Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NUJNO H ZDRAVNIKU- če si par dni v tujini na dopustu

NUJNO H ZDRAVNIKU- če si par dni v tujini na dopustu

Če si v npr. Srbiji ali Hrvaški na dopustu (par dni) in moraš nujno h zdravniku npr. zboliš, si zlomiš roko, imaš nesrečo,.. MORAŠ PRED TEM SKLENITI KAKŠNO ZAVAROVANJE ali velja obvezno in dodatno, ki ga plačuješ v Sloveniji? Ali ti pri zdravniku dajo za plačat račun, pol ti pa to doma povrnejo ali kaj?

Kako si vi uredite, ko greste na dopust?

K zdravniku, marš ćefurjad zabita !

Evropska kartica z. z. in/ali Coris. Odvisno od destinacije.

Grem na Hrvaško in Srbijo.

Se pravi, če imam evropsko kartico grem h zdravniku, tam mi izdajo račun, ga plačam, pol pa tukaj dam zahtevek za povračilo stroškov?

Na srečo nismo prav dosti rabili. Sem enkrat že nekaj malega plačala, pa mi niso povrnili. Mi pa ponavadi ni bilo treba plačati, je šlo vse preko zavarovalnice.

Evropska kartica med začasnim bivanjem v tujini krije:

v državah članicah EU, EGP in Švici: nujne in potrebne zdravstvene storitve,
    v državah, s katerimi ima Slovenija sklenjen meddržavni sporazum o socialnem zavarovanju (Avstralija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Severna Makedonija, Srbija): nujno zdravljenje in nujno medicinsko pomoč.

Hvala.

Kako ste pa plačevali dolih, lahko v eurih ali moraš imet s sabo dinarje? Če greš v trgovino ali kaj pojest verjetno imajo cene napisane samo v dinarjih?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close