NUJNO – Babi in ostale, rabim cel kup nasvetov
Pozdravljene!
Še nekaj ur me loči od mojih prvih gamberov na buzaro … Sem mislila, da sem vse, kar potrebujem vedeti, prebrala, ampak manjka mi kar nekaj informacij:
1. Predvsem količine: KOLIKO česna, vina, čebule, pelatov? Npr. na 1 kg; raje ne povem, koliko jih imam 🙂 celo stanovanje smrdi oz. diši …
2. Koliko časa jih kuham? Ker jih imam res ogromno, sem si zamislila, da bi delala omako posebej, rake pa pražila po porcijah (ker tako ogromne posode pa res nimam). Predvidevam, da je za omako verjetno vseeno, koliko časa se packa. Ko rakce prepražim (ali je dovolj par minutk?), koliko časa jih naj še kuham v omaki?
3. Za prilogo bom po ideji, ki mi jo je dala Babi, naredila popečeno polento na blazinici iz rukole. Kaj naj “prej” naredim s to rukolo? Babi je napisala, da jih pokaplja z balzamičnim kisom. Ali samo to, ali tudi solim in naoljim, kot solato? Ali se polenta ne napije?
4. Za zraven bom spekla kruh “rožico” kot česnovo varianto. Mislila sem full zdrobljenega česna zamešati kar v smetano, s katero bom kruh namazala. Ali je katera že poskusila kaj takega? Vem da je Babi posipala olive, pa pinjole (jao, kolk je pa to drago!!!) ipd.
Saj so me učili v kuharski (= domači) šoli, da se receptov ne preizkuša na gostih, ampak meni je ravno to hudoooo zanimivo …
Vnaprej hvala in lep dan!
M.
P.S. Ko bom velika, bom pa tudi jaz kakšen nasvet dala … :-))))
Forum je zaprt za komentiranje.