Najdi forum

NUJNO!!!! EXCEL GRAF

POzdravljeni!

V Excelu oblikujem neke anketne podatke in me profesor nekaj zeza, sama pa nimam pojma kako to naredit. Namreč, imam dva podatka za št. moških in št. žensk, 5 in 6. Ko naredim graf, mi naredi dva stolpiča, on pa hoče enega, kjer bi označilo 11 udeležencev. Kako to naredit??????????
Ker je nekaj govoril, da ti avtomatsko sešteje in……………..

Hvala, hvala, hvala…….

Lp, Mojca

torej takole: tabelo imaš narejeno! Sedaj pa izberi ikonico z grafi,izberi stolpčni graf, tukaj se ti odpre več možnosti oblik grafov, izberi drugega,klikni naprej in sedaj dobiš graf, s podatki ki si jih prej označila. A glej ga zlomka, v dveh stolpcih, ti pa tega nočeš. Glej: spodaj imaš opcijo NIZI V: VRSTICAH, STOLPCIH. Izberi STOLPCE. Pripiši še ostalo,(naslov grafikona, naziv x osi, naziv y osi) in stvar je končana.
A je zdaj šlo? Pa verjetno hoče profesor to imeti narejeno tako zato, da bi mu ti povedala, kako si naredila in bi se še on naučil?! He he he

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

V osnovi ti računalnik naredi en svetlo moder del in drudi vijolični del. Graf naredi do konca. Ko ugotoviš, da je graf dobro narejen, dvoklikni na en del in izberi barvo, za tem še na drugi del in izberi barvo! Če bo pa rekel, da ne mara črte vmes, mu reci da naj gre komu drugemu predavat, ali ga pa jaz zamenjam! Samo vejice in pike išče, v bistvu pa pojma nima.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close