Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nudistični kemp – Dalmacija

Nudistični kemp – Dalmacija

No, pa se obračam na vas, ki veliko veste in ste polne(-i) vseh raznovrstnih informacij!
Pravkar so mi namreč sporočili, da letos ne bo obratoval “naš” kemp na Pašmanu! Pa tako smo bili prepričani, da gremo zopet tja! In sedaj bom seveda vesela vsake informacije, ki mi jo boste posredovale!
Naše zahteve pa so takšne: Dalmacija, nudističen kemp, po možnosti manjši, plaža za malčke, čimmanj prometen, senca…
Pa saj veste, kako je, če imaš dva otroka, stara pod 5 let, kaj bi naštevala…

Hvala vsem za kakršnokoli novico in lep dan!

Irena.

Ne vem če še obratuje, ampak v Pirovcu je bil FKK kamp v sklopu hotela in apartamjev, plaža za otroke super, pesek ki se počasi poglablja. Veliko dreves, skratka meni je bilo ok, na zadnje sem bil tam 2001.
mat

Na spodnjih naslovih boš našla informacije o različnih avtokampih na Hrvaškem.
Dalmacija je na splošno precej skromna glede FKK kampov. Enostavno so maloštevilčni.

Jaz bi ti priporočala otok Hvar, in sicer avtokamp Nudist v Vrboski.
Nahaja se na tisti strani Hvara, ki ‘gleda’ proti Braču. Pravzaprav je skoraj čisto nasproti Bola.
Vrboska je tudi zelo blizu Starega Grada, kjer je trajektna luka.

Midva s fantom hodiva tja že nekaj let zapored in neznansko nama je všeč.
Kamp leži v borovem gozdu (lani ni bilo v bližini nobenega požara, tako da je borov gozd ostal), sence je zadosti, prostora tudi (razen v sredini avgusta). Je pa to manjši kamp, a osebje neznansko prijazno.

Ker je kamp majhen, ni v bistvu nobenega prometa, tudi ob večerih ni nobene bučne glasbe.
V kampu je manjša trgovina, v kateri imajo vse najnujnejše stvari. Poleg je tudi manjša restavracija.

Plaža je različna. Mlade družine z otroci se kopajo v prodnatem zalivčku, večina obale pa so prostorne ravne skale (prava posebnost). Ker so popoldnevi precej vetrovni (raj za surfarje), bi ti edino odsvetovala postavitev šotora na terasah čisto na obali.

Drugače pa je na Hvaru še en FKK kamp, imenuje se Mlaska. Nahaja se na drugem koncu otoka, v bližini trajektne luke Sućuraj.V bistvu je to mešani kamp (FKK+tekstil)
Midva sva si ga šla ogledat, a naju ni fasciniral. Deluje mi precej divje in prostori za šotore so se mi zdeli majhni. Sence je kar nekaj, mislim da gre za nekakšen hrast oz. neka nižje rasla drevesa. Meni sicer ni všeč, da je kamp razdeljen na geometrijske parcele, a v Mlaski sem imela občutek (predvsem v FKK delu), da si šotor postaviš v grmovju med kupi kamenja.
Sploh pa je ta del otoka zelo odročen (slaba, ozka cesta).

LP

http://www.camping.hr

http://www.hrvaska.net (v polje za iskanje vtipkaj naturizem)

http://pubwww.st.carnet.hr/hvar/vrboska.html

Pozdravljeni,

jaz sem letovala lansko leto v Pirovcu, saj smo iskali FKK kamp in smo tam tudi pristali. So pa ravno lansko sezono pričeli v Dalmaciji z ukinjanjem FKK kampov. Razlaga – nova politika, ki je tudi sami niso razumeli. Preganjali so nas v kampu 2x dnevno, da se moramo oblečti in podobno. Pisali grozilna pisma in obešali po WC-jih itd. Skratka, razočarani smo bili mi, da ne govorim o ostalih, ki tam letujejo leta in leta – niso dojeli, kako so se do nas obnašali.
Vozili smo se tudi do Šibenika in je bila zgodba v vseh kampih enaka in povsod so nam govorili o ukinitvi FKK kampov na račun politike.
Ali bodo tudi letos vztrajali na tem, pa ne vem.

lp,

Se strinjam, Vrboska je pravi naslov! Čeprav jaz ne bi ravno delala reklame (kako sem sebična!), ker se mi zdi, da tam vsako leto več ljudi kampira… In se bojim, da bom kmalu takšna gneča, da ne bo za nikamor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close