NUJNO potrebujem nasvet pri placevanju najemnine?
Zanima me vase mnenje glede placevanja najemnine.
In sicer moj kolega je sel v podnajemnisko stanovanje in prisel v sredini meseca a je placal polno ceno. Pogodba je narejeno do sredine oktobra, ko bo odsel ven in je bilo receno,da takrat pa placa le polovico. Zdaj pa nama ni jasno zakaj je moral placati polno najemnino za pol meseca in v mesecu oktobru se polovico?
Vse skupaj bo v stanovanju 2 meseca.
Vase mnenje cimpreje prosim,
Hvala
Meni se zdi ravno obratno. Izpogajal se je zelo dobro. Stanovanje bo koristil 2 meseca, plačal pa eno polno najemenino in eno polovično, tj. najemnina za 1 mesec in pol. r
azen če je nekaj izpustil, recimo, da bo plačal 2 najemnini in pol za 2 meseca. Potem se je zelo slabo pogajal in v bistvu plačal višjo mesečno najemnino od prvotno dogovorjene.
lahko pa gre za varščino, ki se ponavadi plača v višini enomesečne najemnine.
lppp
Premalo podatkov za dokončno oceno. napisal si, da je plačal najemnino, niso pa napisani roki oziroma kaj je z varščino in s stroški. V kolikor je v pogodbi predvideno, da se za dva meseca plača dve najemnini, potem je konec koncev vseeno, sicer pa bi morala biti sorazmerna. Za mesec in pol bivanja = 1 najemnina in pol.
Meni se zdi ravno obratno. Izpogajal se je zelo dobro. [/quote]
Sreča, da ti meni ne vodiš financ….[/quote]
Kaj pa bi lahko sploh pri tebi vodil, “One Cent”?
Se strinjam z Meddyjem, da je spraševalec napisal premalo, zato lahko le predpostavljamo. Glede na napisano naj bi njegov prijatelj najel stanovanje za dva meseca, in sicer do sredine oktobra 2010. Torej je štartal sredi avgusta. Recimo, da se je dogovoril za mesečno najemnino v višini 100 d.e.. Sledi:
a.) od sredine avgusta do sredine oktobra 2010 sta dva meseca. Torej se plača najemnina za dva meseca v višini 200 d.e.. Najemodajalec pa zahteva za dva meseca najema dve in pol najemnini v višini 250 d.e. – iz tega sledi, da ga želi najemodajalec ogoljufati.
b.) Če se je najemnik z najemodajalcem dogovoril za mesečno najemnino v višini 100 d.e., in da bo plačal enomesečno najemnino za polovico avgusta, bo plačal skupaj 250 d.e., kar v tem primeru pomeni, da je za mesec najema plačal v bistvu 125 in ne 100 d.e. – iz tega sledi, da se je zelo slabo pogajal in preplačal kar za 25 %. Slabše se ne bi mogel pogajat, saj je najel stanovanje le za dva meseca. Če bi najel za daljše obdobje, recimo za dve leti, bi preplačal le za dobra dva odstotka.
lppp
Ne govori o stvareh, ki jih ne poznaš…
Te predpostavki so narejene v tvoji glavi, ki ne vidi ničesar. Če piše v pogodbi, da je najemnina 100 na mesec, potrem je 100, v kolikor piše da je 250 za dva meseca potem je pač 250. Vse otalo tvoje razglabljanje je bs.
V tem primeru seveda ne govorimo o slabem pogajanju ampak o nespoštovanju pogodbe. Uporaba pojmov “slabše se ne bi mogel pogajat” in “preplačal” je pa tako neumestna, da si mislim, da imaš velike težave pri vodnu financ enostavnega gospodinjstva.
Ne govori o stvareh, ki jih ne poznaš…
Te predpostavki so narejene v tvoji glavi, ki ne vidi ničesar. Če piše v pogodbi, da je najemnina 100 na mesec, potrem je 100, v kolikor piše da je 250 za dva meseca potem je pač 250. Vse otalo tvoje razglabljanje je bs.
