Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nujno, kako naredite zelje (priloga klobasam :)

nujno, kako naredite zelje (priloga klobasam :)

Kot že rečeno v dolgem naslovu (spet bo šlo enim na živce, haha)
me zanima, kako potenstate zelje za k pečenicam.
Hvala !

jaz najprej dam malo olja in prepražim čebulo…dodam zelje, mal vode z žličko moke, solim, popram, lovorov list..kuham kakšne dvajset minut…vmes probam, če je dovolj slano….

Na ocvirkih (lahko tudi samo na masti) popražim nekaj drobno narezane čebule, da postekleni, dodam stisnjem česen (toliko, da zadiši) in potem dodam zelje (ki sem ga že prej skuhala), potresem z žličko sladke mlete paprike, lahko tudi malo vegete in nekaj časa dušim.

nikol ne dam paprike:)bom poiskusla:)))pa na česen sem zgoraj pozabila:)))

Za kuharco preprost način ob katerem si vedno vsi poližejo prste 🙂

V pekač zložim pečenice in jih pokrijem s kislim zeljem. Vmes dam nekaj strokov česna, poper, po želji malo rdeče paprike in nekaj žličk ocvirkov s svinjsko mastjo.
Vse skupaj dam v pečico na 180°C in potem po občutku, ko se mi zdijo pečenice pripravljene jih samo preložim na vrh in dam pečico na močno, da se še po vrhu lepo zapečejo.
Okus vsega pride res zelo zelo dober.

Kislo zelje je pa ja dovolj slano, da ga ni treba dosoljevati.

Kislo zelje je pa ja dovolj slano, da ga ni treba dosoljevati.[/quote]

Pravo kislo zelje je kislo, ne slano. Se pa dobi tudi nekvalitetno “kislo” zelje, ki je namesto kislo, preveč slano. In ja, jaz vedno posolim kislo zelje.

Zanimivo, koliko načinov 🙂

Jaz pa povsem drugače:

v lonec z zeljem vlijem nekaj vode, dodam poper v zrnu, česen, lovorov list in kumino ter pustim kuhat cca 30 min. Nato vodo odlijem in na nekaj olja prepražim koščke pancete. Dodam zelje in pustim malo prepražit in podušit (dodam še malo vode) cca 30 min. KO vode več ni, je gotovo.
Solim po potrebi.

Sem se odločila za tvoj recept, ker mi je bilo najlažje in imam rada pekače in tudi ko sem postregla je bilo lepo in predvsem zelo dobro. Ker je zame to zelo nezdrava hrana (preveč soli in maščobe za naše diete), jo kuham samo 1x na leto in vmes pozabim kako se naredi 🙂
Hvala za pomoč !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close