Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NUJNO! KAKO JE S PLAČO ČISTILKE ZAPOSLENE ZA 10 ur TEDENSKO❓

NUJNO! KAKO JE S PLAČO ČISTILKE ZAPOSLENE ZA 10 ur TEDENSKO❓

10 ur/TEDEN (2uri/DAN), koliko moraš dobiti neto?

Če sem napisala nerazumljivo, ciljam na to, da ima veliko delavcev v pogodbi napisan bruto veliko manjši, kot 1030,00 in potem dobiva DODATEK K MINIMALNI PLAČI, da dosežejo znesek, ki mora biti izplačan.

Kako je to v primeru čistilke zaposlene za 10 ur/teden (2uri/DAN)?

Ali mora dobiti 1/4 zneska od minimalnih 730€ neto (nobenih kreditov, nobenih obrokov, nobenih olajšav za otroke ali kaj drugega) ali ji lahko izplačajo manjši znesek?

minimalna plača se računa na poln delovni čas. ne na polovičnega

če je poln delovni čas 1.024 EUR za 40 ur tedensko, znaša minimalna plača za 10 ur tedensko na mesečni ravni 256 EUR BRUTO, kar je 200 EUR neto na mesec

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 15.10.2021 ob 11:26

minimalna plača se računa na poln delovni čas. ne na polovičnega

če je poln delovni čas 1.024 EUR za 40 ur tedensko, znaša minimalna plača za 10 ur tedensko na mesečni ravni 256 EUR BRUTO, kar je 200 EUR neto na mesec

Vem da je 1.024 na polni del. čas, pa sem pozabila napisat.

In kaj, če je pogodba sklenjena za nižji znesek od 256 BRUTO (kar je 1/4 od 1024)?

Če je sklenjena za 200 BRUTO? Dobi potem zraven dodatek ali ne?

Jhjhjdj, 15.10.2021 ob 11:47

Vem da je 1.024 na polni del. čas, pa sem pozabila napisat.

In kaj, če je pogodba sklenjena za nižji znesek od 256 BRUTO (kar je 1/4 od 1024)?

Če je sklenjena za 200 BRUTO? Dobi potem zraven dodatek ali ne?

Dobi dodatek, ampak samo do 1/4 teh 1.024 bruto. Torej dodatek do 256 bruto.

ja in ne, 15.10.2021 ob 11:53

Dobi dodatek, ampak samo do 1/4 teh 1.024 bruto. Torej dodatek do 256 bruto.

Hvala.

Minimalec gor ali dol, ce delas samo 2 uri na dan, imata ti dve uri bistveno visjo urno postavko, kot ce bi delala 8 ur na dan.

Ciscenje se placuje 10€ na uro, jaz na manj kot 8€ neto ne bi pristala.

Neto 10€/h, 15.10.2021 ob 13:21

Minimalec gor ali dol, ce delas samo 2 uri na dan, imata ti dve uri bistveno visjo urno postavko, kot ce bi delala 8 ur na dan.

Ciscenje se placuje 10€ na uro, jaz na manj kot 8€ neto ne bi pristala.

ja, samo primerjaš nekoga, ki je zaposlen in je recimo upravičen tudi do povračila stroškov prevoza, ima plačane prispevke in nekoga, ki si mora od plačane urne postavke krit od prevoza, do prispevkov, pa po možnosti še imet lastna čistila.

čekdisout, 15.10.2021 ob 13:36

ja, samo primerjaš nekoga, ki je zaposlen in je recimo upravičen tudi do povračila stroškov prevoza, ima plačane prispevke in nekoga, ki si mora od plačane urne postavke krit od prevoza, do prispevkov, pa po možnosti še imet lastna čistila.

Nic ni povedala, ce je recimo v tej firmi zaposlena recimo v racunovodstvu po 4 ure, pa ima do pilne zaposlitve se 4 ure proste in se bo v istem podjetju zaposlila se kot cistilka za 2 uri dnevno. To so recimo druge okoliscine, kot ce je kje druge zaposlena za krajsi delovni cas in se bo se dodatno zaposlila za ti dve uri dnevno, je spet drugace.

Ali je morda to edina zaposlitev? Je sploh mozno koga zaposliti za 2 uri dnevno?

V vsakem primeru pa krajsi delovni cas nosi visjo urno postavko kot polni delovni cas, vsaj tako naj bi bilo in morda se na ceni uri pri 6 ali 8 ur ne pozna toliko, ampak pri 2 in 8 bi se pa moralo konkretno poznat.

Da delas pa vsak dan, pa ceprav po 2 uri na dan, za 200€ na mesec, je grozna mizerija, cetudi dobis tistih 40€ zraven za avtobusno karto.

Ja, čiščenje poslovnega prostora, po pogodbi, samo ti 2 uri na dan. Brez prevoza, ker živim slab km stran.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close