V tem primeru seveda ne govorimo o slabem pogajanju ampak o nespoštovanju pogodbe. Uporaba pojmov “slabše se ne bi mogel pogajat” in “preplačal” je pa tako neumestna, da si mislim, da imaš velike težave pri vodnu financ enostavnega gospodinjstva.[/quote]
Mogoče imam velike težave s/z …
Ti jih imaš pa sigurno na področju pismenosti.
Ko zmanjka argumentov pri temi pogovora, poišči kakršnikoli napako in začni govoriti o njej?[/quote]
Dejstvo je, da je spraševalec podal premalo podatkov. Jaz sem pa predpostavljal, oz. sem razmislil (za razliko od tebe), kaj je v ozadju in podal dve hipotezi.
Sedaj bom pa argumentiral tvojo nepismenost.
Jaz sem objavil slednje:
Se strinjam z Meddyjem, da je spraševalec napisal premalo, zato lahko le predpostavljamo. Glede na napisano naj bi njegov prijatelj najel stanovanje za dva meseca, in sicer do sredine oktobra 2010. Torej je štartal sredi avgusta. Recimo, da se je dogovoril za mesečno najemnino v višini 100 d.e.. Sledi:
a.) od sredine avgusta do sredine oktobra 2010 sta dva meseca. Torej se plača najemnina za dva meseca v višini 200 d.e.. Najemodajalec pa zahteva za dva meseca najema dve in pol najemnini v višini 250 d.e. – iz tega sledi, da ga želi najemodajalec ogoljufati.
tvoj odgovor:
Nikjer nisem predpostavljal, da je v pogodbi pisalo 250 d.e. za dva meseca, temveč sem napisal in predpostavljal, da se je dogovoril za 100 d.e.. Zato sem napisal, da si nepismen, ker ne znaš brati.
Druga moja hipoteza je bila:
b.) Če se je najemnik z najemodajalcem dogovoril za mesečno najemnino v višini 100 d.e., in da bo plačal enomesečno najemnino za polovico avgusta, bo plačal skupaj 250 d.e., kar v tem primeru pomeni, da je za mesec najema plačal v bistvu 125 in ne 100 d.e. – iz tega sledi, da se je zelo slabo pogajal in preplačal kar za 25 %. Slabše se ne bi mogel pogajat, saj je najel stanovanje le za dva meseca. Če bi najel za daljše obdobje, recimo za dve leti, bi preplačal le za dobra dva odstotka.
in tvoj odgovor se je glasil:
V tem primeru seveda ne govorimo o slabem pogajanju ampak o nespoštovanju pogodbe. Uporaba pojmov “slabše se ne bi mogel pogajat” in “preplačal” je pa tako neumestna, da si mislim, da imaš velike težave pri vodnu financ enostavnega gospodinjstva.
V tej hipotezi piše, da se je zavezal za polovico meseca plačati polno najemnino in tako pristal, da bo plačal 250 d.e. za dva meseca najema. Tukaj ne gre za nespoštovanje pogodbe, gre za slabo pogajanje. V tem primeru tudi preplača dogovrjeno mesečno najemnino 100 d.e..
Zato bom zopet napisal, da si funkcionalno nepismen. Zato nasvet: Najprej se nauči razumeti kar prebereš.
Pri nespoštovanju pogodbe gre pri prvi hipotezi, kjer sem tudi napisal, da ga v tem primeru skuša najemodajalec ogoljufati.
Samo še to: sem … in svoje delo obvladam ter opravljam na visoki ravni kakovosti in strokovnosti. Zame je enostavno ali dvostavno “peace of cake”.
Jaz se tudi strinjam z lppp. Mislim, d aje zadevo lepo razložil, še enkrat pa se bom ponovil oziroma vprašal. Ali se nista morda pogovarjala tudi o kakšni varščini. Dva meseca najema je sorazmerno kratko obdobje za vsakega najemodajalca, zato se običajno zavarujejp z varščino za primer neplačila stroškov. Drugače pa, tisto kar je napisano v pogodbi obligira obe pogodbeni stranki in pogodbo je vsaka stranka dolžna spoštovati. V kolikor ena stranka zahteva več, ji druga tega pač ni dolžna plačati.
Forum je zaprt za komentiranje.