Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nujno ocenjevanje rabljenih avtomobilov

Nujno ocenjevanje rabljenih avtomobilov

Včasih je bilo možno na internetu dobiti vsaj približno vrednost rabljenega avtomobila – ocenjevanje po evrotaksu. Vnesel si osnovne podatke in si dobil vsaj šribližno vrednost.
Sedaj mi ne uspe najti tega programa – vsi hočejo, da se včlaniš, da nekja plačaš..
Ali je kak brezplačen program – nujno potrebujem to informacijo.
Hvala

Poglej primerljiva vozila na avto.netu, -10 do 20% pa maš približno realno ceno.

Drugače eurotax izračun te lahko zelo užalosti, vsaj mene je….

Par povezav (žal v nemščini):

Matej, jaz sem preverila za naša dva in se mi zdi kar verodostojno…. Na prvem linku dobiš samo odkupno ceno, na drugem pa odkupno, prodajno pri privat osebi in prodajno pri pravni osebi…. Sem pa šokirana, da si pri vrednosti avta okoli 3.000 evrov vzamejo okoli 800 marže provizije. Uf.

ni samo marža, je še priprava vozila, odprava morebitnih napak, tveganje za skrite napake, tveganje, da vozila ne prodaš za tako ceno…

Mene bi pa po prvem linku nategnili. 🙂 Nemčija ima pri meni ravno obratne opreme kot Slovenija. :)) Torej je potrebno malce popaziti oz. pogledati, če se avto, ki se prodaja v Nemčiji pod imenom vaše opreme, sklada z opremo, ki jo imamo v tem paketu v Sloveniji.
Drugače pa je najboljša varijanta avto.net, tam si lahko predstavljaš kakšno ceno za določen avto lahko nastaviš. Nič ti ne pomaga, če avto prodajaš po ceni glede na eurotax, saj je tržna cena lahko za 100% nižja ali za 500% višja (integrale etc.).

Glede na prvi link je c. vti l. 2000 s prevoženimi 80k km vreden 5.206€, v praksi pa za ta denar dobiš letnik 1993. 😉

Meni se zdi prvi link kar realna ocena.
Avto imam že eno leto, naredil 35.000km pa sem zgubil manj od 1.000€ po tej oceni.
Je pa res da so v Sloveniji cene rabljenih vozil (prevsem starejših od 3 leta) precej visoke.

Pokliči kar na kakšno avtohišo, kjer prodajajo tudi rabljena vozila, naj te vežejo tja in ti bodo povedali 😉

New Report

Close