in strašno me prizadene tako trpljenje nedolžne živalce. Rade volje ji častim zdravljenje. Pa ne le muci, še tebi bi častila kofe, saj ljudje kot si ti v meni vzbujajo veliko spoštovanje. Videti trpečo žival in ji pomagati, je zelo plemenito.
Pusti mail.
Forum je zaprt za komentiranje.